Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2015 09:29
Rča

XXX.XXX.21.227

Dobrý den, jaké máte zkušenosti s probiotiky pro králíky? Jaký mají podle Vašich zkušeností vliv na zažívací potíže a hlavně na potlačení kokcidiózy v chovu? Nebo je to jen marketingový tahák na zakoupení těchto přípravků? Předem díky za Vaše názory a dosavadní poznatky.

21.7.2015 10:47
vendy108

XXX.XXX.233.112

Do letoška jsem věřila, ale po všech krocích a snaze vyhnout se chemii jsem přišla o 4O mláďat z celkových 6O a o jednu mladou samici. To se mi ještě nikdy nestalo a už jsem přemýšlela o zrušení chovu, psychicky jsem to fakt nesla dost špatně. Krmím jen suchým, Zkoušela jsem EMA fauna, Emanox, ocet do vody, vařila bylinky, do vody přidávám Acida, pěstuji pelyněk apod., jakmile králiče dostalo kokcu, nic mi nepomohlo a letos ani ta prevence. Myslím, že už i na Sulfadimidin a Sulfakombin jsou nějak rezistentní. Zbytek chovu se mi podařilo zachránit podáváním ESB 3 Bio. Nebo to byla náhoda? Proto závidím těm, kteří tvrdí, že stačí přidávat ocet do vody. A aby toho nebylo málo, tak 3 vyléčené mi zakousl potkan. Malou mezerou v zadní části králikárny jim okousal nohy, než jsem přišla na to, čím to může být, že jsou okousaní až k zadku, prožívala hrůzu z pohledu na znetvořená 2měsíční mláďata a 13 mm mezeru zadělala po třech dnech podezřívání, že se mi zbláznila samice.

21.7.2015 11:04
Rča

XXX.XXX.21.227

Já teprve začínám, proto se ptám...Mně pošla samice s dvěma mladýma, léčil jsem je s ESB, vypadala, že se zlepšuje, ale v tom vedru to nedala smajlík, zbylo jich v hnízdě 8, ale žerou, přibírají. Vyčistil jsem i plamenem, začal dávat probiotika, ale jestli jsou v pohodě jen díky dezinfekci nebo i těm probiotikám nevím. Pořád občas mají trus ve tvaru vánočky, tak jsem na vážkách jestli vytrvat s probiotiky nebo prostě vzít znovu chemii a nemalovat se s tím.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2015 22:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

vendy108 napsal(a):
Do letoška jsem věřila, ale po všech krocích a snaze vyhnout se chemii jsem přišla o 4O mláďat z celkových 6O a o jednu mladou samici. To se mi ještě nikdy nestalo a už jsem přemýšlela o zrušení chovu, psychicky jsem to fakt nesla dost špatně. Krmím jen suchým, Zkoušela jsem EMA fauna, Emanox, ocet do vody, vařila bylinky, do vody přidávám Acida, pěstuji pelyněk apod., jakmile králiče dostalo kokcu, nic mi nepomohlo a letos ani ta prevence. Myslím, že už i na Sulfadimidin a Sulfakombin jsou nějak rezistentní. Zbytek chovu se mi podařilo zachránit podáváním ESB 3 Bio. Nebo to byla náhoda? Proto závidím těm, kteří tvrdí, že stačí přidávat ocet do vody. A aby toho nebylo málo, tak 3 vyléčené mi zakousl potkan. Malou mezerou v zadní části králikárny jim okousal nohy, než jsem přišla na to, čím to může být, že jsou okousaní až k zadku, prožívala hrůzu z pohledu na znetvořená 2měsíční mláďata a 13 mm mezeru zadělala po třech dnech podezřívání, že se mi zbláznila samice.

Nemusíte jen zavidět.muže to fungovat i u vas.Jestli chcete písnětemi tel do zprav a ja vam zavolam a zkusíme najít ten problém.Potřebuji spoustu informaci.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2015 22:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Rča napsal(a):
Dobrý den, jaké máte zkušenosti s probiotiky pro králíky? Jaký mají podle Vašich zkušeností vliv na zažívací potíže a hlavně na potlačení kokcidiózy v chovu? Nebo je to jen marketingový tahák na zakoupení těchto přípravků? Předem díky za Vaše názory a dosavadní poznatky.

Není to žadny marketingoví tah. Pomáhají ale není to spása, musí se poskládat mnoho věcí aby chov fungoval.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2015 22:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Probiotika vam nepotlačí kokc. v chovu. Je to na sparvnou funkčnost střev.Pokud budte dělat chyby v krmení tak vam nepomůžou ani probiotika.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2015 06:55

Jardagin:Nechápu z čeho děláte takovou vědu, že někomu zavoláte a sdělíte jak má krmit aby nehynuli králíci.Asi rád telefonujete smajlík.Chce to jen se více králíkům věnovat a každý by na to přišel sám.Nakonec, už je tu tolikrát psáno, že je chyba v krmení.Když mi kdysi zdechali králíci, tak jsem četla a četla.Nakonec jsem si z každého článku nebo rady na diskuzích vzala něco a ono to funguje i bez Emanoxu a dalších sraček.Ani ocet do vody nepotřebuju.Jediné co mladým dopřeju je kousek černobýlu, samozřejmě trávu plnou bylinek.O kvalitě sena se zmiňovat nehodlám, neboť čím více klacků a hrubé trávy, tím více jim chutná.Krásné jemné seno mi vyhazují z jeslí.Samozřejmostí je dobře usušené seno.
Jenže lidé jsou lenošní se zabývat hlouběji chovem a přemýšlet proč tomu tak je, že je velký úhyn.
Není v tom žádná věda.Píše to tu spousta lidí jak se má krmit a jak často kydat.To je celá věda v chovu.Tak že nějaké hodinové rady po telefonu jsou stejně zbytečné, protože lidi se stejně nepoučí a budou si krmit po svém a dál bědovat nad ztrátami králíků.
Co se týká přírustků, musím brát v úvahu že třeba Mbh nebude vážit ve 4 měsících 3 kg i kdybych jim dávala granule, zatím co Mm udělá podstatně více i bez granulí.Tak že tu hraje roli genetika.Toto by si měli chovatelé jatečních králíků taky uvědomit.Lidé si myslí že když udělá Hyla 3 kg ve 3 měs. že jejich králíci je musí udělat taky.No a už je tu problém -krmení.
Taky vím, že nyní v tom vedru mi králíci prostě nebudou přibírat tak jako jako jindy.Tož nechápu, proč dělat z něčeho vědu.
Chápu že když jsou králíci výstavní je to o něčem jiném, ale o tom tu řeč není.
Už je na diskuzích po celém netu tolik rad jak krmit, že není možné aby se lidi konečně neponaučili.A zase je tu problém, museli by číst a potom se teprve ptát proč to nebo ono nefunguje, ale to se jim nechce.
Končím elaborát o králíkách, protože je to stejně zbytečné. Jdu se raději věnovat králíkům a zkontrolovat čerstvě narozené mladé smajlík.

Přeji všem chovatelům hodně radosti z chovu a samozřejmě co nejméně úhynu.

