Doporučte chovatele beránků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonimrrr

24.7.2015 16:16
anonimrrr

XXX.XXX.10.3

Dobrý den, chtěla bych si koupit zakrslého beránka, nechci ze zverimex, ale někde kde budu mít jistotu dobrého zdravotního stavu. Jaký je váš názor na křížence např. s lvíčkem. A doporučení u koho mám koupit beránka. Zlínský a Olomoucký kraj. Děkuji :)

24.7.2015 23:46
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

anonimrrr napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych si koupit zakrslého beránka, nechci ze zverimex, ale někde kde budu mít jistotu dobrého zdravotního stavu. Jaký je váš názor na křížence např. s lvíčkem. A doporučení u koho mám koupit beránka. Zlínský a Olomoucký kraj. Děkuji :)

Čistokrevného! Křížence se lvíčkem absolutně ne, lvíček je sám kříženec s teddym, a obecně... jak to říct jemně a nedostat přes hubu: nejvíc zdravotně problémoví bývají kříženci se lvíčky.
To je tříleté empirické sledování; v diskuzi je dotaz na problémy se zuby, a skoro zaručeně křížený beran nebo lvíček. Jděte po čistokrevných zvířatech, fakt. :)

Jinak osobní doporučení nemám, já si jela přes berana přes kus republiky :) Ale pohledat stránky ZO ČSCH - je minimálně Uherské Hradiště, Tlumačov, Zdounky, jen co si pamatuju z vlastního shánění před dvěma lety... hodit do googlu, projít, obvolat.
Někdy na podzim (?), teď nechci kecat, bývá v Tečovicích speciálka zakrslíků, ale jinak doporučuju, pokud to "spěchá" :), sednout a aktivně hledat. Stojí to za to. :).

26.7.2015 10:50
zstrakac

XXX.XXX.249.4

Tečovice-Gajdůšek Koměříž-Cervinka snad mají a jsou to klubaři

Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.