Dobrý den, samice beranice, před 3dny si postavila hnízdo, tak jsme jeli k samci, tam ležela ani se nehla, (doměnka že stres z převozu) tak jsem samce vzala domů, dnes ráno opět dojdu a postavené hnízdo, takže jsem samici jen přendala k samci a zase ležela... Poradte, co mi tím chce samice říct?
Prečo ju dávate k samcovi keď si robí hniezdo, nieje kotná?nebude mať mladé, alebo falošná gravidita, Treba viac info. V každom prípade pozrite či sa pári (či má pracku taku prekrvedu vtedy je to najlepšie) alebo skúste neskôr prípadne iný samec chce to len čas dajte im chvilku zo dva dni prestavku, ja davam samiciam zeler par dní dietu alebo naopak podporiť chuť. Je to rôzne známi mal samicu a pri nej keď sa neparila a nevystihol jeden dva dvi čakal zas mesiac inak si lahla a ani za všetko. Napiste viac aky ma vek či je to prvý raz,...
Dobrý den, nene, není kotná, u samce nikdy nebyla, měla falešku, skákala mi ipo druhé samici, měla 8 měs...Zkoušeli jsme 3 různé samce...Ona prostě ani neutíká před samcem, samice když nemá říji, tak je aspon sprostá na samce, nebo utíká, ale ona lehne jak kamenná socha a nic, samec může skákat jak chce, z kama chce ale s ní to ani nehne...Je na dietě, momentálně jenom seno, voda a plivanec ovsa ráno...
Počkajte ešte chvilku skúste neskor já som mal samicu ktorá tiež nechcela skúšal som dvoch samcov a nic ešte aj susedov ktorého si vychvaluje ako majstra sportu a nic a len tak zo srandy som ju dál k mladému 6mes.samcovi byla a bum nečakal som od toho nic má už 6rokov ale počkám mesiac a ak nic pôjde do hrnca a doniesla 12 mladých. Skúste jej trochu zeleného žihľavy a najlepšie aby samce bolí preč aby ich nevidela zavše ju přiložit rozdrazdit a podaří sa buďte trpezlivý je to ako so ženami.
No, mě právě přijde že je uplně ve stresu, tak se ani nehne i přes to, že má říji- což má, zkoušela jsem tedy i to, že jsem ač se to nemá, dát samce za ní, to po něm začala skákat a jak se samec dostal na ní, tak zase, jak betonový králík, ani se nehla, ani po něm nekousala, prostě nic... Tak právě nevím, jestli nepujde taky do hrnce, byla by to škoda, jen nevím, jak dlouho mám čekat...
Tak já povím, jak to řešil starý pán, který mne ke králíkům přived. Prosím láskorády a ty co byť trochu sympatizují s mazlíčkáři NEČETLI...
vemte si silnější provázek (ideálka to umělý lanko, kterým se vážou balíky na poli), udělejte pytlácký oko, chytněte jí do toho ocásek. Nechte si dost dlouhý provázek přes její záda. Hlavu samice u sebe. Samec na ní vyleze, a vy mechanicky zatažením za provázek mu ji nadzvednete.
Nepovede se to hned, a ne každej samec je ochotnej ten provázek pod břichem akceptovat, ale dá se to tak. Furt lepší jak samicu zabít, navíc, podruhé už je většina holek znalá a není problém. Jenom rovnou říkám, že se může stát že jí zlomíte ocásek.
Ať se daří a povede se samici umkecat
Měl jsem podobný problém. Pořídil jsem si samičku, kříženku nos/bo, přestože chovám křížence středního plemena. Prostě jsem to chtel zkusit. Říje se však nedostavila a když ji bylo 9 měsíců zkoušel jsem ji dávat k samci pomalu obden. Po pár týdnech si začala otírat krk o krmítko, útočila na ruce a dokonce si začala stavět hnízdo. Pochvu měla oteklou, fialovou až modra a jak jsem ji dal k samci tak lehla, vystrčila zadní nohy dozadu a samec ač se snažil neměl šanci vyzkoušel jsem tři samce a neškrt si ani jeden. Pak říje přešla a po 16 dnech přišla znova, stejné příznaky jako předtím a u samce to samé. Až při čtvrté říji když jsem ji prohlížel a sáhl ji na pohlavní orgány tak nadzvedla zadek. Dal jsem ji k samci podstrčil pod ni ruku a jak na ni samec skočil tak jsem ji zašimral. Přizvedla zadek samec (vss) udělal svoje a bylo to. Po nějaké minutě, napodruhé už to šlo samo. Porod přišel o šest dní později,37 den a narodily se tři mláďata. Po odstavu přišla říje až po měsíci a samice se chovala jako předtím a tak skončila v sekané.