22.7.2015 12:19
borax

XXX.XXX.47.205

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jardagin:Nechápu z čeho děláte takovou vědu, že někomu zavoláte a sdělíte jak má krmit aby nehynuli králíci.Asi rád telefonujete smajlík.Chce to jen se více králíkům věnovat a každý by na to přišel sám.Nakonec, už je tu tolikrát psáno, že je chyba v krmení.Když mi kdysi zdechali králíci, tak jsem četla a četla.Nakonec jsem si z každého článku nebo rady na diskuzích vzala něco a ono to funguje i bez Emanoxu a dalších sraček.Ani ocet do vody nepotřebuju.Jediné co mladým dopřeju je kousek černobýlu, samozřejmě trávu plnou bylinek.O kvalitě sena se zmiňovat nehodlám, neboť čím více klacků a hrubé trávy, tím více jim chutná.Krásné jemné seno mi vyhazují z jeslí.Samozřejmostí je dobře usušené seno.
Jenže lidé jsou lenošní se zabývat hlouběji chovem a přemýšlet proč tomu tak je, že je velký úhyn.
Není v tom žádná věda.Píše to tu spousta lidí jak se má krmit a jak často kydat.To je celá věda v chovu.Tak že nějaké hodinové rady po telefonu jsou stejně zbytečné, protože lidi se stejně nepoučí a budou si krmit po svém a dál bědovat nad ztrátami králíků.
Co se týká přírustků, musím brát v úvahu že třeba Mbh nebude vážit ve 4 měsících 3 kg i kdybych jim dávala granule, zatím co Mm udělá podstatně více i bez granulí.Tak že tu hraje roli genetika.Toto by si měli chovatelé jatečních králíků taky uvědomit.Lidé si myslí že když udělá Hyla 3 kg ve 3 měs. že jejich králíci je musí udělat taky.No a už je tu problém -krmení.
Taky vím, že nyní v tom vedru mi králíci prostě nebudou přibírat tak jako jako jindy.Tož nechápu, proč dělat z něčeho vědu.
Už je na diskuzích po celém netu tolik rad jak krmit, že není možné aby se lidi konečně neponaučili.A zase je tu problém, museli by číst a potom se teprve ptát proč to nebo ono nefunguje, ale to se jim nechce.
Končím elaborát o králíkách, protože je to stejně zbytečné. Jdu se raději věnovat králíkům a zkontrolovat čerstvě narozené mladé smajlík.

Faltusko někteří dříve než se naučí krmit, tak už nemají co krmit.
Já jsem si poradit nechal a nestydím se za to...
I když chovám králíky dost dlouho...
Některé věci jsem dozvěděl až na ifauně a od Jardagina.
Nejde jen o to pochopit, ale umět to předat dál! ! #thum bup#
Není pro chovatele nic horšího, než když to začne ve velkém hynout!
Je lepší chybám předcházet, ne?!

22.7.2015 14:00

Borax:I já jsem odpovídala na dotazy, které jsem dostala do SZ.Nejsem tak krutá abych neporadila. Dva chovatelé si dali říct, komunikovali jsme spolu 2 měsíce a zadařilo se jim.Jedna mi napsala po měsíci že ji nebaví krmit tak jak jsem ji poradila a pak si tu stěžovala že ji králíci zdechají co má dělat.Tož ať jdou takový do háje.
Ano předcházet úhynu, ale raďte, když si stejně nedají říct a dotazů na Fauně mají neurekom.Můžete se upsat a upovídat, když některým /je jich většina/ není rady, není pomoci .
Pravdou je taky to, že třeba u jednoho rady fungují a u druhého ne.Čím to může být?Zase jen, že si tazatelé stejně dělají co chtějí a nedělají jak jim někdo poradí.Jasně že se není za co stydět, já se taky ptala a byla mi dána rada, které se držím.I když nebyla rada od 100% jardygina.Netýkala se úhynu ale zase jiných chovatelských záležitostí.Nejsou problémy jen s úhynem související s krmením a hygienou.Je to zapouštění a nezabřeznutím.V tom je těžko radit.I zvířata jsou různá tak jako lidé.
Já bych si moc přála, aby nikomu nehynuli králíci.Je mi jich líto /mám na mysli králíky/.
Otázka zní:proč má někdo úhyny a jiný ne?V čem nebo kde je chyba že samice berou skoky, ale nezůstanou březí?Kdybych věděla že mi na tuto otázku jardagin odpoví jednoznačně, bez dlouhého komentáře, tak bych mu zavolala taky.Jenže mě těžko zodpoví tyto dvě otázky.
Vy tu píšete o předávání rad dál, tak proč jardagin dělá takovou vědu a nepošle svoje zkušenosti dál a nebo vy nedáte do luftu to co jste se dozvěděl?Takto bychom tu mohli diskutovat donekonečna.
Přeji hezký den, volají mě povinnosti vůči živým tvorům, kteří si nemohou o nic říct.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2015 18:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Za prve vědou už se to stalo a dívím se, že vy jako chytry člověk na to nepřišel. Moje věc komu zavolam a vaše blba starost. Pokud lidi mají zajem o rady a to po tel tak je rad a zdarma poskytnu. Vy ty rady nepotřebujete a jiní ano.No vy s tím mate problém a ja ne, co s tím budete dělat.Nikdo se tady o Hyle ani nezmínil, tak proč to sem tahate. Právě že se snažím, aby lidi co nejmeně používali Emanox a nebo jak jste řekla ostatní sračky.Je potřeba lidem poradit, aby se to naučili.

