Zdravím Vás, mám ročního králíka kastorexe s tetováním a rodokmenem, naočkovaného a chtěla bych ho nechat obodovat a pozdeji k nemu dokoupit samici. Moc se nemůžu ale zorientovat v tom, kam mám králíka přihlásit a co pro jeho "uchovnění" udělat. Stačí místní všeobecná výstava? Prosím moc o nejaké infotmace, jak taková výstava probíhá a jak zaju připravit.
pěkný víkend.
kalinosa
napsal(a):
Zdravím Vás, mám ročního králíka kastorexe s tetováním a rodokmenem, naočkovaného a chtěla bych ho nechat obodovat a pozdeji k nemu dokoupit samici. Moc se nemůžu ale zorientovat v tom, kam mám králíka přihlásit a co pro jeho "uchovnění" udělat. Stačí místní všeobecná výstava? Prosím moc o nejaké infotmace, jak taková výstava probíhá a jak zaju připravit.
pěkný víkend.
Zdravím!
Abyste mohla registrovat a tetovat potomky, musíte být členem ČSCH. Rodiče musí být oceněni (králíků - ne Vaši ). Je jedno zda na nějaké místní výstavě, nebo při stolním ocenění v nějaké ZO. Nesmí mít výluku na nepřípusné vady. Výjimka je u některých speciálních plemen (např. siamský či kuní králík, kde jsou výstavními jedinci pouze heterozygoti, ale homozygoty lze využívat v chovu a tetovat, ale nelze je vystavovat.
Pokud ale chcete chovat králíky jen pro svoji zálibu, nemá pojem "uchovnění" žádný smysl.