Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.12.2015 18:23
Venca1989

XXX.XXX.100.246

Chtěl bych se optat mám 1,5 leteho samce a z niceho nic přestal skakat. Dám mu tam remlujíci se samici a on jen kouka a nic. Existují nějaké vitaminy? Nebo něco takového? Před dvouma měsíci ještě skočil a mam krasných 8 mladíků a od te doby se z něho stal asi teplý kralík. Je mi lito mu davat kudlu na krk.
Děkuji za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.12.2015 18:31

Čím krmíte a v jaké je kondici?

17.12.2015 22:20
Venca1989

XXX.XXX.30.244

Dvakrát deně seno s vodou a k tomu jednou hrstičku pšenice.

17.12.2015 22:43
horal

XXX.XXX.58.226

Pšenice neni vůbec vhodná pro krmení králiků. Obsahuje velké množství lepku a ten vám může králika zabít. Pro sance ja vhodný ječmen, obsahuje vitamín E a ten podporuje říji a chtíč u samců k tomu oves který podporuje vitalitu. Po pšenici mohou mít sklon k obezitě a apatii. Obětuje pár desetikorun a kupte semci řapíkatý celer a půlku jednoho řapíku dejte samci, vzdrží vám to tak na 14 dní. Jinak seno ad libitum a to jádro 1:1 ječmen oves tak polévkovou lžíci ráno. Je potřeba dostat samce do kondice. Také ho prohlédněte zda má v pořádku pohlavní orgán. Jestli nejsou opruzeniny nebu strpy kolem řitního otvoru nebo penisu. Ten je potřeba vymáčknout aby vylezl ve jestli neni zanícený. V tom případě by byla nutná veterinární prohlídka. Já si ale spíš myslím že je obtlouslý a líný.

waw

17.12.2015 22:46
waw

XXX.XXX.105.91

Venca1989 napsal(a):

Proč pšenici, která není vůbec vhodná. Nejlépe by bylo krmit oves. Podpopruje apetit.

17.12.2015 22:55
Venca1989

XXX.XXX.30.244

Pšenicí krmím už 15 let jak samice tak samce a mladíkům dávám ječmen a vše bylo bez problemu. Zkusím mu žačít davat ječmen a uvidí se.

18.12.2015 17:17
mozaik

XXX.XXX.235.76

Máte samce, který je náchylný k tloustnutí. Předešlých 15 let jste takového neměl, proto to s tou pšenicí prošlo. Já ji krmím taky, ale jen ve šrotu spolu s dalšími druhy zrní a to jen kojícím samicím a mladým ve výkrmu. Pro samce jen seno a trošku ovsa + pravidelně vitamíny do vody. Pokud šrot, tak jen trošku, do které je zamíchaný minerální doping. Já používám Supervit S (34Kč) a není problém. Taky jsme jednou měli samce, kterému bylo dopřáváno a taky asi v roce a půl přestal mít zájem a veterinář určil jako příčinu obezitu. Zkuste mu dát jako dietu jen seno, do vody vitamíny a aspoň občas nějakou kořenovou zeleninu. Žádná jablka nebo jiné ovoce - cukr. Je možné, že se dá do normálu, ale jisté to není. Pomohl by pohyb, ale to není v králíkárně dobře proveditelné, jedině snad v maštali nebo ve výběhu.

19.12.2015 09:42

Venca1989 napsal(a):

Pšenice není nejvhodnější, lepší je oves a ječmen, ale nemyslím si, že je samec tlustý.Sice nepíšete, co je to za plemeno a kolik váží, ale já dávám cca 4kg aljaškám a havanám 12-15kdg směsí zrnim denně a líné samce nemám.Pokud samec nechce skákat je spíš ve špatné kondici a nebo má prostě slabý pohlavní pud a takového je lepší vyřadit.Zde se na všechny problémy nasazuje dieta bez ohledu na to, jak konkrétní jedinec vypadá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík