Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ghfh

2.6.2015 14:06
ghfh

XXX.XXX.226.6

Zdravím, před dvěma dny si králík pochroumal zadní nohu(skočil do jesliček a tam si ji přiskřípl), králík normálně jí, akorát tahá nohu za sebou.
Myslíte, že pokud ho dám samostatně, že má naději vyrůst nebo ho mám utratit?
Díky.

2.6.2015 14:38
petruk

XXX.XXX.168.139

Zdravím, někdy se to stane a také tu mám jednu samičku se stejným problémem.
Ta naše to má už asi měsíc a normálně žere a přibírá.Tak jí necham tak do 4 měs. na výkrm.

4.6.2015 08:22
usaci

XXX.XXX.38.186

Zlomenina sroste - někdy úplně dokonale. Hlavně, ať má králík klid od ostatních.

4.6.2015 11:58
enerrka

XXX.XXX.31.3

Dobrý den,
králík 5týdnů-myslím si má zlomenou zadní nohu-nosí ji ve vzduchu-jinak žere, lítá jak torpédo-mám mu ji nějak fixovat nebo nechat-sroste?děkuji za zkušenosti.

4.6.2015 12:56
usaci

XXX.XXX.38.186

Nefixujte. Bolest zařídí, že ji nebude používat, dokud trochu nesroste.

7.6.2015 20:31
dajana

XXX.XXX.19.34

Naše si zlomila nožičku stejně, nechala jsem ji v klidu, nožička srostla a už odchovala dvakrát po 6 mladých, je to mazel a vzorná mamina.

7.6.2015 22:08
enerrka

XXX.XXX.31.3

Děkuji všem za odpovědi a reakce, už si na nohu opatrně stavísmajlík

Anna111122

10.10.2017 21:31
Anna111122

XXX.XXX.89.43

dobrý večer jsem naštvaná a moc mam též mazlíčka králíka ale syn skočil nechtěně a zlomil mu zadní packu nevím co mám dělat jestli se to půjde ho zachránit chudáka měje dobrému jak malému decku

12.10.2017 14:07
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Anna111122 napsal(a):
dobrý večer jsem naštvaná a moc mam též mazlíčka králíka ale syn skočil nechtěně a zlomil mu zadní packu nevím co mám dělat jestli se to půjde ho zachránit chudáka měje dobrému jak malému decku

A že existují veterináři, to víte?

21.5.2018 18:56
klára111

XXX.XXX.4.138

dobrý den, můj králík má 5 let a má zlomenou zadní nohu. zlomil si to omylem. normálně žere, mazlí se, někdy běhá. noha ji nebolí (neknučí). pouze, když na tu nohu sáhneme, tak ji bolí. běhá normálně, nebo na špičce. má tu nohu trochu nabok (nakřivo + běhá po špičce, nebo ji má ve vzduchu). nevím co mám dělat. veterinář má ted zavřeno. dalo by se to nějak udělat, aby jsme ji nemusi utratit?

21.5.2018 20:10
borax

XXX.XXX.91.21

klára111 napsal(a):
dobrý den, můj králík má 5 let a má zlomenou zadní nohu. zlomil si to omylem. normálně žere, mazlí se, někdy běhá. noha ji nebolí (neknučí). pouze, když na tu nohu sáhneme, tak ji bolí. běhá normálně, nebo na špičce. má tu nohu trochu nabok (nakřivo + běhá po špičce, nebo ji má ve vzduchu). nevím co mám dělat. veterinář má ted zavřeno. dalo by se to nějak udělat, aby jsme ji nemusi utratit?

Dalo, ale bude to stát tisíce! korun.
Králík má 5 let a prognoza do dalšího života je špatná.
Pořiďte si jiného králíka...

Bunny_Naty

21.3.2019 17:30
Bunny_Naty

XXX.XXX.26.7

Dobrý den, jsem na dovolené i s králíčkem (neměla jsem hlidani) na dovolené budeme ještě 2 týdny.... Králíček si zlomil packu(zadní) má ji lehce vytočenou do boku, když běhá tak někdy zakňučí jinak zatím se nic nestalo co máme ty dva týdny dělat? Než se dostaneme k veterináři? Děkuji za radu :)

21.3.2019 18:05
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

- co máme ty dva týdny dělat?
Netrápit ho.

21.3.2019 18:15
ančovička1

XXX.XXX.22.60

Za dva tydny je na veterinare pozdě..utratit..

Jeana12

21.3.2019 22:44
Jeana12

XXX.XXX.178.70

Bunny_Naty napsal(a):
Dobrý den, jsem na dovolené i s králíčkem (neměla jsem hlidani) na dovolené budeme ještě 2 týdny.... Králíček si zlomil packu(zadní) má ji lehce vytočenou do boku, když běhá tak někdy zakňučí jinak zatím se nic nestalo co máme ty dva týdny dělat? Než se dostaneme k veterináři? Děkuji za radu :)

Jak víte že je to zlomenina? Vytočení do strany nemusí být hned zlomenina

Pokud ale je a chcete čekat 14dní, tak už k veterináři ani nemusíte, do té doby si nějakým způsobem poradí příroda.

Pak je tu ještě varianta chutného oběda, podle všeho k němu velkou vazbu nemáte a byla by škoda čekat až pojde

24.3.2019 07:03
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Tak pokud nejste na dovolené v Himalájích nebo Africe, tak snad není problém zajít na nějakou blízkou veterinu tam, ne? Doktorů je všude habaděj, pokud tam nikoho neznáte, stačí se zeptat místních, určitě rádi poradí.

Horvy12

22.4.2019 15:10
Horvy12

XXX.XXX.34.120

Mládě činčila dva dny narozené a zlomil si nohu co mám dělat blbě skočil a zlomil si nohu

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2019 15:25

Horvy12 napsal(a):
Mládě činčila dva dny narozené a zlomil si nohu co mám dělat blbě skočil a zlomil si nohu

utratit.

22.4.2019 17:56
hokrví

XXX.XXX.105.226

Dva dny narozené mládě už skáče.

22.4.2019 22:59
borax

XXX.XXX.91.21

hokrví napsal(a):
Dva dny narozené mládě už skáče.

to je fakt nějaký divný.
Jsem myslel, že jen leží v hnízdě a pije mléko!

23.4.2019 08:29

borax napsal(a):
to je fakt nějaký divný.
Jsem myslel, že jen leží v hnízdě a pije mléko!

no tak záleží taky na tom, o jaké činčile se bavíme ono jsme sice v králících, ale to ještě nic nedokazuje a dvoudenní opravdová činčila už docela hopká. hlavně z ruky umí vyskočit jak z praku a při neopatrné manipulaci si ublíží raz dva.

23.4.2019 13:22
hokrví

XXX.XXX.105.226

Někdy jsme mimo téma, jindy se popletou datumy a pak se to tu pomele jak koně.

Kukinka

13.3.2021 20:09
Kukinka

XXX.XXX.232.5

Dobrý den,
naše kralinda (3 měsíce a pár dní, normální králík a ne zakrslý) asi nějak blbě skočila a teď nedoslapne na nohu, někdy ji má ve vzduchu a trochu do strany ale podle hmatu v ní cit má. Není možné, že si packu jenom blbě přežela nebo narazila o hranu vany od klece? Pije a žere normálně, jenom teď spíše leží než by hopkala. Myslíte, že si jen dává "pauzu" aby se zotavila? Děkuji předem za odpověď i když si to asi nikdo nepřečte.

13.3.2021 20:24
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Není možné, že si packu jenom blbě přežela nebo narazila o hranu vany od klece?

Možné je všecko. Je to mládě, kostičky má křehké. Jak blbě skočila?
Snad je jen na zemi? Jestli skáče z křesla nebo ze sedačky, tak tam máte jistě koberec,
aby se nesmekla, neporanila a nepolámala.

13.3.2021 20:36

Kukinka napsal(a):
Dobrý den,
naše kralinda (3 měsíce a pár dní, normální králík a ne zakrslý) asi nějak blbě skočila a teď nedoslapne na nohu, někdy ji má ve vzduchu a trochu do strany ale podle hmatu v ní cit má. Není možné, že si packu jenom blbě přežela nebo narazila o hranu vany od klece? Pije a žere normálně, jenom teď spíše leží než by hopkala. Myslíte, že si jen dává "pauzu" aby se zotavila? Děkuji předem za odpověď i když si to asi nikdo nepřečte.

Jak blbě skočila? Přeležení a naražení spíš ne. Tohle by rozsekl veterinář. Že v ní má cit, nic nedokazuje. Já ho ve zlomené noze měla taky.

Kukinka

13.3.2021 20:49
Kukinka

XXX.XXX.232.5

Je jen na zemi. Napadlo mě jedině to s tou vaničkou, že nechala o chvilku déle packu za sebou a skočila. Nebo jestli se při skoku s ní nepraštila o zeď nebo klec. A koberec máme. Když se jí nožky dotkneme, tak s ní ucukne.

13.3.2021 20:55

Kukinka napsal(a):
Je jen na zemi. Napadlo mě jedině to s tou vaničkou, že nechala o chvilku déle packu za sebou a skočila. Nebo jestli se při skoku s ní nepraštila o zeď nebo klec. A koberec máme. Když se jí nožky dotkneme, tak s ní ucukne.

Takže ji to bolí. Opakuju se - veterinář a RTG, pokud chcete vědět, co jí je.

Kukinka

13.3.2021 21:09
Kukinka

XXX.XXX.232.5

Vet má otevřeno až v pondělí, tak jsem si šla pro radu sem. Ale děkuji :)

Kukinka

14.3.2021 11:07
Kukinka

XXX.XXX.232.5

Králíček dnes na nohu už došlapuje. Občas tedy ještě ne ale je tam pokrok.

14.3.2021 11:53
horal

XXX.XXX.13.26

A nemá náhodou jenom otlaky na pacičkách? I když u tříměsíčního králíka je to málo pravděpodobné, ale možné.

154

4.9.2021 10:51
154

XXX.XXX.231.61

Dobrý den, můj zakrslý králíček starý 6 měsíců, přestal pobíhat po pokoji a tak jsem ho začala pozorovat. Něco si udělala s nožičkou. Krčí se jenom v kleci nebo v rohu pokoje. Zadní nohu zvedá nad zemí. Normálně ale žere a pije. Včera jsem s ním byla na vodítku venku, a od té doby se chová takhle jinak. Taky hodně rád skáče na židli, na klec ale doskočí i na stůl který je více než půl metru nad zemí. Veterinární stanice je dneska i zítra zavřená. Zatím králíčka držím v kleci, nevím jak dále postupovat. Mohl by někdo poradit? Moc děkuji předem za odpovědi.

4.9.2021 18:32
Hanka 123

XXX.XXX.20.97

Zkusila jste se podívat jestli nemá nějaký veterinář u vás pohotovost?
Myslím že jestli je to opravdu zlomené mělo by to být ošetřeno co nejdříve.

Nevim123

23.10.2021 09:50
Nevim123

XXX.XXX.96.97

Dobrý den potřeboval bych pomoc moje králičice si předevčírem zamotala nohu do sena a nejspíš si jí zlomila nebo vykloubila. Druhý den ráno když jsem šel dát nažrat měla v seně zamotané obě nohy a nehýbe s nimi. Nikdy jsem tohle neviděl a nevím co mám dělat.

23.10.2021 10:00

Nevim123 napsal(a):
Dobrý den potřeboval bych pomoc moje králičice si předevčírem zamotala nohu do sena a nejspíš si jí zlomila nebo vykloubila. Druhý den ráno když jsem šel dát nažrat měla v seně zamotané obě nohy a nehýbe s nimi. Nikdy jsem tohle neviděl a nevím co mám dělat.

veterinář nebo utratit.

23.10.2021 12:03

Nevim123 napsal(a):

Viz bodlinka. Nebo chcete rozproudit diskuzi? Protože to snad nemůže nikdo myslet vážně.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík