hanas

XXX.XXX.132.89
Je možne že Acidomid spomalil rast mladych? mlade čv 3 mesiace a vaha 1,5 kg.
do odstavu krmene ovsom po odtave aj granulami preliečene emanoxom.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kdysi jsem Acidomid používala také pravidelně a měla jsem stejný pocit jako vy.Když jsme to následně probírali na klubovce s dalšími chovateli, měli podobné zkušenosti.Obsahuje jablečný ocet a ten se u lidí používá i při hubnutí.Už ho králíkům nedávám.
hanas

XXX.XXX.132.89
Rozmýšľam o tom pretože su dost malé ked že vo vzorníku je váha po troch mesiacoch mylím2,2 kg.
Rozmyšlaľ som aj nad tým či to nie je spôsobene tým že ich bolo 8 a že boli krmene do odstavu len ovsom. Po odstave ked som si uvedomil že su chudé tak som im zvýšil krmnú davku a pridal granule a jačmen. A dosť pribrali aj ked to stále nie je ono. Po dvoch mesiacoch mali váhu najväčší mal 0,65 kg takže boli dost vychudnuté. Minule som bol u známeho ktorý chova krížence a jeho mladé narodene približne rovnako ako moje boli rapídne väčšie. Takže hľadám chybu pretože čakám na dalšie mladé a nechcem aby sa to opakovalo. Sú to moje prvé mladé.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono je nejlepší si to odzkoušet sám, co mně vyhovuje a co ne.Kolik chovatelů tolik rad, ale stejně si člověk na to kolik dávat, co dávat a jak dávat, musí přijít sám.Já třeba krmím všechny králíky stejnou směsí a měním jen množství jaké dostanou.Ať se daří, příště už to bude lepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
hanas
napsal(a):
Rozmýšľam o tom pretože su dost malé ked že vo vzorníku je váha po troch mesiacoch mylím2,2 kg.
Rozmyšlaľ som aj nad tým či to nie je spôsobene tým že ich bolo 8 a že boli krmene do odstavu len ovsom. Po odstave ked som si uvedomil že su chudé tak som im zvýšil krmnú davku a pridal granule a jačmen. A dosť pribrali aj ked to stále nie je ono. Po dvoch mesiacoch mali váhu najväčší mal 0,65 kg takže boli dost vychudnuté. Minule som bol u známeho ktorý chova krížence a jeho mladé narodene približne rovnako ako moje boli rapídne väčšie. Takže hľadám chybu pretože čakám na dalšie mladé a nechcem aby sa to opakovalo. Sú to moje prvé mladé.
No problem bude v tom že samice neměla dostatečně složenou davku krmiv.Byla jen na ovsi a to je malo nema z čeho mít mleko. Vlastně jste ji držel na tvrde dietě. A ano ocet brzdí rust ale největší problem je ta potrava.
hanas

XXX.XXX.132.89
No ako krmiť samicu s mladými lebo s rady tu som sa dočital že mladym len ovos ale to sa neda skombinovať so samicou kedže ona potrebuje aj granule alebo niečo takže môžu mladé granule? A mám prestať dávať mladým Acidomid ? či Acidomid má na zmenšenej váhe mojich mladých len minimálny podiel?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Měl by jste přidavat bud ječmen a nebo granule pro samice a ne pro vykrm. Pokud používate emanox tak nepotřebujete acidomid. Dokud jsou kraličata u samice tak jsou chranení díky příjmu mleka a nejhorší je odstav jelikož přechazi jen na pevnou stravu. Emanox používejte tyden před odstavem a 14 dní v odstavu, takže celkem 3tydny a měly by projít bez problemu. Nesmíte překrmovat jinak si zadělate na problemi. Neda se říci že minimalní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Měl by jste přidavat bud ječmen a nebo granule pro samice a ne pro vykrm. Pokud používate emanox tak nepotřebujete acidomid. Dokud jsou kraličata u samice tak jsou chranení díky příjmu mleka a nejhorší je odstav jelikož přechazi jen na pevnou stravu. Emanox používejte tyden před odstavem a 14 dní v odstavu, takže celkem 3tydny a měly by projít bez problemu. Nesmíte překrmovat jinak si zadělate na problemi. Neda se říci že minimalní.
V preventivních davkach.
Salamander

XXX.XXX.132.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže tie granule nebudú vadiť? Inak acidomid dávam len polovicu s odporúčanej dávky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Salamander
napsal(a):
Takže tie granule nebudú vadiť? Inak acidomid dávam len polovicu s odporúčanej dávky.
Nevadí, pokud nemychate ječmen jelikož už je v granulích. Oves a granule ano.
Upřímně, hledala bych příčinu jinde. Pokud je acidomid dávkování 10ml na litr, napáječka bratru 250ml - 2,5 ml, a k tomu samotný acidomid je zaručeně hodně ředěný... nevím kolik, ale klasický ocet je osmiprocentní a je to příšerně kyselá s*ačka... Ta výsledná koncentrace kyselin ve vodě nebude nic extra světoborného, aby z toho králíci hubli.
Mimochodem ano, ocet "se používá" při hubnutí lidí, a má to stejně prd efekt, jako jakékoliv jiné zázračné prostředky Z osobní zkušenosti odpřisáhnu efekt na zlepšení trávení - byť nepochybuju, že to se mnou spousta lidí sdílet nebude.
Ono když se acidomid vysadí, kulové se stane, ale stejně bych primární příčinu hledala jinde - krmná dávka, dostatek bílkovin a tuků, jak psáno výš... přidat ječmen, event. třeba len, slunečnici.
Ti králíci z něčeho růst musí, a garantuju vám, že půl mililitru kyseliny octové - pětina čajové lžičky? - králíkovi FAKT nesežere půlku krmné dávky... to je prostě chemický nesmysl. Takže pokud králíci nerostou nebo rostou blbě, tak nemají z čeho růst. Až tak snadné to je.
Rovněž souhlasím s tím, že Acidomid a ještě v 50% doporučené dávky, nižší přírůstky na svědomí nemá. Špatné krmení ano. Osobně Acidomid používám, ale do 8 týdnů krmím granule pro kojící samice a teprve pak přecházím na směs. Králíci rostou bez problémů (malé plemeno ve 4 týdnech 350-450g, pokud je slabý vrh i více). Samotný oves pro kojící samici je tvrdá dieta.
pavel07

XXX.XXX.39.19
Acidomid je super exoti, kačeny, slepice, kralici...vše odskoušene...oves neni na vykrm...na vykrm je ječmen nebo kukuřice...a ne oves , ta stara pisen dej ovsa a uděla hopsa...ten na energii a na skok pro samca a na druhe straně na mleko...
Nevím jestli může způsobit acidomid hubnutí, já ho totiž nepoužívám celoročně. Podle mne je to zbytečné v příbalovém letáku také nepíší, že se má podávat celoročně, ale že se může celoročně podávat. Dokud jsem nepoužíval acidomid dával jsem jenom ocet a to u starých při přechodu na jiné krmení (jaro, podzim) a u mladých po odstavu a to vždy tak na týden. S acodomidem to dělám stejně. Někdy to musím zopakovat u odstavených a to když vidím že se někteří nehrnou ke korýtku a opět stačí týden. Na jeden litr vody dám dvě malé lžíčky acidomidu. A nyní k tomu krmení, oves opravdu neni na výkrm. Je víborný na udržení kondice, podporu střev nebo říje a výkonnost samců. Na výkrm je vhodný ječmen a pokud používáte granule jako já, tak je na vás jaký poměr namícháte. Nyní v zimě používám ješte kukuřici a slunečnici. Takže poměr,2díly granulí,2díly ječmen,1díl oves,1 díl kukuřice a o,1 dílu slunečnice. Stejný poměr dávám i slepicím, jenom ječmen je 1díl a 2 díly pšenice ostatní stejně jako králikům. U králiků (kříženci Vss, Ča, Nb, Bu) dosahuji ve cca 120dnech ž.v 3 kg a v současné době 3,2 kg, ale je tam už i nějaký tuk i když jenom zanedbatelné možství. Jinak seno, sláma a v létě tráva pokud neprší a neni mkrá.