Andrea_Amaya

XXX.XXX.103.118
Ahoj,
ráda bych ostříhala svého králíčka, avšak po předchozích zkušenostech nevím nevím. Přes veškerou moji snahu se potvůrka vrtěla a tak byla opižlaná jako ovce po sejmutí vlny - pro zajímavost mohu zaslat foto, ale ani já stále nevím zda nad nimi plakat nebo se smát .
Ráda bych tedy použila holící strojek, ale nevím, zda mohu použít klasický nebo zda si musím koupit nějaký speciální?
Případně asi by to chtělo s nádstavcem, že? Bez nádstavce by to i na léto bylo moc krátké, nebo ne?
Díky za rady zkušenějších páníčků :).
Koupit příště krátkosrstého králíka, když máš potřebu ho stříhat.
Třeba někdo odpoví, ale v zásadě se doporučuje nestříhat, max. vystříhat hlavu a srst kolem očí. Tohle předávám od jiných, ale chlupy údajně fungují jako "obousměrná izolace" (nemlaťte mě, tvrdí jiní), no a osobně si dost podobně myslím, že králíkovi, který má termoregulaci "nastavenou" na mega kožich, není úplně ideální tu srst sundat - že je mu zima, to prostě neřekne, že jo. A udělat to koncem srpna, když v září může být všelijak (ostatně pár dní zpátky bylo 17), to není nic moc tím spíš.
Andrea_Amaya

XXX.XXX.103.118
leprechaunek
napsal(a):
Koupit příště krátkosrstého králíka, když máš potřebu ho stříhat.
Třeba někdo odpoví, ale v zásadě se doporučuje nestříhat, max. vystříhat hlavu a srst kolem očí. Tohle předávám od jiných, ale chlupy údajně fungují jako "obousměrná izolace" (nemlaťte mě, tvrdí jiní), no a osobně si dost podobně myslím, že králíkovi, který má termoregulaci "nastavenou" na mega kožich, není úplně ideální tu srst sundat - že je mu zima, to prostě neřekne, že jo. A udělat to koncem srpna, když v září může být všelijak (ostatně pár dní zpátky bylo 17), to není nic moc tím spíš.
Já jen, že jsem se dočetla, že teddíci by se měli stříhat - stříhala jsem ji loni a letos jsem ji nechala tak jak je, ale po těch čtyřicítkách se mi jí zželelo. Já nemám potřebu ji stříhat, jde mi jen o blaho králice. Na chovatelských stránkách se to doporučuje, tak jsem se holt chtěla zeptat někoho, kdo má s tímto plemenem zkušenosti.