Jak naučit králíka na záchod?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2015 14:43
adla.ko

XXX.XXX.244.94

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nějaké vaše zkušenosti s tím jak jste naučili svého králíčka chodit na záchod. Já mám zakrslého králíka, samičku a ta si kadí a čůrá kam chce, takže ob den musím měnit pomalu celou klec a to není ani finančně příjemné a ani pro toho králíčka myslím.. :D díky moc :).

19.9.2015 14:50
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Http://www.kralici.cz/diskuze.asp?app=0&dul=0 a hlavně články na stránkách.

Masný králík na záchod umět nepotřebuje.

19.9.2015 15:03
adla.ko

XXX.XXX.244.94

leprechaunek napsal(a):
Http://www.kralici.cz/diskuze.asp?app=0&dul=0 a hlavně články na stránkách.

Masný králík na záchod umět nepotřebuje.

Neni to masny kralik.

19.9.2015 15:14
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

adla.ko napsal(a):
Neni to masny kralik.

Jenže SEM na ifaunu chodí převážně majitelé masných králíků, proto odkazuju na králíky.cz, kde je "mazlíčkářská" komunita, která to "učení na záchod" má v malíčku.

19.9.2015 17:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

adla.ko napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na nějaké vaše zkušenosti s tím jak jste naučili svého králíčka chodit na záchod. Já mám zakrslého králíka, samičku a ta si kadí a čůrá kam chce, takže ob den musím měnit pomalu celou klec a to není ani finančně příjemné a ani pro toho králíčka myslím.. :D díky moc :).

Myslím, že je králík naučený čistotnosti od matky
- pokud měla ona dobré podmínky.
Nezná-li to od matky - nenaučí se to.
Toť moje zkušenost.
Soužití s nečistotným králíkem - "mazlíčkem"
není možné, jak sama vidíte.

21.9.2015 06:12
usaci

XXX.XXX.38.186

V mém chovu nesouvisí čistotnost králíka s návyky od matky. Prostě někteří jsou čistotní a někteří ne. Často se stává u samic, že se v průběhu života změní -uklidní se a již tolik neznačkují. Jedna si udělala záchod až ve 4letech. Od té doby bobkuje jen tam.

Tvrdím, že si králík sám musí uvědomit, že bude mít špínu v "jídle", když nebude záchod oddělovat. Pak si sám najde místo, kam bude bobky a čůránky ukládat. Nikdy se mi nepodařilo králíka přinutit, aby chodil na WC, které jsem mu určila.

21.9.2015 16:27
bronda

XXX.XXX.98.84

Co takhle vypracovat zdravé návyky. Tabulku s pokyny pověsit na stěnu kotce a každý den ráno provádět bodování jako na pionýrském táboře. Stimulovat systémem odměn. Nejvíce bodů - pochvala před králíkárnou, nejméně - jako odměna česnek.

21.9.2015 20:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

usaci napsal(a):
V mém chovu nesouvisí čistotnost králíka s návyky od matky. Prostě někteří jsou čistotní a někteří ne. Často se stává u samic, že se v průběhu života změní -uklidní se a již tolik neznačkují. Jedna si udělala záchod až ve 4letech. Od té doby bobkuje jen tam.

Tvrdím, že si králík sám musí uvědomit, že bude mít špínu v "jídle", když nebude záchod oddělovat. Pak si sám najde místo, kam bude bobky a čůránky ukládat. Nikdy se mi nepodařilo králíka přinutit, aby chodil na WC, které jsem mu určila.

Proč určovat místo ?
Dám WC na místo, které si vybral.
Ale jsou čuňata, ze kterých to padá a teče kdekoli.
A ještě se v tom válí. Měla jsem takové dva.
Samičku i samečka. A podmínky měli optimální.
Velká králíkárna 200 x 90cm (pro jednoho) a výběh 2x5 m.
Ostatní králíci čistotní.

22.9.2015 17:25
borax

XXX.XXX.50.142

rapotacka11 napsal(a):
Proč určovat místo ?
Dám WC na místo, které si vybral.
Ale jsou čuňata, ze kterých to padá a teče kdekoli.
A ještě se v tom válí. Měla jsem takové dva.
Samičku i samečka. A podmínky měli optimální.
Velká králíkárna 200 x 90cm (pro jednoho) a výběh 2x5 m.
Ostatní králíci čistotní.

A co jste s nimi udělala?
Snědla?-když byli neposlušní?:-D.

22.9.2015 20:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

"Šli pryč".

Přidejte reakci

Přidat smajlík