Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2015 11:07
dajana

XXX.XXX.19.34

Prosím, jakého samce by jste vybrali? Měla jsem Nb, ale pes ho zakousl a nyní musím sehnat jiného, tak se rozhoduji zda Zika nebo Nb. O plemeni Zika moc nevím, nemůžu nic moc najít. Děkuji za Váš názor.

9.6.2015 13:18
borax

XXX.XXX.50.188

Zika je hybrid.
Jedná se o křížence Kal*Nb.
Myslím, že se dají sehnat v Německu.
Ale pokud chcete dobrého hybrida, , zajeďte si k p.Kočárovi...pro Hylu.
A máte to blíž.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2015 13:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

dajana napsal(a):
Prosím, jakého samce by jste vybrali? Měla jsem Nb, ale pes ho zakousl a nyní musím sehnat jiného, tak se rozhoduji zda Zika nebo Nb. O plemeni Zika moc nevím, nemůžu nic moc najít. Děkuji za Váš názor.

ZIKA není plemeno, ale hybrid, stejně jako tetra hnědá není plemeno slepice.

Hybridi mají několik vlastností, které je odlišují od plemen a jedna z nich je ta, že jsou nepoužitelní k dalšímu křížení. Oni sami jsou výsledky křížení - jsou vytvoření k určité užitkovosti, rychlému růstu, v případě králíka. Ale nepřenáší tyto své vlastnosti na potomstvo, nebo aspoň ne na všechno. Potomci hybridů jsou prostě obyč směska.

9.6.2015 22:34
horal

XXX.XXX.58.226

Zika je kříženec ♂kalifornský ♀novozélandská bílá, nejedná se o hybrid ale o křížence u kterých můžete dál používat potomstvo do chovu, ale již to nemá ten efekt. Většinou se vrací do jednoho z rodičovských plemen. Křížením právě docílíte rychlejší růst. Nepíšetě k jaké samici ho chcete. K červenooké bych doporučil českého albína a k jiným bafvám oka burgunďáka.

9.6.2015 22:55
dajana

XXX.XXX.19.34

Samice mám - Vm, Kal, Kastorex, a křížence Kal*něco(černá).

10.6.2015 06:27
horal

XXX.XXX.58.226

Ke Kal by se hodil Ča k ostatnim Bu, to neznamená že musíte mít dva samce stačí jeden. Oba mají srovnatelné růstové vlastnosti. Nekombinoval bych to nějakým velkým plemenem.

10.6.2015 22:01
Hyla®

XXX.XXX.202.36

dajana napsal(a):

Zdravím Vás Zika je 4 líniový hybridný králik.
Všetky informácie nájdete na oficiálnej webstránke tvorcu tohoto "hybrida"
http://www.zika-kaninchen.de
ak chcete bliššie info napíšte im mail mladý pán vám odpíše.

Přidejte reakci

Přidat smajlík