Nová rubrika "Pet králíčci"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2015 14:52

Zdravím,

na přání mnoha z vás jsme připravili rozdělení rubriky králíků a nově jsme přidali rubriku "Pet králičci" na https://www.ifauna.cz/pet-kralicci/diskuse/. Odkaz najdete i z homepage z přehledu rubrik.

Všechny fanoušky pet králíčků tímto zvu do nové rubriky.

Také upozorňuji, že nám nějekou dobu potrvá, než diskusní témata týkající se pet králíčků přesuneme z této rubriky do nové. Postupně na tom budeme pracovat.

Věřím, že tato změna zpříjemní chod této rubriky, resp. nyní už dvou rubrik smajlík

25.9.2015 15:13
velpap

XXX.XXX.219.1

iFauna napsal(a):
Zdravím,

na přání mnoha z vás jsme připravili rozdělení rubriky králíků a nově jsme přidali rubriku "Pet králičci" na https://www.ifauna.cz/pet-kralicci/diskuse/. Odkaz najdete i z homepage z přehledu rubrik.

Všechny fanoušky pet králíčků tímto zvu do nové rubriky.

Také upozorňuji, že nám nějekou dobu potrvá, než diskusní témata týkající se pet králíčků přesuneme z této rubriky do nové. Postupně na tom budeme pracovat.

Věřím, že tato změna zpříjemní chod této rubriky, resp. nyní už dvou rubrik smajlík

Tak teď se mi to teprve líbí, nevím jak ostatní chovatelé, za mě výborně

25.9.2015 15:54
kachna

XXX.XXX.188.76

velpap napsal(a):
Tak teď se mi to teprve líbí, nevím jak ostatní chovatelé, za mě výborně

Mně to je trošku líto. Samozřejmě uznávám, že to je na přání mnoha chovatelů, ale mrzí mě, že spolu obě skupiny nedokáží existovat v souladu
Nemá to být kritika, velmi oceňuji, že v dnešní facebookové době ifauna funguje!

25.9.2015 16:58
velpap

XXX.XXX.219.1

kachna napsal(a):
Mně to je trošku líto. Samozřejmě uznávám, že to je na přání mnoha chovatelů, ale mrzí mě, že spolu obě skupiny nedokáží existovat v souladu
Nemá to být kritika, velmi oceňuji, že v dnešní facebookové době ifauna funguje!

Neměl jsem na mysli rozdělení rubrik, i když někdy mě to taky tak trochu štvalo, ale celkové uspořádání, přehlednost

25.9.2015 17:23
burgund6

XXX.XXX.33.7

Já jsem tuto změnu jednoznačně uvítal, asi jako spousta dalších zde diskutujících chovatelů.Děkuji za to.

25.9.2015 17:23
minidvorek

XXX.XXX.148.146

Moc Vám děkuji., za mě píši, takto je to lepší, super přehlednost...

25.9.2015 18:30
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Stejně jako kachnu, i mě to hodně mrzí.
Obě skupiny se můžou, jedna od druhé, s otevřenou hlavou ledasčemu přiučit. Mazlíčkáři víc řeší veterinu, chovatelé na maso krmení a odchov... mě osobně vždycky těšilo pročítat tu "skutečnou chovatelskou" část a rozšiřovat si obzory.

Neříkám, že diskuzi se bez dotazů "jak česat králíka" hodně neuleví, ale stejně...
Vzpomenu jedinou větu "na co lékárnička, stačí hypermangan" a chce se mi dodat jediné... konejte jak myslíte, no.
Dokud nebude banován vstup osob z jedné půlky na druhou, tak to snad nějak přežijem.

25.9.2015 21:56
velpap

XXX.XXX.219.1

Tak ono to několik lidí stejně nepostřehlo a dává zakrslíky sem

27.9.2015 01:18
awake

XXX.XXX.115.136

velpap napsal(a):
Tak ono to několik lidí stejně nepostřehlo a dává zakrslíky sem

A zakrslík není králík ? Mám zakrslíky, inzeruji tady (ostatně je tady v inzerci "rubrika" zakrslých králíků) a diskuze mám také raději tady než na "Pet" (sakra co to je pet králík?). Musím se fakt přesunout jinam ?
Pro mě je to rozdělení "blbé". Inzeráty do dvou skupin a pročítat dvě diskuze.

27.9.2015 09:07
atobajus

XXX.XXX.195.189

awake napsal(a):
A zakrslík není králík ? Mám zakrslíky, inzeruji tady (ostatně je tady v inzerci "rubrika" zakrslých králíků) a diskuze mám také raději tady než na "Pet" (sakra co to je pet králík?). Musím se fakt přesunout jinam ?
Pro mě je to rozdělení "blbé". Inzeráty do dvou skupin a pročítat dvě diskuze.

Já myslím, že jako PET jsou myšleni ti různí, zakrslí kříženci s VP co se prodávají v 6 - 7 týdnech za 800 - 2000kč.

27.9.2015 11:06
awake

XXX.XXX.115.136

Mám pocit, že pro některé je tady každý zakrslík "PET" (ono na maso se fakt chovat nedá co si budeme nalhávat - nevyplatí se to ). I ten co je odchován v králíkárně a má případně rodokmen. Osobně se mi k této skupině "pet chovatelů" odcházet fakt nechce. Co potřebuji vědět se dozvím tady a rady tipu "kolik smí papat králíček zeleninky a jestli má průjmíček" mě opravdu nezajímají. Zase nemám ráda "dělení" králíků podle velikosti. Zakrslík pryč, malý už tady být smí? Králík je u mě králík. Některý je menší a některý větší. Proč tady zakrslíci tak vadí že by dle některých měli jít všichni o skupinu dál?

27.9.2015 11:50
bronda

XXX.XXX.98.84

awake napsal(a):
Mám pocit, že pro některé je tady každý zakrslík "PET" (ono na maso se fakt chovat nedá co si budeme nalhávat - nevyplatí se to ). I ten co je odchován v králíkárně a má případně rodokmen. Osobně se mi k této skupině "pet chovatelů" odcházet fakt nechce. Co potřebuji vědět se dozvím tady a rady tipu "kolik smí papat králíček zeleninky a jestli má průjmíček" mě opravdu nezajímají. Zase nemám ráda "dělení" králíků podle velikosti. Zakrslík pryč, malý už tady být smí? Králík je u mě králík. Některý je menší a některý větší. Proč tady zakrslíci tak vadí že by dle některých měli jít všichni o skupinu dál?

Nikam neodcházejte! Někdo si plete zakrslíky s PET králíky. To by pak za chvíli museli chovatelé BO odejít do rubriky ke koním.

27.9.2015 12:04
awake

XXX.XXX.115.136

bronda napsal(a):
Nikam neodcházejte! Někdo si plete zakrslíky s PET králíky. To by pak za chvíli museli chovatelé BO odejít do rubriky ke koním.

27.9.2015 12:13
rabbit

XXX.XXX.11.53

bronda napsal(a):

No a tam se zase nechce mně

27.9.2015 12:42
saty

XXX.XXX.10.1

Spíš jde asi o to že někteří mazlíčkáři srovnávají králiky se psi, mají volný pohyb po bytě a podobně což někteří standartní chovatelé na maso někdy odsuzují.
Na druhou stranu mazlíčkaři špatně rozdýchávají diskuze o usmrcení a mase jako takovém
Každopádně najít se užitěčná rada dá v obou diskuzích ale spíš si myslím že je lepší že je "jádro pudla" trošku rozdělené.

27.9.2015 21:50
hogwild

XXX.XXX.85.233

Admine, děkuji za rozdělení králičích inzercí, ale ke spokojenosti je daleko. V inzerci králíků chovaných "na maso" je stále ve volbě Velikost králíka "Zakrslí". Takže tedíčkářky vesele inzerují na našich "masitých" stránkách. A to je přesně to, co jsme požadovali změnit! Možná název nové rubriky Pet není nejšťastnější, nevím. Nešlo by to pořešit nějak lépe?

28.9.2015 07:30
kachna

XXX.XXX.188.76

hogwild napsal(a):
Admine, děkuji za rozdělení králičích inzercí, ale ke spokojenosti je daleko. V inzerci králíků chovaných "na maso" je stále ve volbě Velikost králíka "Zakrslí". Takže tedíčkářky vesele inzerují na našich "masitých" stránkách. A to je přesně to, co jsme požadovali změnit! Možná název nové rubriky Pet není nejšťastnější, nevím. Nešlo by to pořešit nějak lépe?

No ano, my, chovatelé zakrslých králíků na chov, přece nemáme co inzerovat svoje králíky mezi něčím tak hodnotným, jako jsou králíci na maso! (nemyšleno hanlivě ani povýšenecky vůči králíkům na maso, jen mě naštval příspěvek hogwilda)
Prošla jsem inzerci. Poslední tedík je na inzerci z 25.9. (datum rozdělení rubrik), pak je tam jeden nečistokrevný Zči inzerovaný i na chov a několik nečistokrevných zakrslíků, kde si teda vůbec neumím představit chovný cíl, s jakým byli přivedeni na svět, ale předpokládám, že cíl je oslovit nějaké majitele zverimexu nebo hadů.
Netuším, o co vám tedy jde.

28.9.2015 09:52
awake

XXX.XXX.115.136

hogwild napsal(a):

Jestli je to zaměřeno hlavně na tedíkáře, tak po případném zmizení velikosti zakrslých není problém zařadit tedíka mezi malé. Nebylo by tedy lepší velikost malých zrušit rovnou i s těma zakrslíkama ať to admin nemusí dělat za pár týdnů znovu ?
Ještě že třeba majitelům psů velikosti nevadí a nemusí se dělit kategorie na malé pet mazly a např. pracáky

28.9.2015 10:36
bronda

XXX.XXX.98.84

awake napsal(a):
Jestli je to zaměřeno hlavně na tedíkáře, tak po případném zmizení velikosti zakrslých není problém zařadit tedíka mezi malé. Nebylo by tedy lepší velikost malých zrušit rovnou i s těma zakrslíkama ať to admin nemusí dělat za pár týdnů znovu ?
Ještě že třeba majitelům psů velikosti nevadí a nemusí se dělit kategorie na malé pet mazly a např. pracáky

A co pak dávat tedíky rovnou do středních plemen? Malá plemena jsou do 3,25 kg a masa je z nich také dost. To snad s Tedíky nezaměníte - nebo ano?
A jak se budou chovatelé tvářit když půjde o Tedíky tetované z novošlechtění, či v okamžiku, kdy budou uznáni jako plemeno? Co pak?
Podle mne by musely být zvlášť plemena čistokrevná (ať již tetovaná či netetovaná) a to ve všech kategoriích od zakrslíků po obry, zvlášť různí Pet kříženci s VP a další "zrůdičky" a zvlášť hybridi a různí kříženci čistě pro výrobu masa. Pokud skupiny dvě, pak by musela být skupina třetí společně s první.
Konec konců, je velmi jednoduché si zadat filtr a dívat se jen na to, co mne zajímá. Ale to je pro mnohé rebely už moc náročný úkon. Tak raději budeme požadovat "tisíc" kategorií.

Neregistrovaný uživatel

28.9.2015 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

leprechaunek napsal(a):
Stejně jako kachnu, i mě to hodně mrzí.
Obě skupiny se můžou, jedna od druhé, s otevřenou hlavou ledasčemu přiučit. Mazlíčkáři víc řeší veterinu, chovatelé na maso krmení a odchov... mě osobně vždycky těšilo pročítat tu "skutečnou chovatelskou" část a rozšiřovat si obzory.

Neříkám, že diskuzi se bez dotazů "jak česat králíka" hodně neuleví, ale stejně...
Vzpomenu jedinou větu "na co lékárnička, stačí hypermangan" a chce se mi dodat jediné... konejte jak myslíte, no.
Dokud nebude banován vstup osob z jedné půlky na druhou, tak to snad nějak přežijem.

Překrucuješ a už mě s tím začínaš štvát.Radši najdi chlapa at daš pokoj.

28.9.2015 22:00
hogwild

XXX.XXX.85.233

A já myslel, že se tu povede diskuse s argumenty, jak vylepšit iFaunu rozumnými návrhy. Místo toho je to plné napadání (kachna). Nepovyšuji jednu kategorii králíků nad druhou, jen hledám způsob, jak zlepšit a zrychlit pro všechny zájemce hledání v obsáhlé inzerci.
Já, protože bydlím skoro na rozhraní tří krajů musím nejen vybírat velikost plemene o něž mám zájem a za nímž jsem ochoten jet tak do vzdálenosti 100km, ale také 3x hledat se zadáním kraje, protože je možno zvolit vždy jen jeden kraj a mně je fakt jedno, kterým směrem za vyhlédnutým kusem pojedu. Takže námětů k vylepšení má jistě i dobrý server jako iFauna dost, pojďme si o nich diskutovat, ale napadáním a vztahovačnou ukřivděností to nepůjde.

30.9.2015 00:12

hogwild napsal(a):
A já myslel, že se tu povede diskuse s argumenty, jak vylepšit iFaunu rozumnými návrhy. Místo toho je to plné napadání (kachna). Nepovyšuji jednu kategorii králíků nad druhou, jen hledám způsob, jak zlepšit a zrychlit pro všechny zájemce hledání v obsáhlé inzerci.
Já, protože bydlím skoro na rozhraní tří krajů musím nejen vybírat velikost plemene o něž mám zájem a za nímž jsem ochoten jet tak do vzdálenosti 100km, ale také 3x hledat se zadáním kraje, protože je možno zvolit vždy jen jeden kraj a mně je fakt jedno, kterým směrem za vyhlédnutým kusem pojedu. Takže námětů k vylepšení má jistě i dobrý server jako iFauna dost, pojďme si o nich diskutovat, ale napadáním a vztahovačnou ukřivděností to nepůjde.

Díky. Co se týče těch krajů - v tomto případě doporučuji hledat spíše podle vašeho PSČ a okruhu v kilometrech, ve kterém se má hledat (je možné zadat do formuláře v inzerci) Je to praktičtější, než členění dle krajů. Vyhovuje to takto?

Za další náměty na zlepšení budeme rádi.

Díky.

30.9.2015 21:29
hogwild

XXX.XXX.85.233

iFauna napsal(a):
Díky. Co se týče těch krajů - v tomto případě doporučuji hledat spíše podle vašeho PSČ a okruhu v kilometrech, ve kterém se má hledat (je možné zadat do formuláře v inzerci) Je to praktičtější, než členění dle krajů. Vyhovuje to takto?

Za další náměty na zlepšení budeme rádi.

Díky.

Té možnosti zadat okruh v km jsem si všiml až po napsání příspěvku, takže sorry, dříve to tak nebylo. Teď hledání v okruhu je OK. Já vím, že už jsem s tím otravný, ale dnes jen jsem otevřel iFaunu na 1. stránce inzerce "Králící" 14 inzerátů na zakrslíky (ze 43 inzerátů, pokud jsem dobře počítal). Na Pet inzerci jsem žádné střední či dokonce velké plemeno nenašel...ti se maj

1.10.2015 08:47
kachna

XXX.XXX.188.76

hogwild napsal(a):
Té možnosti zadat okruh v km jsem si všiml až po napsání příspěvku, takže sorry, dříve to tak nebylo. Teď hledání v okruhu je OK. Já vím, že už jsem s tím otravný, ale dnes jen jsem otevřel iFaunu na 1. stránce inzerce "Králící" 14 inzerátů na zakrslíky (ze 43 inzerátů, pokud jsem dobře počítal). Na Pet inzerci jsem žádné střední či dokonce velké plemeno nenašel...ti se maj

VČETNĚ VÝSTAVNÍCH ZAKRSLÍKŮ S RODOKMENEM!
Co mají výstavní zakrslíci s rodokmenem společného s pet králíky?
(možná, když voláte po diskusi, mohl byste mi tedy, alespoň napodruhé, odpovědět)

Rubrika vznikla 25.9., tak bych prostě řekla, že to chvilku potrvá, než se to celé utřese ke spokojenosti všech.

1.10.2015 08:53
bronda

XXX.XXX.98.84

hogwild napsal(a):

Já jsem na první stránce napočítal ze 42 inzerátů jen 7-8, které by tam nepatřily. Zbytek zakrslých byla čistokrevná plemena tetovaná s rodokmenem. Ta sem patří. Stav vidím jako mnohem lepší, než, když tu byli samí "vymazlení Teddy naučení na záchůdek atd...".

