Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2015 21:28
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Dnes odpoledne jsem v kotci našla 12 mrtvých králičat rozházených po kotci. Samici jsem předtím nechala připustit ale do teď na ní vůbec nebylo poznat že by měla mít mladé. Dnes ráno jsem jí i dávala jídlo a nebylo nic poznat, neměla hnízdo ani si netrhala chlupy. Byly to její první mladé, myslíte že je to tím? Králičata byla celkem velká, všechny byly ve velikosti dlaně. Je to BO. Kdy ji mám nechat znovu připustit? Nebo už ji nechat být a zkusit to až na jaře?

17.10.2015 08:53
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Co vám na to odpovědět? za prvé jste si měla napsat datum připuštění, abyste věděla, kdy samice bude rodit(30 dní březost+den, dva), abyste ji mohla pohlídat, protože to někdy samice udělá, že mladé rozhází a je to prvnička, stane se..ale proto se musí hlídat čas porodu, protože vám králíčci uhynuli chladem. samici také mohlo něco vyděsit, třeba štěkající pes, cokoliv..někdy také sbírám králíčky, porozené mimo hnízdo, kteří netrefí do hnízda, tak samici s nimi pomůžu, jinak by také mohli uhynout a nejsou to jenom od prvniček..každá samička je jiná, neexistují pro ně žádná pravidla a šablony, tak jako každý živý tvor..samičku připusˇtte třetí den po porodu, napište si datum a datum porodu a když ji uhlídáte a budou mladí mimo hnízdo, dejte je tam, mírně zakryjte senem, ona si to spraví sama, až se dá dohromady..samici musí mít pořád dost vody...ještě - pokud ji máte ve venkovní králíkárně a chcete ji znovu připustit hned, počítejte s tím, že bude ještě větší zima, tak bud zateplit králíkárnu např.plexisklem nebo ji umístit jinam, kde nemrzne nebo dopadnete stejně, zimní porody venku jsou problematické..

17.10.2015 09:30
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

Měla jsem zapsané datum připuštění a taky jsem ji pořád kontrolovala. Včera to byl 36 den a dopoledne když jsem ji nesla jídlo tak stále nic, žádné hnízdo ani chlupy.. vůbec nic. Nikdy jsem s tímto problém neměla, ostatní samice si většinou dělaly hnízda už týden předem. Tak jsem si říkala že se ji asi nepodařilo zabřeznout. Jinak králikárnu mám zateplenou a je v místě kde nefouká pod přístřeškem. Jinak samice má stále přístup k vodě i k jídlu. Až se bude zase blížit porod tak asi zůstanu celý den doma a budu ji kontrolovat co chvíli..

17.10.2015 12:03
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Váš příspěvek vyzněl, že jste v chovu začátečník a máte první zkušenost s chovem! takže to všechno tak nějak víte a určitě se o své králíčky dobře staráte ! tak příště jen hlídat a hlídat, horší je to, když rodí v noci, s tím se moc dělat nedá..ale jak ted dodatečně píšete, že samička přetahovala na 36 dní, to už napovídá, že něco nebylo v pořádku, takové důležité detaily příště napište, nejsme jasnovidci! tak at se daří.

17.10.2015 13:36
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

ančovička1 napsal(a):
Váš příspěvek vyzněl, že jste v chovu začátečník a máte první zkušenost s chovem! takže to všechno tak nějak víte a určitě se o své králíčky dobře staráte ! tak příště jen hlídat a hlídat, horší je to, když rodí v noci, s tím se moc dělat nedá..ale jak ted dodatečně píšete, že samička přetahovala na 36 dní, to už napovídá, že něco nebylo v pořádku, takové důležité detaily příště napište, nejsme jasnovidci! tak at se daří.

Tak většinou mi samice rodí okolo 35 dne takže ten den navíc nějak neberu vážně, přece jen je to hodně velké plemeno. Právě že mě zarazilo že jsem u samice dopoledne byla a žádné známky toho že by se mělo něco dít a odpoledne taková nadílka. A dneska si samice postavila hnízdo, tak nevím je asi nějaká opožděná. Nechám ji týden v klidu a pak ji nechám asi znovu připustit.

17.10.2015 17:30
kachna

XXX.XXX.188.76

Kerrynekk: já bych ještě připustila, jen bych se snažila zjistit, jestli tam není problém v rušení samičky (šelmičky, psi, potkani).

18.10.2015 17:32
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

kachna napsal(a):
Kerrynekk: já bych ještě připustila, jen bych se snažila zjistit, jestli tam není problém v rušení samičky (šelmičky, psi, potkani).

Dneska jsem připustila a samec ji několikrát obskočil tak snad se podařilo. V rušení by problém být neměl, do toho kotce dávám vždycky samice které jsou připuštěné jelikož je prostorný aby se tam vlezli i mladí a zatím problém nebyl, kočky kolem občas projdou ale kotce a králíku si nevšímají. Uvidíme, jestli se teda podaří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík