Atrix
XXX.XXX.48.44
Dobrý den,
mám dotaz ohledně chování mého teddy samečka (víc drzý a agresivnější) k samci beránka a naopak. Beránek je klidnější povaha. Oba jsou cca stejně staří, mám ještě starší samici, tak je možné že se nesnáší a perou kvůli ní a zároveň kvůli teritoriu?
Je možné, že až budou starší, že se zklidní a nebudou se prát?
Děkuji za zkušenosti a rady k chovu.
Tereza.
Atrix
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz ohledně chování mého teddy samečka (víc drzý a agresivnější) k samci beránka a naopak. Beránek je klidnější povaha. Oba jsou cca stejně staří, mám ještě starší samici, tak je možné že se nesnáší a perou kvůli ní a zároveň kvůli teritoriu?
Tereza.
Kastrovaní, nekastrovaní? Mají klece zvlášť, nebo jsou spolu, že se perou? Kde je ta samice? Jaký mají režim - pohyb po bytě?
Zcela obecně, povaha a chování jsou dvě rozdílné věci, to zaprvé... Zadruhé, dva samci jsou problémoví skoro vždycky. Jak je aspoň jeden nekastrovaný, bývá to průůůů... naprosto obecně, pokud jsou oba kastrovaní, fungovat to může, ale taky nemusí. Dva samci není zrovna doporučovaná kombinace, no...
Tady dlužno dodat, že i když to asi nebude tvůj případ, i samice dokážou být strašné potvory, co se teritoriality týče.
Nechci spekulovat, nakolik se "rvou kvůli samici", myslím že se spíš budou rvát kvůli testosteronu než samici v bytě... ale pokud by byli oba kastrovaní, tak tohle může být prostě už trvalý stav.
Úplně post scriptum, o beránky a zakrslíky nejde... říkává se, že beránci jsou klidnější... z mojí zkušenosti to umí být úplně stejní vzteklí spratci, jak zakrslíci. Z tohohle úhlu ten problém vůbec neřešit, uši dolů v tom roli fakt nehrajou. ;).
Http://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1021537/nadrzeni-samci.
Dotaz patří na: Pet králíčci.
Atrix
XXX.XXX.48.44
Oba jsou nekastrovaní a jsou zvlášť, každý sám v kleci, jeden je nízko u země a druhý výš; jsou v jedné místnosti a tak pachově o sobě dobře ví. Režim mají celkem poklidný a aktivní. Po bytě pouštíme vždy jen jednoho samce a samici do obýváku, druhý samec je na chodbě, aby se neprali.
Samice je umístěná v kleci v podstatě mezi nimi, ale kastrovat je rozhodně nechci. Samice je nejstarší a na oba samce reaguje v podstatě nezájmem nebo je odhání.
Děkuji za odpověď, uvidím jak se situace vyvine.
Atrix
napsal(a):
Oba jsou nekastrovaní a jsou zvlášť, každý sám v kleci, jeden je nízko u země a druhý výš; jsou v jedné místnosti a tak pachově o sobě dobře ví. Režim mají celkem poklidný a aktivní. Po bytě pouštíme vždy jen jednoho samce a samici do obýváku, druhý samec je na chodbě, aby se neprali.
Samice je umístěná v kleci v podstatě mezi nimi, ale kastrovat je rozhodně nechci. Samice je nejstarší a na oba samce reaguje v podstatě nezájmem nebo je odhání.
Děkuji za odpověď, uvidím jak se situace vyvine.
Samice předpokládám kastrovaná je, když chodí se samci volně.
Pokud jde o samce, inu... kdo chce kam... Nekastrovaní samci se ti budou rvát vždycky - spousta testosteronu, relativně málo pohybu v kleci, nadbytek energie. Nejlepší způsob, jak si doma vyrobit teroristickou jednotku.
Testosteron produkují varlata, takže dokud je hoši budou mít, budou se ti rvát o teritorium, jasné? Jiné řešení to nemá.
Nechceš je kastrovat, oukej, ale tak je budeš hlídat do konce života, aby si neublížili.
Volba je v tomhle jen a jen na tobě.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Atrix
napsal(a):
Dobrý den,
Tereza.
Nekastrovaní samci se perou. TEČKA. Prali by se, i kdyby tam samice nebyla, a věkem jim koule neupadnou, takže se budou prát pořád.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jo, králík je takové legrační zvíře. U jakýchkoliv jiných zvířat se antagonistické chování mezi samci může odehrát jen a pouze v podobě rituálů. Různé výhružné postoje, výhružné zvuky, náznaky výpadů a podobně. Či se do sebe samci fyzicky pustí, ale víceméně light.
U králíků divokých ovšem souboje dvou samců končívají smrtí jednoho z nich. V živočišné říši je něco takového docela nevídané.