Ecjev
XXX.XXX.131.167
Zdravím, mám morčecí samičku asi půl roku starou a dnes jsme jí pořídily kamarádku. Kamarádka je stará tak měsíc. Ta starší tu mladší pořád prohání a mladší ustrašeně píská. Co máme s něma dělat? Jak je seznámit aby spolu vycházely? Děkuji za radu
- - - - -
Doplnění - obě dvě (aspoň myslím že to dělají obě) tak nějak mumlaj. Chvilku pauza a pak zase se prohání.
Ecjev
XXX.XXX.131.167
Rapotacka11 - ano je tam domecek...
horal - ano jsou to urcite samicky
Mladší má teď trošku záda dodrápané jak na ňu ta starší furt skáče. Ale do krve to není.Někde jsem četl, že si takhle musí ujasnit své místo?
Morčata mají rády společnost a po prvním nafackování mají jasno kdo má navrch a kdo je pánem území. Pak mne napadá jestli neni některá z nich v říji, nebo i obě. Stávalo se mi, když jsem je míval v kotcích u králiků že celý rok bylo vše v pořádku a najednou morčata napadali králiky a to tak že měli rozkousané a potrhané záda. Bylo jedno jakého pohlaví byli jak králici tak morčata. Přitom králiků bylo v kotci několik a morče jedno. Dnes je chovám na volno a mají k dispozici celou zahradu. Proto že je to chov nekontrolovaný je ich už několik desítek. Přesný počet zjistím až se ochladí a ony se stáhnou do kůlny.