Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nějaké vaše zkušenosti s tím jak jste naučili svého králíčka chodit na záchod. Já mám zakrslého králíka, samičku a ta si kadí a čůrá kam chce, takže ob den musím měnit pomalu celou klec a to není ani finančně příjemné a ani pro toho králíčka myslím.. :D díky moc :).
Http://www.kralici.cz/diskuze.asp?app=0&dul=0 a hlavně články na stránkách.
Masný králík na záchod umět nepotřebuje.
leprechaunek
napsal(a):
Http://www.kralici.cz/diskuze.asp?app=0&dul=0 a hlavně články na stránkách.
Masný králík na záchod umět nepotřebuje.
Neni to masny kralik.
adla.ko
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nějaké vaše zkušenosti s tím jak jste naučili svého králíčka chodit na záchod. Já mám zakrslého králíka, samičku a ta si kadí a čůrá kam chce, takže ob den musím měnit pomalu celou klec a to není ani finančně příjemné a ani pro toho králíčka myslím.. :D díky moc :).
Myslím, že je králík naučený čistotnosti od matky
- pokud měla ona dobré podmínky.
Nezná-li to od matky - nenaučí se to.
Toť moje zkušenost.
Soužití s nečistotným králíkem - "mazlíčkem"
není možné, jak sama vidíte.
V mém chovu nesouvisí čistotnost králíka s návyky od matky. Prostě někteří jsou čistotní a někteří ne. Často se stává u samic, že se v průběhu života změní -uklidní se a již tolik neznačkují. Jedna si udělala záchod až ve 4letech. Od té doby bobkuje jen tam.
Tvrdím, že si králík sám musí uvědomit, že bude mít špínu v "jídle", když nebude záchod oddělovat. Pak si sám najde místo, kam bude bobky a čůránky ukládat. Nikdy se mi nepodařilo králíka přinutit, aby chodil na WC, které jsem mu určila.
usaci
napsal(a):
V mém chovu nesouvisí čistotnost králíka s návyky od matky. Prostě někteří jsou čistotní a někteří ne. Často se stává u samic, že se v průběhu života změní -uklidní se a již tolik neznačkují. Jedna si udělala záchod až ve 4letech. Od té doby bobkuje jen tam.
Tvrdím, že si králík sám musí uvědomit, že bude mít špínu v "jídle", když nebude záchod oddělovat. Pak si sám najde místo, kam bude bobky a čůránky ukládat. Nikdy se mi nepodařilo králíka přinutit, aby chodil na WC, které jsem mu určila.
Proč určovat místo ?
Dám WC na místo, které si vybral.
Ale jsou čuňata, ze kterých to padá a teče kdekoli.
A ještě se v tom válí. Měla jsem takové dva.
Samičku i samečka. A podmínky měli optimální.
Velká králíkárna 200 x 90cm (pro jednoho) a výběh 2x5 m.
Ostatní králíci čistotní.
rapotacka11
napsal(a):
Proč určovat místo ?
Dám WC na místo, které si vybral.
Ale jsou čuňata, ze kterých to padá a teče kdekoli.
A ještě se v tom válí. Měla jsem takové dva.
Samičku i samečka. A podmínky měli optimální.
Velká králíkárna 200 x 90cm (pro jednoho) a výběh 2x5 m.
Ostatní králíci čistotní.
A co jste s nimi udělala?
Snědla?-když byli neposlušní?:-D.