22.7.2015 19:07
Hyla®

XXX.XXX.149.66

Faltuska...Nakonec jsem si z každého článku nebo rady na diskuzích vzala něco a ono to funguje i bez Emanoxu a dalších sraček...
...Ani ocet do vody nepotřebuju.Jediné co mladým dopřeju je kousek černobýlu, samozřejmě trávu plnou bylinek.O kvalitě sena se zmiňovat nehodlám, neboť čím více klacků a hrubé trávy

nechcem cele kopírovať napísali ste toho veľa. Cítim že ste nahnevaná.
v roku 1984-85 keď som začal chovať králiky žiadny Emanox nebol a kraliky ktoré sme vtedy chovali sa kŕmili úplne iným spôsobom ako dnes. Aj čos1 čos2 sme skrmovali.
Emanox je famózny prípravok a aj jeho tvorca sedel som s ním jeden celý deň viem viac o emanoxe a bactiruse ako bežný chovateľ. Verte tomu je to špičkový prípravok.
Zoberte si chovateľa králikov napr Bratislavy nemá dostupný černobýl nemá dostupné kvalitné seno. Tiež chce mať úspešný chov. Prestavte si veľkochovateľov ako uskladňujú seno pre 2400 samíc a potomstvo :)
Máte šťastie že máte prístup ku kvalitnému senu tešte sa z toho zníži vám to náklady.

S Jardaginom sa veľmi dobre telefonuje nielen o králikoch ale musí mať baterka na telefóne veľkú výdrž :)
Jeho kritizujú že radí ( podľa mňa dobre), mňa kameňujú že som napísal že je mi jedno kto ako chová.

Musím vám dať ale za pravdu že ľudia si nie vždy vyberajú dobré plemeno a porovnávajú výsledok k hybridom.

Je dôležité nech máte radosť z chovu.

22.7.2015 21:04

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Za prve vědou už se to stalo a dívím se, že vy jako chytry člověk na to nepřišel. Moje věc komu zavolam a vaše blba starost. Pokud lidi mají zajem o rady a to po tel tak je rad a zdarma poskytnu. Vy ty rady nepotřebujete a jiní ano.No vy s tím mate problém a ja ne, co s tím budete dělat.Nikdo se tady o Hyle ani nezmínil, tak proč to sem tahate. Právě že se snažím, aby lidi co nejmeně používali Emanox a nebo jak jste řekla ostatní sračky.Je potřeba lidem poradit, aby se to naučili.

Chudáku zakomplexovaný.Víc nic k tomu urážení nedodám.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2015 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Ukazka vaši inteligence.Blahopřeji.

22.7.2015 21:23

Hyla® napsal(a):
Faltuska...Nakonec jsem si z každého článku nebo rady na diskuzích vzala něco a ono to funguje i bez Emanoxu a dalších sraček...
...Ani ocet do vody nepotřebuju.Jediné co mladým dopřeju je kousek černobýlu, samozřejmě trávu plnou bylinek.O kvalitě sena se zmiňovat nehodlám, neboť čím více klacků a hrubé trávy

nechcem cele kopírovať napísali ste toho veľa. Cítim že ste nahnevaná.
v roku 1984-85 keď som začal chovať králiky žiadny Emanox nebol a kraliky ktoré sme vtedy chovali sa kŕmili úplne iným spôsobom ako dnes. Aj čos1 čos2 sme skrmovali.
Emanox je famózny prípravok a aj jeho tvorca sedel som s ním jeden celý deň viem viac o emanoxe a bactiruse ako bežný chovateľ. Verte tomu je to špičkový prípravok.
Zoberte si chovateľa králikov napr Bratislavy nemá dostupný černobýl nemá dostupné kvalitné seno. Tiež chce mať úspešný chov. Prestavte si veľkochovateľov ako uskladňujú seno pre 2400 samíc a potomstvo :)
Máte šťastie že máte prístup ku kvalitnému senu tešte sa z toho zníži vám to náklady.

S Jardaginom sa veľmi dobre telefonuje nielen o králikoch ale musí mať baterka na telefóne veľkú výdrž :)
Jeho kritizujú že radí ( podľa mňa dobre), mňa kameňujú že som napísal že je mi jedno kto ako chová.

Musím vám dať ale za pravdu že ľudia si nie vždy vyberajú dobré plemeno a porovnávajú výsledok k hybridom.

Je dôležité nech máte radosť z chovu.

Nejsem nahněvaná, nemám důvod být smajlík.Jen jsem napsala svůj názor.Bohužel ten pán se cítí nedotknutelný.
Já přece Emanox nikomu nevyvracím, jen jsem napsala že ho nemusím dávat, protože není potřeba.Věřím že je to dobrý přípravek, ale proto neznamená, že ho musím králíkům podávat.To je pouze můj názor.
Mě je vlastně taky vcelku jedno jak kdo chová, ale když si někdo píše o radu, vy mu ji dáte píšete píšete a nakonec, jak jsem již psala, nechtějí tak krmit a držet se rad a dál tu zkuhrají že jim hynou králíci.Ale to je jedno, je to každého věc.
I já Vám přeji hodně úspěchů v chovu.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2015 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Copak nějak vam to nejde pod nos.To jste si uvařila tak si to taky sněste.Vy si myslíte že si necham kadit na hlavu tak na to zapoměnte.

22.7.2015 22:11
Hyla®

XXX.XXX.149.66

Nejsem nahněvaná, nemám důvod být smajlík.Jen jsem napsala svůj názor.Bohužel ten pán se cítí nedotknutelný.
Já přece Emanox nikomu nevyvracím, jen jsem napsala že ho nemusím dávat, protože není potřeba.Věřím že je to dobrý přípravek, ale proto neznamená, že ho musím králíkům podávat.To je pouze můj názor.
Mě je vlastně taky vcelku jedno jak kdo chová, ale když si někdo píše o radu, vy mu ji dáte píšete píšete a nakonec, jak jsem již psala, nechtějí tak krmit a držet se rad a dál tu zkuhrají že jim hynou králíci.Ale to je jedno, je to každého věc.
I já Vám přeji hodně úspěchů v chovu.

Nakoľko ja tomu nerozumiem neradím. Ale naozaj Jardagin má všetko vychytané viem čo píšem. Vie aj také veci ktoré by vlastne ani nesmel vedieť.
Ja s jeho názormi na 99,6 % súhlasím.
Že sa vaše názory rozchádzajú je normálne :) alebo budete tiež "vrána" alebo si k nemu nesadajte :) ja môžem ja mám dovolené.
A už sa nežerte na prkotinách zajtra má byt 41 °C.

22.7.2015 22:22
Lapin

XXX.XXX.28.242

Hyla® napsal(a):
Nakoľko ja tomu nerozumiem neradím. Ale naozaj Jardagin má všetko vychytané viem čo píšem. Vie aj také veci ktoré by vlastne ani nesmel vedieť.
Ja s jeho názormi na 99,6 % súhlasím.
Že sa vaše názory rozchádzajú je normálne :) alebo budete tiež "vrána" alebo si k nemu nesadajte :) ja môžem ja mám dovolené.
A už sa nežerte na prkotinách zajtra má byt 41 °C.

Keď niečomu nerozumieš, písni Jardarumovi, on ti zavolá...

22.7.2015 22:42
Hyla®

XXX.XXX.149.66

Lapin napsal(a):

Veď to tak robím...

23.7.2015 00:47
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

Rča napsal(a):

Probiotika jsou živé organismy, u kterých je určitá teoretická šance, že se dostanou trávicí trubicí až do střev, a tam začnou fungovat jako pozitivní střevní mikroflóra. Má to jedno obrovské "ale": nikdo neví, jestli do toho střeva přežijou, a jestli tam vůbec začnou fungovat. A pozor, toto je názor, který má mazlíčkářská komunita přímo od některých více cynických veterinářů, což je docela co říct.

Celkem vzato - platí totéž, co pro echinaceu, imunoglukan... Měřitelný účinek prostě neexistuje; střevní bakterie před a po nikdo nespočítá. Do značné míry je na majiteli a veterináři, čemu a jak moc věří.

Každopádně, pokud už se probiotika dávají, tak k úplně jinému účelu, než popisujete. Probiotika fungují na předpokládaném znovuosídlení střev PO prodělaném a vyléčeném onemocnění... Tedy ani jako léky na zažívací potíže, ani jako prevence či dokonce potlačení kokcidiózy v chovu.
Dávají se typicky po perorálním podávání systémových antibiotik... Nebo po déletrvajících zažívacích problémech. Ale právě PO nich, ne při nich.

Zkusit to v určitých případech, proč ne...
Zažila jsem podávání starší samičce s benigním kožním "nádorem", která k tomu "chytila" jakýsi virový zánět tlamy. Po týdnu atb perorálně prostě bylo doporučeno ty probiotika zkusit.
Že bych věřila, že má smysl tím nějak žehlit situaci v chovu... To popravdě nevěřím.

23.7.2015 08:56
modroockoxxx

XXX.XXX.245.19

Lapin napsal(a):

Dal som si namahu a precital som 37 prispevkom okrem jedneho kde pisete ze chovate BU, neustale provokujete nepriamo urazate hlavne uzivatelov Jardagin a Hyla. Je to také detske, majte gule a neschovavajte sa za anonimitu aj tak ste jednoducho vypatratelny.

23.7.2015 10:15
Lapin

XXX.XXX.28.242

modroockoxxx napsal(a):
Dal som si namahu a precital som 37 prispevkom okrem jedneho kde pisete ze chovate BU, neustale provokujete nepriamo urazate hlavne uzivatelov Jardagin a Hyla. Je to také detske, majte gule a neschovavajte sa za anonimitu aj tak ste jednoducho vypatratelny.

Detektív, aj ty vieš viac ako smieš?

23.7.2015 10:16
modroockoxxx

XXX.XXX.245.19

Lapin napsal(a):
Detektív, aj ty vieš viac ako smieš?

Ty chujov brat.

23.7.2015 10:19
modroockoxxx

XXX.XXX.245.19

Admin miesto toho aby selektoval dusevne chorych ludi ako je aj Lapin upravuje texty ako v socializme uboha cenzura este ze idem na dovolenku. Chce se mi blut velebnosti...Grc Lapin grc aj admin.

23.7.2015 11:01
Lapin

XXX.XXX.28.242

modroockoxxx napsal(a):
Ty chujov brat.

Ale ja tvoj brat nie som...

Přidejte reakci

Přidat smajlík