Dá se léčit zlomenina u králíka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2015 15:40
Bunny hole

XXX.XXX.41.2

Náš ušák vyskočil z rukou mojí sestry a dopadnul na nárt zadních končetin. Potom už na ně nemohl našlápnout a jenom se plazil, tak jsme ho vzali na ruce a potom až se sklidnil jsme ho dali do klece, teď se o něj sestra stará a uklidňuje ho... Chtěla bych prosím vědět jestli má šanci se vylečit nebo umře... Za každou informaci moc a moc děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2015 15:57

Králík neumírá, ale uhyne. Zde najdete co potřebujete vědět https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/?hledat=zlomena+noha

16.7.2015 16:24

Bunny hole napsal(a):
Náš ušák vyskočil z rukou mojí sestry a dopadnul na nárt zadních končetin. Potom už na ně nemohl našlápnout a jenom se plazil, tak jsme ho vzali na ruce a potom až se sklidnil jsme ho dali do klece, teď se o něj sestra stará a uklidňuje ho... Chtěla bych prosím vědět jestli má šanci se vylečit nebo umře... Za každou informaci moc a moc děkuju

Jestli má zlomenou nohu, mohl by se z toho dostat. Jestli má přelomenou páteř, tak bohužel...

16.7.2015 18:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Jestli je sestra dítě, měla by sedět na zemi, chce li mít králíka na rukou...

16.7.2015 18:03
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

Bunny hole napsal(a):

Hodně záleží jak a co má zlomené, taky na věku králíka. Vemte ho na veterinu, udělají rtg, řeknou vám přesnější info a prognózu. Zažila jsem případy, kdy stačily léky na bolest na prvních pár dní a králík to zvládl. Ty léky na bolest jsou ale poměrně důležité.
Domácí miláčci prostě "umírat" nepřestanou, ať se to faltusce líbí nebo ne.

18.7.2015 10:34
hona

XXX.XXX.112.10

leprechaunek napsal(a):
Hodně záleží jak a co má zlomené, taky na věku králíka. Vemte ho na veterinu, udělají rtg, řeknou vám přesnější info a prognózu. Zažila jsem případy, kdy stačily léky na bolest na prvních pár dní a králík to zvládl. Ty léky na bolest jsou ale poměrně důležité.
Domácí miláčci prostě "umírat" nepřestanou, ať se to faltusce líbí nebo ne.

Nevhodné je spíš utvrzovat lidská mláďata v obludáriích typu "těhotná" samice, králík "umírá" apod... ať se vám to líbí či nikoliv...

co se týká zlomenin nohou. Jelikož králík v zajetí nemusí utíkat před predátory většinou mu noh nějak sroste a on to pak ani nevnímá a naučí se ji i používat... např. zrovna včera jsem u kamarádky zabíjel králíka, který už od mláděte měl zadní běh v podstatě otočen dozadu... A věřte, že mu to nijak nevadilo...

Ale máte-li ho jako mazlíka, pak jde asi spíš o vás než o toho ušáka... Chcete-li za něho utrácet, navštivte veta... Jinak ho případně udělejte na česneku a pořiďte si jiného... smajlík

18.7.2015 13:05
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

hona napsal(a):
Nevhodné je spíš utvrzovat lidská mláďata v obludáriích typu "těhotná" samice, králík "umírá" apod... ať se vám to líbí či nikoliv...

co se týká zlomenin nohou. Jelikož králík v zajetí nemusí utíkat před predátory většinou mu noh nějak sroste a on to pak ani nevnímá a naučí se ji i používat... např. zrovna včera jsem u kamarádky zabíjel králíka, který už od mláděte měl zadní běh v podstatě otočen dozadu... A věřte, že mu to nijak nevadilo...

Ale máte-li ho jako mazlíka, pak jde asi spíš o vás než o toho ušáka... Chcete-li za něho utrácet, navštivte veta... Jinak ho případně udělejte na česneku a pořiďte si jiného... smajlík

No tak pokud můžou být místo dětí lidská mláďata, tak nechápu, proč nemůžou být samice těhotné... kriste pane.
(Těžká ironie, kdyby někdo nepochopil.)
Kromě toho nevím, proč by zadavatelka měla být dítě.

Vy si nevšímejte mě, zejména ve spojitosti s "těhotenstvím samic", protože toto tady teda FAKT nikde nehájím, a já si nebudu všímat hulvátství, se kterým doporučíte udělat domácího mazlíka na česneku.
Huba by mi upadla říct to majiteli psa nebo kočky. Pro některé lidi je králík totéž. Co vás na tom s faltuskou tak žere, že ty lidi neustále prudíte a neumíte s nimi mluvit ohleduplně?
Tohle je VÁŠ Problém, ne jejich. Kéž by vám to někdy došlo.

18.7.2015 13:15
hona

XXX.XXX.112.10

leprechaunek napsal(a):
No tak pokud můžou být místo dětí lidská mláďata, tak nechápu, proč nemůžou být samice těhotné... kriste pane.
(Těžká ironie, kdyby někdo nepochopil.)
Kromě toho nevím, proč by zadavatelka měla být dítě.

Vy si nevšímejte mě, zejména ve spojitosti s "těhotenstvím samic", protože toto tady teda FAKT nikde nehájím, a já si nebudu všímat hulvátství, se kterým doporučíte udělat domácího mazlíka na česneku.
Huba by mi upadla říct to majiteli psa nebo kočky. Pro některé lidi je králík totéž. Co vás na tom s faltuskou tak žere, že ty lidi neustále prudíte a neumíte s nimi mluvit ohleduplně?
Tohle je VÁŠ Problém, ne jejich. Kéž by vám to někdy došlo.

Sorry, ovšem hulvátství tu předvádíte vy sama...
králík na česneku je pochoutka, králíci slouží ze své podstaty k jídlu či potravě predátorům a nemohu za to, že si z nich někteří udělali domácí gaučové chudáky... kapišto?

18.7.2015 17:31
bronda

XXX.XXX.98.84

hona napsal(a):
Sorry, ovšem hulvátství tu předvádíte vy sama...
králík na česneku je pochoutka, králíci slouží ze své podstaty k jídlu či potravě predátorům a nemohu za to, že si z nich někteří udělali domácí gaučové chudáky... kapišto?

Hona. To, co předvádíte, je typ cynismu a citové otupělosti. Uvědomte si, že majiteli králičích mazlíčků jsou převážně děti. Ne každé dítě žije na vesnici obklopeno zvířaty a setkává se se smrtí dnes a denně. Zvířata jsou pro citový vývoj dětí hodně důležitá a jsou vyhledávána, i když pro jejich chov nejsou ideální podmínky. Jejich ztráta - třeba jak píšete gaučových chudáků - je pro děti bolestná, zvláště, pokud jedince mají dlouho. Nesrovnávejte to se sebou, mnou, či jinými chovateli, kteří běžně usmrtí desítky, či stovky králíků, či drůbeže a dají si je s chutí na česneku, byť je před porážkou nazývali jménem. Ponechme tedy chovatelům mazlíků "umírání" a my se spokojme s úhynem, chcípnutím, či porážkou. Dnes přijel vnuk z tábora a dozvěděl se, že mu umřel křeček. Před 2 měsíci nám pošla 12-ti letá labradorka a ani u křečka, ani u ní mi slovo "umřel-a" mně hubu nekřiví. Králíci mi ve vedrech zatím nechcípli a zde by mi třeba pojem "umřeli" na jazyk nepřišel. Použití pojmů souvisí hodně s citovou vazbou. A smrt králíka je pro dítě stejně stresující, jako třeba pro dospělého smrt psa, s nímž trávil času více než desetiletí. Na druhou stranu zabití králíka na oběd je trochu něco jiného. I angličtina, jestli si dobře vzpomínám na školní léta, má pro zvířata střední rod (it-to), ale pro mazlíky používá (he, she - on, ona).

A na druhé straně, jak jsem již někde v diskuzi uváděl slavný citát Věry Chytilové:
"No jó, mužský, ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy. Žádné křečové žíly. Žádná celulitida. Žádné klimakterium. Ale pak najednou… zdechnou.".

18.7.2015 18:07

Myslíte, že by byl problém pro rodiče kdyby učili děti, že jim uhynul jejich mazlíček?Myslím že slovo "uhynul" je dost šetrné.Děti by měli znát od mala rozdíl mezi člověkem a zvířetem, byť je to mazlíček.Pravda, že z mazlíčka nelze udělat řízek nebo svíčkovou, to bych nepozřela ani já.Moje děti a vnoučátka jsem učila od mala že zvířátko jim neumřelo, ale uhynulo, že zvířátko není člověk a moje děti i vnuci s tím nikdy problém neměli.Ba naopak, když jsem je opravila že neumřel, ale uhynul nebrali to tak tragicky.Udělali hrobeček a zvířátko zahrabali bez nějakých problémů a nervačení.Tak že, všechno jde když se chce.

18.7.2015 19:30
borax

XXX.XXX.91.21

bronda napsal(a):
Hona. To, co předvádíte, je typ cynismu a citové otupělosti. Uvědomte si, že majiteli králičích mazlíčků jsou převážně děti. Ne každé dítě žije na vesnici obklopeno zvířaty a setkává se se smrtí dnes a denně. Zvířata jsou pro citový vývoj dětí hodně důležitá a jsou vyhledávána, i když pro jejich chov nejsou ideální podmínky. Jejich ztráta - třeba jak píšete gaučových chudáků - je pro děti bolestná, zvláště, pokud jedince mají dlouho. Nesrovnávejte to se sebou, mnou, či jinými chovateli, kteří běžně usmrtí desítky, či stovky králíků, či drůbeže a dají si je s chutí na česneku, byť je před porážkou nazývali jménem. Ponechme tedy chovatelům mazlíků "umírání" a my se spokojme s úhynem, chcípnutím, či porážkou. Dnes přijel vnuk z tábora a dozvěděl se, že mu umřel křeček. Před 2 měsíci nám pošla 12-ti letá labradorka a ani u křečka, ani u ní mi slovo "umřel-a" mně hubu nekřiví. Králíci mi ve vedrech zatím nechcípli a zde by mi třeba pojem "umřeli" na jazyk nepřišel. Použití pojmů souvisí hodně s citovou vazbou. A smrt králíka je pro dítě stejně stresující, jako třeba pro dospělého smrt psa, s nímž trávil času více než desetiletí. Na druhou stranu zabití králíka na oběd je trochu něco jiného. I angličtina, jestli si dobře vzpomínám na školní léta, má pro zvířata střední rod (it-to), ale pro mazlíky používá (he, she - on, ona).

A na druhé straně, jak jsem již někde v diskuzi uváděl slavný citát Věry Chytilové:
"No jó, mužský, ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy. Žádné křečové žíly. Žádná celulitida. Žádné klimakterium. Ale pak najednou… zdechnou.".

Ano.Mnozí z nás zdechnou.
Vetšina z nás se natolik snaží zabezpečit(nejen materiálně)svoje potomky, že to prostě nepřežijí...

18.7.2015 21:43
bronda

XXX.XXX.98.84

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslíte, že by byl problém pro rodiče kdyby učili děti, že jim uhynul jejich mazlíček?Myslím že slovo "uhynul" je dost šetrné.Děti by měli znát od mala rozdíl mezi člověkem a zvířetem, byť je to mazlíček.Pravda, že z mazlíčka nelze udělat řízek nebo svíčkovou, to bych nepozřela ani já.Moje děti a vnoučátka jsem učila od mala že zvířátko jim neumřelo, ale uhynulo, že zvířátko není člověk a moje děti i vnuci s tím nikdy problém neměli.Ba naopak, když jsem je opravila že neumřel, ale uhynul nebrali to tak tragicky.Udělali hrobeček a zvířátko zahrabali bez nějakých problémů a nervačení.Tak že, všechno jde když se chce.

