Dobrý den, chtěla bych se optat, jestli někdo slyšel neco o tom, že na endokoxu je dobré ředit vodu jodisolem. Dostala jsem takovou radu od jednoho chovatele, ale bojím se abych tim králíky spíše nezlikvidovala. Mám problém s úhynem mláďat. Je to hotová řetězová reakce. Nafouknou se, naježí, nežerou, nepijou a pak pojdou Mám naočkováno mor+mixa, přeléčeno na koxu sulfa... a furt scípaj. Vysadila jsem i oves, protože jsem měla srach, že by to mohlo být z toho a kouopila granule s léčivem, tak dávám to a seno + teť voda s octem a nějaké to tvrdé pečivo. Mám skusit ten Jodisol? Má někdo vzkušenost s tímto přípravkem králíkům? Už nevím jak úhyn mláďat zastavit. Děkuji za rady.
Nooo asi bych to nepatlala jodisolem za každou cenu, ale zkusila zjistit, v čem je vůbec problém - respektive, jestli je to vůbec kokcidióza. Pokud zvířata hromadně chcípají i přes přeléčení, je něco divného, že jo.
Mimochodem - věk, čištění kotců, jak jste na tom?
Z krmení bych vyřadila ten chleba, aspoň dokud prckové mají problémy...
Pro klid v duši bych odnesla bobky na veterinu na koprologii, stojí to pár kaček, ať víte, co za problém tam je. Podle toho postupovat dál.
Hokusy pokusy naslepo směrem k co největším dryjákům jsou cesta sice zajímavá, ale ne úplně slušná k těm zvířatům. A hlavně není rozumná z hlediska dalšího chovu.