Dobrý den.Během 3 týdnů mi při porodu zemřely 2 samice, rodily mrtvá králíčata, třetí byla asi 14 dní březí a čtvrtá přežila, ale porod byl velmi těžký, porodila 11 mrtvých králíčat a 3 dny pak vůbec nechtěla žrát, nakonec to ale zvládla.Chovám králíky 5 let a něco podobného se mi ještě nestalo.Když dneska uhynula při kocení ta druhá, tak si to dávám do souvislostí, nemůže jít o nějakou nemoc postihující březí samice?Krmíme pořád stejně, seno a granule s kokcidiostatikama, voda stejná.Jediné co mě napadá, že jsme změnili samce, ale ta co přežila, byla připuštěná jiným.Zatím se dařilo a teď mám pocit, že náš chov jde do háje.Děkuju za rady a podněty.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám stejný problém, letos už dvě zkušené samice...nemáte náhodou králíky blízko pole s řepkou? Já je mám v těsném sousedství a někde jsem četl, že herbicidy používané na postřik řepky mohou toto způsobit, ale také to můžou být jen fámy.

Neměl jste ty holky zatloustlé?

Taky jsem o té řepce slyšela a jsou to i slepice dokonce i koně. Ono stačí aby blízko pozemku projeli s postřikem a při špatném větru to máte i na svém pozemku. Já neměla alergii od mala ale po té co se tu vyskytla v hojném řepka musím každé jaro brát léky jelikož jsem dostala alergii a k řepce se přidružili topoly. Jsem ráda že nemáme kolem mého chovu řepkové pole a ani jiné. Já minule projela po silnici vedle pole které stříkali a vítr na mě hnal defakto postřikový prostředek.2. Dny mi bylo špatně průjem atd...
Zde je výborná reportáž o řepce a problémech spojený s postřiky první díl si dohledejte. https://www.stream.cz/adost/10004222-zluta-smrt-2.