Zcela jistě nebyl. Rozdíl mezi člověkem a zvířetem děti od mala znají. Ne každý ale považuje za až tak podstatné názvosloví jako Vy a další. Osobně - je mi to jedno, jak to kdo nazve a nedělá mi absolutně problém jestli křeček zemřel, uhynul či zdechnul. Je mnoho podstatnějších věcí na světě. Takže, zcela jistě se neshodneme, ale nepovažuji to za podstatné. K tomu diskuze je, aby se sešly různé názory. Ony i ty neshody působí na podvědomí a utváří postoj a názory člověka do budoucna.

19.7.2015 22:24
čada

XXX.XXX.18.198

Když jsem byla mladší, tak nám u babičky koza podupala králíka. Zlomila mu zadní nohu asi na 3 místech. Tak jsem mu to zdlahovala. Beze srandy. Ten králík to přežil, dokonce dorostl stejnou velikost jako ostatní z vrhu. Když je zabíjeli, tak nepoznali kterej to je. Až když byl staženej. Ale je fakt, že teď mám víc rozumu a rozhodně bych se do toho nepouštěla, ale radši mu skončila trápení.

25.7.2015 18:47
Bunny hole

XXX.XXX.41.2

Opravdu děkuju za všechny komentáře které mi POMOHLY. A taky za pochopení vztahu mě ke králíčkovi ( o kterém si mnozí tvrdí že králík je nejlepší na česneku, což není názor který zrovna u mazlíků uznávám, je to pro mě jako pro některé jíst svého psa) kterého se mi dostalo od Bronda a leprechaunek. Můj vztah k tomu zvířeti je takový hlavně proto že, jsem nemocná a králík je vlastně dalo by se říct moje terapie. Na zvíře jsem zvyklá tak asi jako mnozí na věrného psa, se kterým už hodně zažili. Teď ale ty komentáře za které vděčná nejsem ani trochu, ti lidé co je psali jsou jistě bezcitní, potřebují si léčit svoje velké ego nebo si prostě myslí že, jsou vtipní jako třeba od hona: jinak ho udělejte na česneku... nebo třeba bodlinka. Vy byste si dělali mazlíka na česneku? Já ne!

25.7.2015 20:49
vita61

XXX.XXX.202.21

Bunny hole napsal(a):

A kde jste psala že je to váš mazel ? když byste jich měla 50 tak co by jste s ním dělala?

26.7.2015 10:30
hona

XXX.XXX.112.10

Bunny hole napsal(a):
Opravdu děkuju za všechny komentáře které mi POMOHLY. A taky za pochopení vztahu mě ke králíčkovi ( o kterém si mnozí tvrdí že králík je nejlepší na česneku, což není názor který zrovna u mazlíků uznávám, je to pro mě jako pro některé jíst svého psa) kterého se mi dostalo od Bronda a leprechaunek. Můj vztah k tomu zvířeti je takový hlavně proto že, jsem nemocná a králík je vlastně dalo by se říct moje terapie. Na zvíře jsem zvyklá tak asi jako mnozí na věrného psa, se kterým už hodně zažili. Teď ale ty komentáře za které vděčná nejsem ani trochu, ti lidé co je psali jsou jistě bezcitní, potřebují si léčit svoje velké ego nebo si prostě myslí že, jsou vtipní jako třeba od hona: jinak ho udělejte na česneku... nebo třeba bodlinka. Vy byste si dělali mazlíka na česneku? Já ne!

Můžete mě klidně kritizovat, ovšem mazlíčkářství je jakási úchylka (není myšleno pejorativně) rozvinuté lidské společnosti... V přírodě to normální není a žádné zvíře (natož králík, který tam je výhradně coby potrava pro jiné) není původně "určeno" k mazlíkovství... Snad krom některých vyšlechtěných plemen psů či koček... Což je ovšem opět lidské dílo (ostatně, dejte i takovému psovi volnost a brzy uvidíte jeho skutečnou přirozenost)...

proto když jsem napsal svůj příspěvek (myslím, že i citlivě, vyváženě a racionálně), nejde o bezcitnost nýbrž o normálnost...

Normální totiž není mít králíka coby živou hračku... a to ani 1/2 roku, ani 10 let... normální je ho po 1/2 roce klepnout...

Ale holt časy se mění... Není to tak dávno, co se i u nás běžně jedli psi... Dnes je to zakázáno... Uvidíme, jak dlouho bude trvat, než se "mazlíčkáři" přemnoží i v parlamentě a nám zakáží užitkový chov i králíků...

Je mi líto, že jste nemocná, je fajn, že vám zvířata pomáhají a přeji vám pokud možno úplné a relativně brzké uzdravení,

přesto to však není důvod ke "zbožšťování" či "polidšťování" zvířat... Lidé prostě zůstanou lidmi a zvířata zvířaty... A zvířata jsou tu holt proto, aby lidem sloužila, třeba i v nemoci jako jakýsi pomocník (nikoliv přímo mazel, kteréžto slovo s duše nesnáším, neboť degraduje člověka i ono nebohé zvíře)... Žádné zvíře by nemělo nahrazovat společenství rodiny a dalších blízkých lidí...

A je také pravdou, že i když můžeme tvrdit sebedéle a sebevíc, jak je milujeme a "bla bla", v okamžiku opravdového hladu sníme i toho psa či kočku... Natož králíka...

Ale to jsem se dostal skoro k jiné úvaze...

Mrzí mě, pokud jsem Vás nějak zarmoutil, ovšem napsal jsem to tak, jak to cítím a jak to považuji za správné...

I tak Vám přeji radost s Vašimi zvířaty, ale ještě více s Vám blízkými lidmi...

Hezkou neděli...

27.7.2015 15:37
Bunny hole

XXX.XXX.41.2

Pro hona : Nyní jsem pochopila a tuším že už jste možná pochopil co ke zvířátku cítím. A chápu že pro Vás jsou králíci no prostě jak to říct maso.Samozřejmě tím nemyslím nic špatného Vnímáte je jako potravu a proto nedokážete pochopit jak může někdo něco takového cítit, nemůžu Vám to vyčítat je to Váš názor a navíc někteří ba mnozí lidé to cítí stejně jako Vy. Jsem jenom na jiném názoru ale to proto že králík mi je přednější jako mazel Vám jako maso či potrava nebo jakékoliv označení které uznáte za vhodné. Dalo by se říct že, toho králíka v podstatě beru jako psa je naučený, že na zavolání přijde. Králíka neberu jak jste uvedl za živou hračku, ba naopak ho beru jako váženého člena rodiny, ale i ten musí respektovat moje pravidla... Co se týče mého uzdravení nemoc se nedá léčit ale dá se s ní žít.Proto není rozmazlený a ví co si nesmí dovolit. Zatím nashledanou a přeji Vám hezký zbytek dnešního ne tak hezkého dne. Bunny hole

27.7.2015 16:00
Bunny hole

XXX.XXX.41.2

Pro vita 61: Nepsala jsem sice, že je to můj mazel ale také ne že jich mám 50.Zatím nashle Bunny hole

27.7.2015 16:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Proč nashle ?
Napište, jak to vypadá. ( s králíkem).

27.7.2015 17:44
Bunny hole

XXX.XXX.41.2

No lépe měl poškozenou míchu, přestal skákat Teď už ale začíná skákat... Sice pomalu a nejistě mnohdy také nesprávně skáče... Ale dělá velké pokroky Držte palečky, možná že se vyléčí. Dávali mu nulové šance ale já jsem věřila. Bunny hole

27.7.2015 23:44
vita61

XXX.XXX.202.21

Bunny hole napsal(a):
Pro vita 61: Nepsala jsem sice, že je to můj mazel ale také ne že jich mám 50.Zatím nashle Bunny hole

Já také nepsal že jich máte 50 - at vám dupe a poslochá.

