Uživatel s deaktivovaným účtem
kuchta
napsal(a):
Dnes jsem utratil jednu samičí, přestávala chodit na zadní nohy a měla na slapkach bolaky, ještě jsem se s tím nesetkal, děkuji za odpoved.
Otlaky. Přemýšlejte nad podlahou a hygienou, ale některá zvířata k tomuto prostě mají dědičné dispozice.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.167.9
kuchta
napsal(a):
Dnes jsem utratil jednu samičí, přestávala chodit na zadní nohy a měla na slapkach bolaky, ještě jsem se s tím nesetkal, děkuji za odpoved.
Mate rošty nebo plnou podlahu ?U roštu se jim to bude dělat neustale a u plne musíte nastlat tak aby bylo neustale suho, dobre je používat dezinfekci mistral která vysušuje podestýlku a zaroven zabranuje rozmnožovaní bakterii.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.167.9
kuchta
napsal(a):
Jo a ma teda ty otlaky.Musíte je kontrolovat a da se to poznat snížením příjmem krmiva. Použíjte mast pro kojence Sudocrem. Dobře se jim to hojí a hlavně sucho.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Otlaky jsou nejčastěji způsobeny geneticky nedostatečným osrstěním spodiny tlapek.Pro další chov je lepší postižené jedince vyřadit.Pokud se to vyskytuje po stejných rodičích je lepší vyřadit oba rodiče.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.167.9
kuchta
napsal(a):
Mám je na podlaze plné, podestylam slámou, a čistíme králíky obden, máme řadí pořádek.
Pokud mate podestýlku tak by měla byt dostatečně vysoka cca4 cm aby byla měka pokud to tak mate, tak je to opravdu tou genetikou jak vam napsala jiva.Někteří kralici to mají dane geneticky a trpí na to.
kuchta
napsal(a):
Pakliže jste si všiml "boláků" až poté, co samička přestala chodit, je chyba na vaší straně v tom, že králíky málo sledujete.
I při drobných otlacích je králík apatičtější, přijímá méně krmiva, je celkově přepadlý a v té době ještě lze s úspěchem zasáhnout a králíka léčit.