Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2015 09:21
pumicka

XXX.XXX.141.213

Dobrý den,
zakoupila jsem zakrslého králíka 3.měs. s tím, že byl očkován proti králičímu moru. Mám ho v králíkárně s ostatními králíky, ale bohužel nemám žádný doklad o tom, že králík byl očkován. Neměl to, ani chovatel co mi králíka prodávat. Je možné ho např. za měsíc znova očkovat či je lepší počkat do 6.měs až mu budu nechávat očkovat mixamatozu.
A bylo mi řečeno, že byl očkován na kokcidiozu. Vím, že očkování není možné, je možné že chovatel měl na mysli, že byl přeléčen. Mohu mu přidávat do vody Acedomit K jako prevenci i když jsou mu cca 3.měs? Děkuji za rady. Jsem v začátcích tak proto vše zjištuji postupně.

10.8.2015 10:02
bronda

XXX.XXX.98.84

pumicka napsal(a):
Dobrý den,
zakoupila jsem zakrslého králíka 3.měs. s tím, že byl očkován proti králičímu moru. Mám ho v králíkárně s ostatními králíky, ale bohužel nemám žádný doklad o tom, že králík byl očkován. Neměl to, ani chovatel co mi králíka prodávat. Je možné ho např. za měsíc znova očkovat či je lepší počkat do 6.měs až mu budu nechávat očkovat mixamatozu.
A bylo mi řečeno, že byl očkován na kokcidiozu. Vím, že očkování není možné, je možné že chovatel měl na mysli, že byl přeléčen. Mohu mu přidávat do vody Acedomit K jako prevenci i když jsou mu cca 3.měs? Děkuji za rady. Jsem v začátcích tak proto vše zjištuji postupně.

Přeočkovat, pokud nemáte jistotu zda proběhlo, nechat můžete. Nic tím nezkazíte. Pokud se při infekčním tlaku očkují mláďata před 10. týdnem, rovněž se přeočkovávají.
Acidomid (nikoliv Acedomit. Acidity = kyselost) můžete pravidelně přidávat. Stačí 50% doporučené dávky. Kyselé postředí v zažívacím traktu nesvědčí množení kokcidií. Očkování proti kokcidioze u králíků neexistuje. U drůbeže třeba ano (Livacox - drží trvale, což je výhoda). Prodávající zřejmě pouze přeléčil. Vy přeléčování chemickými preparáty nedělejte. jednou za rok si kupte 50ml Emanoxu a použijte jako prevenci.

10.8.2015 10:06
pumicka

XXX.XXX.141.213

Děkuji Vám za radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík