Dobrý večer, poradí mi prosím někdo? Nedavno jsem řešila téma "úhyn celého hnízda", a dnes jsem si všimla na té samé samici, že v jednom uchu má asi do 1/3 jakoby zaschlou krev zevnitř. Mohla se nějak poranit při porodu? Opravdu to vypadá jako zaschlé tmavé krvavé strupy. Prosím co mám dělat? Čím ji toto vyčisit? Nebyl to důvod k tomu, že si mláďat nevšímala? Děkuji Martina.
Pravděpodobně se jedná o ušní svrab. Ve zverimexu nebo někde i v lékárně zakoupíte sprey arparit a denně několikkrát nastříkáte do ucha. Opakujete to tak dlouho až strupy zmizí. Pak po týdnu ještě znova prostříknout a prohlédněte i ostatní králiky. Také kočky jestli máte, ty většinou svrab zavlečou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Přesně jak napsal horal, a na 100% to mělo vliv na samici.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Anitram
napsal(a):
A ještě dotaz, mám preventivně nastříkat i samce, u kterého byla na připuštění? Na něm zatím nic nevidím. Děkuji.
Nic tím nezkazíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Anitram
napsal(a):
Děkuji, určitě toto udělám, mám samici teprve měsíc a od dobrého chovatele, tak nevím, kde je chyba. Je mi divné, že to mělo tak rychlý nástup, na uši jim koukám pravidelně. Děkuji za příspěvky. Martina.
Tak to není dobry chovatel a nebo si toho nevšiml.
horal
napsal(a):
Pravděpodobně se jedná o ušní svrab. Ve zverimexu nebo někde i v lékárně zakoupíte sprey arparit a denně několikkrát nastříkáte do ucha. Opakujete to tak dlouho až strupy zmizí. Pak po týdnu ještě znova prostříknout a prohlédněte i ostatní králiky. Také kočky jestli máte, ty většinou svrab zavlečou.
Týjo, to jste dobrej. Mě to z toho popisu nenapadlo