1.10.2015 10:43
dury

XXX.XXX.229.194

kachna napsal(a):
VČETNĚ VÝSTAVNÍCH ZAKRSLÍKŮ S RODOKMENEM!
Co mají výstavní zakrslíci s rodokmenem společného s pet králíky?
(možná, když voláte po diskusi, mohl byste mi tedy, alespoň napodruhé, odpovědět)

Rubrika vznikla 25.9., tak bych prostě řekla, že to chvilku potrvá, než se to celé utřese ke spokojenosti všech.

Podle mého názoru bych to řešil následujícím způsobem. V jedné rubrice by byli králíci s rodokmenem, v druhé bez rodokmenů všichni pohromadě včetně těch tzv. s PP či VP.

1.10.2015 13:14
kachna

XXX.XXX.188.76

dury napsal(a):
Podle mého názoru bych to řešil následujícím způsobem. V jedné rubrice by byli králíci s rodokmenem, v druhé bez rodokmenů všichni pohromadě včetně těch tzv. s PP či VP.

Nj, ale to smícháte masné a mazlíčky, to je úplně špatně. Já bych oddělila zakrslé králíky neurčené k chovu a zbytek. Majitelé zakrslíků, ať si svá zvířata podle libosti zařadí klidně do obou rubrik :o)
PP (průkaz původu) je podle mě synonymum pro rodokmen.
PP psa totiž označuje naprosto stejný typ dokumentu jako rodokmen králíka, takže nevidím důvodu, proč se štětit pro to které označení.

1.10.2015 14:31
dury

XXX.XXX.229.194

kachna napsal(a):
Nj, ale to smícháte masné a mazlíčky, to je úplně špatně. Já bych oddělila zakrslé králíky neurčené k chovu a zbytek. Majitelé zakrslíků, ať si svá zvířata podle libosti zařadí klidně do obou rubrik :o)
PP (průkaz původu) je podle mě synonymum pro rodokmen.
PP psa totiž označuje naprosto stejný typ dokumentu jako rodokmen králíka, takže nevidím důvodu, proč se štětit pro to které označení.

Vcelku s Vámi souhlasím, ale jestliže registrační řád hovoří pouze o "rodokmenu kralíka", držel bych se tohoto označení. Pro každého králíkáře, který registruje, je výraz "rodokmen králíka" přirorozeny a jistě nepoužívá PP. Se psy nemá králík nic společného a tak ať oni si používají PP my budeme používat rodokmen...

1.10.2015 16:37
bronda

XXX.XXX.98.84

dury napsal(a):

S tímto názorem musím souhlasit jako s rozumným řešením. Je úplně jedno, zda někdo koupí králíka s rodokmenem na chov, nebo jako mazlíka. Podstatné je, že inzerující prodejci jsou chovatelé a ne různí množitelé kříženců.

1.10.2015 18:15
kachna

XXX.XXX.188.76

dury napsal(a):
Vcelku s Vámi souhlasím, ale jestliže registrační řád hovoří pouze o "rodokmenu kralíka", držel bych se tohoto označení. Pro každého králíkáře, který registruje, je výraz "rodokmen králíka" přirorozeny a jistě nepoužívá PP. Se psy nemá králík nic společného a tak ať oni si používají PP my budeme používat rodokmen...

Sice jsme velmi mimo téma, ale mně to naopak přijde jako úplně přirozený směr, pokud chceme akceptovat cestu pet králíků ve smyslu prodeje tetovaných zakrslíků na mazlíky. Měli bychom se v tom případě podle mě měli přizpůsobit i v používání terminologie s tím, že já osobně bych šla i cestou certifikovaných chovných stanic podřízených přísnému chovatelskému řádu (vše na bázi naprosté dobrovolnosti jen pro ty chovatele, kterým se to vyplatí, například kvůli odbytu mláďat).
Jen bych se přimlouvala, pokud kdokoliv chcete v této debatě pokračovat (a já se nebráním), o založení nového tématu, ať tu tohle téma nespamujeme ostatním. Děkuji.

2.10.2015 12:12
amiš

XXX.XXX.11.104

Mě se to moc nelíbí, páč králík je králík a základ chovu je vždy stejný. Hobíci se stejně hodně ptali v rubrice chovu drobných hlodavců, takže mi to přijde zbytečné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík