4 týdenní králíci prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2015 09:32
enerrka

XXX.XXX.31.3

Dobrý den,
prosím o radu uhynula mi samice od 4 týdenních mladých, ráno pošlo jedno mládě-prosím o radu jak je krmit, dávám ovesné vločky, seno občas mrkev, zvládnou to bez mléka popř.jaké koupit.Nejmenší kus ráno pošel.Mám je nechat v králikarně?Děkuji za rady a zkušenosti.

25.5.2015 10:28
horal

XXX.XXX.58.226

Záleží na tom proč uhynula samice, zda to nebude mít následek i na králičata. Jinak čtyřtýdení by už neměli mít problém z příjmáním potravy, problém může být s vodou jestli je semice naučila pít. Vločky jsou dobré i nějaký lístek zeleného.

26.5.2015 12:23
irena 42

XXX.XXX.45.2

Moji 4 týdenní králíci to už bez maminy zvládli. Taky mi uhynula, ale jen ona. Mladým je teď 9 týdnů. Nevím, co jí bylo.3 dny jsem nebyla doma a krmil manžel. Když jsem šla krmit já, našla jsem ji mrtvou. Podezřívám ho z krmení mokrou zpařenou trávou. Mamina měla naplněný žaludek a střeva, ale v králíkárně žádné její bobky. Jen od mrňousů. Takže zacpaná střeva - moje laická diagnóza. Ostatní vnitřnosti v pořádku. Mladé to nepostihlo. Krmím mladé dál stejně jako s mámou - ovesné vločky nebo oves, tráva, seno, voda. Teď už i větvičky na okus, někdy mrkev. Ale méně je u mladých více, přidávat opatrně.

26.5.2015 13:42
enerrka

XXX.XXX.31.3

Děkuji za odpovědi,
zatím bojujeme, tak uvidíme, na co uhynula netuším jen tipuju...takže nebudu rozvádět...nevím zda je už přeléčit na kokcidiozu?poradíte?děkuji.

26.5.2015 22:29
tom.50

XXX.XXX.117.5

enerrka napsal(a):
Děkuji za odpovědi,
zatím bojujeme, tak uvidíme, na co uhynula netuším jen tipuju...takže nebudu rozvádět...nevím zda je už přeléčit na kokcidiozu?poradíte?děkuji.

Přeléčit proti kokci můžete Emanoxem kdykoliv i takto malé králíky. Prostě jen dáte do napájecí vody preventivní množství, což je polovina léčebného množství. Je to na lahvičce jasně, srozumitelně.

Opakuju to tu pořád dokola. Jestli přeléčíte syntetickým chemickým prevítem, králíci neporostou a oslabí je to. Emanox je výtažek z bylin.
Taky se dá zkrmovat čerstvý černobýl, kousek stvolu asi tak 20 cm s lístky na kus. Oni víc než potřebují asi nesežerou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík