Pega
XXX.XXX.63.82
Prosim o radu. Prvne se u me v chovu objevila jaterni kokcidioza. Kralici prospivaji dobre, zjistila jsem to az pri zabijeni a hned jsem vybila cely vrh - meli to vsichni, jatra byla napadena vice ci mene.
Co mam delat nyni? Mam 4 chovne samice - 2 maji 7tydenni mladata, jedna 5-ti denni, jedna neni zatim pripustena [od ni byl tento vrh]. Nikdy jsem je nijak nelecila, pouze jim obcas davam vrbove proutky. Zijeme v Cine, takze ani nevim, kde se da sehnat pripravek, ktery vsude proti koncidioze doporucuji.
Jak je to s octovou vodou? Kolik octa se dava a na jake mnozstvi vody?
Dekuji za rady.
A tak když se dá zasílat z číny do čech, určitě to půjde i z EU do číny, ne?
Já dávala tak, aby to bylo jako slabá ovocná šťáva, prostě slabě nakyslý nápoj.
Roste v Číně pelyněk černobýl?
Možná bych si udělala kritický rozbor krmení (estli neděláte nějakou zbytečnou chybu)
A za nějaké infirmace o chovu králíků v Číně bych byla moc vděčná (zvědavost).
Pega
XXX.XXX.63.82
Bohuzel s leky to neni tak jednoduche. Pro svoji potrebu si samozrejme vozim, ale vzdy pouze v kufru, nikdy neposilam. Zkusila jsem objednat neco na netu a o vikendu pujdu s kocourem na veterinu a zepta, se Dr.
Pega
XXX.XXX.63.82
Myslim, ze chyba bude v podavani zeleneho krmeni, ale nejsem schopna nasusit tolik sena, kolik bych potrebovala. Navic v kombinaci s mistnim horkem a vlhkosti [dnes je 87], je to asi hned. Rok byli v poradku, drive jsem mela jen par kousku a krmila senem.
Pega
XXX.XXX.63.82
Bohuzel o tomto toho moc nevim. V provincii, kde zijeme my [kousek od Shanghaje], se kralici nechovaji, prodavaji se na trhu jako mazlicci. Par takovych jsem si koupila a jejich potomky mam nyni a chovam je na maso, aby mely deti alespon obcas neco bez ATB a hormonu. Je to nejaka smeska, jsou ruznobarevni.
Kralici na maso se chovaji na severu Ciny, podle fotek jsou celobili nebo s cernymi slechy a cumacky. Muzu najit nejaky odkaz na farmu, ktera je nabizi.
Co se tyka organizace chovatelu a plemen, to fakt nevim. Cinsky se domluvim jakz takz, na debaty o kralicich to neni a cist a psat neumim.