28.7.2015 07:17
Bunny hole

XXX.XXX.41.2

Pro vita61: Děkuju nashle Bunny hole

11.11.2015 01:49
adriane

XXX.XXX.77.234

Celý roky chovatelé masňáků brečí, že jim na fauně vadí petkaři. Teď jsou rubriky zcela oddělené. Tak proč sem lezete provokovat, když máte svoje místo kde si můžete mlít o česneku?
Pro zadavatelku: mám zkušenost s úspěšným a úplným zhojením zlomeniny nohy, avšak králík byl na veterině a zlom byl čistý, veterinář postup "nechat to samo srůst" schválil.

terkaterkaterka

14.7.2016 15:11
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

Je mi velice líto pana hony, že místo aby seděl na pivku s kamarády nebo byl na super večeři s pěknou babou si evidentně léči nějaký midrák ve zdejších diskuzích, ještě jsem nezažila chlapa, který by slovíčkařil a ještě tvrdil, že neví, že jde o mazlíčka, když to na první pohled pozná i blbec, možná právě proto místo toho prohánění hezkejch bab sedíte u pc a rejpete do lidí, kdyby jste měl alespoň nějaký vtipný postřed a uměl to třeba s nadsázkou vystihnout, ale vy asi budete spíš hodně smutný a zabšklý trpaslík :D :D :D :D.

*terez"

25.2.2017 11:39
*terez"

XXX.XXX.206.223

Dobrý den můj králík se nejspíš zahitil o klec nozičkou a kulha má ji určítě zlomenou nežička je úplně volna když skáče po třech tak mi planda já jsem spala tak nevím co se mu stalo tak se chci zeptat může o tlapičku přijít? Co mu na to máme dát?

*terez

25.2.2017 11:40
*terez

XXX.XXX.206.223

Dobrý den můj králík se nejspíš zahitil o klec nozičkou a kulha má ji určítě zlomenou nežička je úplně volna když skáče po třech tak mi planda já jsem spala tak nevím co se mu stalo tak se chci zeptat může o tlapičku přijít? Co mu na to máme dát?

25.2.2017 14:17

*terez napsal(a):

Máte mu zajistit péči veterinárního lékaře, jak je vaší povinností podle veterinárního zákona i zákona na ochranu zvířat proti týrání.

Alternativou jen a pouze jeho usmrcení a zpracování produktů jatečného zvířete.

1.3.2017 14:43
Katinec

XXX.XXX.73.206

Nám tedy domácí mazlíci odjakživa umírali, nehynuli. Osobně, pokud se o něčem vyjadřuji, že to uhynulo, tak k tomu většinou nemám žádnou citovou vazbu. A opravovat děti kvůli tomu, že místo uhynul použijí výraz umřít mi opravdu připadá trochu zbytečné.
No, každý jsme holt nějaký.

1.3.2017 14:47
Katinec

XXX.XXX.73.206

hona napsal(a):
Můžete mě klidně kritizovat, ovšem mazlíčkářství je jakási úchylka (není myšleno pejorativně) rozvinuté lidské společnosti... V přírodě to normální není a žádné zvíře (natož králík, který tam je výhradně coby potrava pro jiné) není původně "určeno" k mazlíkovství... Snad krom některých vyšlechtěných plemen psů či koček... Což je ovšem opět lidské dílo (ostatně, dejte i takovému psovi volnost a brzy uvidíte jeho skutečnou přirozenost)...

proto když jsem napsal svůj příspěvek (myslím, že i citlivě, vyváženě a racionálně), nejde o bezcitnost nýbrž o normálnost...

Normální totiž není mít králíka coby živou hračku... a to ani 1/2 roku, ani 10 let... normální je ho po 1/2 roce klepnout...

Ale holt časy se mění... Není to tak dávno, co se i u nás běžně jedli psi... Dnes je to zakázáno... Uvidíme, jak dlouho bude trvat, než se "mazlíčkáři" přemnoží i v parlamentě a nám zakáží užitkový chov i králíků...

Je mi líto, že jste nemocná, je fajn, že vám zvířata pomáhají a přeji vám pokud možno úplné a relativně brzké uzdravení,

přesto to však není důvod ke "zbožšťování" či "polidšťování" zvířat... Lidé prostě zůstanou lidmi a zvířata zvířaty... A zvířata jsou tu holt proto, aby lidem sloužila, třeba i v nemoci jako jakýsi pomocník (nikoliv přímo mazel, kteréžto slovo s duše nesnáším, neboť degraduje člověka i ono nebohé zvíře)... Žádné zvíře by nemělo nahrazovat společenství rodiny a dalších blízkých lidí...

A je také pravdou, že i když můžeme tvrdit sebedéle a sebevíc, jak je milujeme a "bla bla", v okamžiku opravdového hladu sníme i toho psa či kočku... Natož králíka...

Ale to jsem se dostal skoro k jiné úvaze...

Mrzí mě, pokud jsem Vás nějak zarmoutil, ovšem napsal jsem to tak, jak to cítím a jak to považuji za správné...

I tak Vám přeji radost s Vašimi zvířaty, ale ještě více s Vám blízkými lidmi...

Hezkou neděli...

Přemýšlím, proč vlastně lezete do vlákna pod záložkou "pet králíčci", když se to očividně protiví vašemu přesvědčení? Pokud se mi něco nelíbí, tak tam nechodím schválně trollit, logické, ne? A vegani by s vámi o žraní jakýchkoliv zvířátek jistě nesouhlasili.

1.3.2017 14:56
Katinec

XXX.XXX.73.206

A jinak ke zlomenině, záleží jak a kde je noha zlomená. Určitě bych to konzultovala s vetem, který má v tomto ohledu zkušenosti. Kamarádka měla králíka se zlomenou zadní nohou, ta mu sice nakonec srostla křivě, protože veškeré dlahy a sádry si ušák sundaval, ale nijak mu to v kvalitě života nepřekáželo a naučil se s vychýlenou nožkou běhat.

22.7.2017 13:05
Jimmy Jones

XXX.XXX.73.186

No já nevím, mám zvířata rád měli jsme pejska kočku teď máme králíka a neřeším jestli zvířátko umřelo, zdechlo a po smrti bylo snězeno, pohřbeno či mu vystavěno mauzoleum.
Já se vždy spíše ohlížím na to jaký mělo život, zdali bylo štastné bylo o něj dobře postaráno a netrápilo se.
Zvíře pro mě není hračka ale spíše společník v životě a proto k tomu přistupuji zodpovědně.
No a po smrti duše vystoupí z těla jako řidič z auta a co se staně s tělem už není tak důležité.

7.12.2017 03:28
Naomi94

XXX.XXX.105.209

To @hona - jen skoda ze tebe neudelali na cesneku a nepustili na svet nekoho s IQ aspon 90... tipickej nimant co nema kamose tak pise na vsecky diskuze jen aby nebyl v uplnem omasneni.

21.5.2018 18:57
klára111

XXX.XXX.4.138

dobrý den, můj králík má 5 let a má zlomenou zadní nohu. zlomil si to omylem. normálně žere, mazlí se, někdy běhá. noha ji nebolí (neknučí). pouze, když na tu nohu sáhneme, tak ji bolí. běhá normálně, nebo na špičce. má tu nohu trochu nabok (nakřivo + běhá po špičce, nebo ji má ve vzduchu). nevím co mám dělat. veterinář má ted zavřeno. dalo by se to nějak udělat, aby jsme ji nemusi utratit?

21.5.2018 19:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Čti (doktorku Bodlinku).

27.5.2018 12:57
hona

XXX.XXX.112.10

no, že zrovna ty se svým pravopisem píšeš o nýmandovi a něco o IQ...

Nvm

21.10.2019 15:06
Nvm

XXX.XXX.96.55

Dobrý den mám na zahradě v kotci v druhém patře (kdyby to nějak souviselo) dvě samice (sestry) . Jedna má jednu nohu úplně bez citu i když na nohu sáhnu 😰 . Nechodí na ní ta druhá je v pořádku. ( i druhá samice i druhá noha ) .
Mám je dát od sebe ? Nebo tu s divnou nohou zabít (nepište už že ji mám dát na česnek ) ? Pokud je zlomená sroste sama ? Prosím napište co nejdříve. Děkuji

22.10.2019 15:35
hona

XXX.XXX.192.253

spíš ji vezmi co nejdříve k vetovi (chceš li vytasit něco z peněženky) než se tu ptát a čekat na odpovědi... Nebo ji necháš se trápit a čekat, zda bude chromá či rovnou chcípne?!….

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík