Smrt králičí samičky po kastraci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

michaela 123

23.7.2015 16:45
michaela 123

XXX.XXX.67.3

Dobry den.mela jsem kralici samičku.po dvou letech jsem ji musela nechat akutne vykastrovat.zacala spinit a hodne pila a později aj malo jedla a porad polehávala.den po kastraci dostala dve injekce.jednu na bolest a druhou na to aby se ji rozpracovalo strevo.po tech injekcích jen lezela, obcas se presunula, myslela jsem, ze je po nich oblbnuta.druhy den rano jsem zjistila, ze je mrtva.navic zemrela ve zvlastni poloze.lezela na brisku, pacicky mela pod bradickou, ouska nahore, otevrene oci aj tlamičku, jako by zemrela v nejake kleci.jsem z toho doted spatna a porad mi hlavou vrta kde se stala chyba?je mozne, ze jsem na tu kastraci sla az moc pozde, nebo ji pichly něco spatne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2015 17:06

michaela 123 napsal(a):
Dobry den.mela jsem kralici samičku.po dvou letech jsem ji musela nechat akutne vykastrovat.zacala spinit a hodne pila a později aj malo jedla a porad polehávala.den po kastraci dostala dve injekce.jednu na bolest a druhou na to aby se ji rozpracovalo strevo.po tech injekcích jen lezela, obcas se presunula, myslela jsem, ze je po nich oblbnuta.druhy den rano jsem zjistila, ze je mrtva.navic zemrela ve zvlastni poloze.lezela na brisku, pacicky mela pod bradickou, ouska nahore, otevrene oci aj tlamičku, jako by zemrela v nejake kleci.jsem z toho doted spatna a porad mi hlavou vrta kde se stala chyba?je mozne, ze jsem na tu kastraci sla az moc pozde, nebo ji pichly něco spatne?

Předpokládám, že jste musela kastrovat kvůli rakovině dělohy. Jinak narkóza u králíka je vždycky riziko a to riziko je mnohem větší, když se operuje zvíře, které už před zákrokem málo jedlo a polehávalo - králík strašně dlouho skrývá nemoc, když je na něm něco vidět, je mu fakt zle.

michaela 123

23.7.2015 17:51
michaela 123

XXX.XXX.67.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Předpokládám, že jste musela kastrovat kvůli rakovině dělohy. Jinak narkóza u králíka je vždycky riziko a to riziko je mnohem větší, když se operuje zvíře, které už před zákrokem málo jedlo a polehávalo - králík strašně dlouho skrývá nemoc, když je na něm něco vidět, je mu fakt zle.

Ano.ten veterinar rikal, ze ma zanet dělohy a ze to vypada, ze uz to ma dlouho a ze je mozne, ze v sobe muze mit aj nejake nádory.to, ze dole spini jsem si vsimla uz asi před ctyrmy mesici, ale nenapadlo me, ze je to priznak nejake nemoci.stale jedla a pila a byla dost aktivni.az v posledních dvou týdnech jedla méně a spis se jen povalovala.driv vždy kousala na mrize ze chce ven a ted jen sedela u dvirek a smutne koukala.nevim zda jsem udelala dobře s tou kastraci, jestli jsem ji nemela nechat spise rovnou uspat.bylo to moje všechno a nejvic me na tom mrzi to, ze zemrela a trpěla moji vinou.

24.7.2015 20:49

Ne kastrace dala šanci na záchranu. Měla jste reagovat dříve a ne po 4 měsících. Dalo se to poznat zvýšeném příjmem vody. To značí zánět. Králík může mít moč i tmavou ale pokud špiní je to zlé. Aspoň jste poučená pro příště.

26.7.2015 09:46
hona

XXX.XXX.112.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne kastrace dala šanci na záchranu. Měla jste reagovat dříve a ne po 4 měsících. Dalo se to poznat zvýšeném příjmem vody. To značí zánět. Králík může mít moč i tmavou ale pokud špiní je to zlé. Aspoň jste poučená pro příště.

Já bych to také nepoznal... Myslím, že Míša nic nezanedbala...

Akorát já bych asi neměl takovou trpělivost a nemoc králíka řešil (nemyslím to zle) dřevěnou narkozou...

Tvé zkušenosti lze získat jedině časem... smajlík

26.7.2015 20:30

No těžko říci jak to probíhalo, já se ze zánětem ještě nesetkala ale když by se mi tam něco nezdálo reagovala bych. Když se mi něco nezdá tak chvíli hlídám a když se to nemění nebo horší vyhledám odbornou pomoc. Když jsem měla tmavší moč u králíků tak jsem byla vykulená a pak jsem zjistila že je to v pohodě že to tak být může. Ale když by špinil asi bych šla hned než pak pozdě. Ale i tak pro králíka je narkóza riskantní nikdy není záruka.

11.11.2015 01:53
adriane

XXX.XXX.77.234

Pokud zvíře začne krvácet a vy to 4 měsíce neřešíte, tak je něco špatně...
Jinak posmrtné polohy jsou víceméně vždy stejné, záleží kdy ho najdete (posmrtná ztuhlost a rozpad svalových vláken).

Přidejte reakci

Přidat smajlík