Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kaka

9.5.2015 16:32
kaka

XXX.XXX.18.54

Dobry den potrebuji nutne pomoct! Včera jsme si privezli zakrslika ze zverimexu. Ale kdyz ho pustim z klece ven tak beha po pokoji a neda se chytit. Vzdy kdyz se k nemu priblizim tak utece. Nevim si rady. Prosim poradte co s tim.

9.5.2015 16:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Noo.
To nemá řešení .
Myslíš, že je to tím, že je ze zveráče ?
(asi joo).
Má v kleci seno, mrkvičku, vodu ?

9.5.2015 17:43
dury

XXX.XXX.229.194

rapotacka11 napsal(a):
Noo.
To nemá řešení .
Myslíš, že je to tím, že je ze zveráče ?
(asi joo).
Má v kleci seno, mrkvičku, vodu ?

Seno, mrkvička apod. nepomůže. Nejdříve je třeba, aby si trochu zvykl. Vždyť jste ho přemístili pro něho úplně do cizího prostředí. Ale takové základní věci by jste mohl (a) vědět.

kaka

9.5.2015 17:48
kaka

XXX.XXX.18.54

Dekuju za odpovedi. Seno mrkev a napajecku v kleci ma. Dame mu vice casu.

10.5.2015 05:17
hona

XXX.XXX.112.10

kaka napsal(a):
Dobry den potrebuji nutne pomoct! Včera jsme si privezli zakrslika ze zverimexu. Ale kdyz ho pustim z klece ven tak beha po pokoji a neda se chytit. Vzdy kdyz se k nemu priblizim tak utece. Nevim si rady. Prosim poradte co s tim.

I proto je lepší kupovat takové zvíře přímo u nějakého chovatele, byť bývá o něco dražší... Ale za to máte králíčka zvyklého na lidi, je ochoten se třeba i pomazlit či se aspoň nechá drbat a hladit a podobné problémy si ušetříte. Také vidíte z jakého prostředí vzešel a můžete pak leccos očekávat...Navíc máte zpětnou vazbu a onen chovatel Vám třeba v případě potřeby i poradí...

Zvířátka ze zveráče jsou velmi často dobrá tak pro hada...

10.5.2015 06:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Mám opačnou zkušenost.
2 zakrslíci, z výstavy - neochočení, nečistotní...

10.5.2015 12:32
kachna

XXX.XXX.188.76

rapotacka11 napsal(a):

Mám opačnou zkušenost.
2 zakrslíci, z výstavy - neochočení, nečistotní...

Njn, musíte holt umět vybírat.
Přijdu ke kleci, vyberu pár zvířat, pokud ke mně na té výstavě zvědavě přiběhnou, dá se s nimi "pracovat" a upravit k obrazu svému.
Jednou jedinkrát jsem neuspěla - králík měl fobii ze psů, což v kombinaci s trojpsí domácností nebylo dobré. I když po čase dostal ideální kotec, už se z něj nikdy kamarád nestal.

14.5.2015 08:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Kaka: Taky jsem měla zakrslého králíka ze zverimexu. Doporučuju pořídit klec dostatečně prostornou, abyste ho nemusela pouštět hned ze začátku po bytě. jinak radím netlačit na něj, nevnucovat se mu, nespěchat. Ať si nejdřív zvykne na vaši ruku, pak na vás celou. Ale musím vám upřímně říct, králík se celkem ochočil, chytit se pak nechal. Ale mazlivý plyšáček z něj nikdy nebyl. Náhle zemřel po třech letech, bez zjištěné příčiny /vet řekl, že u zakrslých králíků se to někdy stává.
Každopádně doporučuji naočkovat!

Jana8787

19.5.2015 22:58
Jana8787

XXX.XXX.101.210

Tak s plachymi zviraty at jde o jakakoli to chce vzdycky cas. Nejprve je dobre kralika alespon tyden nechat jen v kleci, max obcas vzit na klin, nebo dat ruku k nemu at vas ocicha, kdyz jej budete ze zacatku poustet az moc po byte, muze se stat, ze ten prostor kralik bude brat jako svoje teritorium a pak muze byt problem s tim, ze se snazi dostat pryc z klece.po tydnu nejprve idealne pustit v prostoru, kde se vam kralik nema jak schovat, pro pripadne odchytnuti, ja jsem vsechny kraliky nechavala volne se probehnout treba i na pul dne a pokud byl kralik zpatky v kleci, tak jsem ji jednoduse zavrela a hned dala krmeni, aby si to kralicek spojil s necvim prijemnym, nekteri se takto nauci i na susteni sena nebo sypani granuli prihopkat zpatky do klece. ten, kteremu se zpatky moc nechtelo tak jsem mu do klece hodila jeho oblibenou mnamku, na kazdeho fungovalo neco :) sama pak prijdete co na nej plati, nejlepsi je proste zviratko moc nestresovat a pomalu jej privykat... :) jinak s tou kleci, pokud ma kralik alespon minimalni prostor 80 cm, tak by tyden v zavrene kleci mel zvladat uplne v pohode, ono ani pri pravidelnem venceni neni dobra mensi klec, leda ze by byl kralik volne skoro porad...

larca

22.4.2020 20:04
larca

XXX.XXX.221.235

chci koupit králíka ze zverimexu ne z chovatelské stanice a jak ho mám zajít očkovat udělá mi veterinář očkovák nebo...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2020 20:16

Ochránci života, teď je ta chvíle, kdy máte začít dávat dobré rady. Můžete například vysvětlit zadavateli, že jakékoli zvíře je lepší si koupit od, nejlépe organizovaného chovatele (ve svazu chovatelů), který mu prodá králíka očkovaného, s průkazem původu, poradí s krmením a krásný, zdravý králík stojí většinou míň peněz, než podtržený a kdoví čím krmený chudák ze zverimexu.

22.4.2020 20:58
Jitulllnka

XXX.XXX.68.184

Hlavně když koupíte jakékoliv savce tak ve většině případů je z množírny a tím jí podpoříte.... TAKŽE NIKDY NEKUPUJTE ZE ZVERIMEXU PROTOŽE JINAK BUDOU MNOŽÍRNY NAVŽDY.

Sara893

10.5.2020 12:26
Sara893

XXX.XXX.234.32

Dobrý den,
Myslím si ze je úplne jedno jestli je králicek že zverimexu nebo ne. Jde o to, že už jen cesta domu a nové prostredí je pro nej veľký stres. Dulezity je také vek. Ideálne je opravdu malé zvire, nejsnadneji se sa ochocit. Vim sama podle sebe. Koupila jsem si rok a pul starou samici se kterou to šlo opravdu velmi stuha a hodne pomalu. Jeden krok dopredu a dva zpet. Nedávno 2 mesice starého samecka a jde to samo. Za necelý tyden je zvyknutý na ruky a začínaji se projevovat prvni známky radosti. Chce to kopec lásky, trpelivost a jeste jednou trpelivost.

10.5.2020 17:40

Sara893 napsal(a):
Dobrý den,
Myslím si ze je úplne jedno jestli je králicek že zverimexu nebo ne. Jde o to, že už jen cesta domu a nové prostredí je pro nej veľký stres. Dulezity je také vek. Ideálne je opravdu malé zvire, nejsnadneji se sa ochocit. Vim sama podle sebe. Koupila jsem si rok a pul starou samici se kterou to šlo opravdu velmi stuha a hodne pomalu. Jeden krok dopredu a dva zpet. Nedávno 2 mesice starého samecka a jde to samo. Za necelý tyden je zvyknutý na ruky a začínaji se projevovat prvni známky radosti. Chce to kopec lásky, trpelivost a jeste jednou trpelivost.

nesmysl, víc to ani nestojí za to komentovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík