ILOUŠ
XXX.XXX.180.196
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda jste se někdo nesetkal s tím že samice okusuje králíčatům uši a ocásky.První rok měla 3 vrhy a všichni králíčci byli v pořádku.Letos ve 2 vrzích byli všichni králíčci bez oušek a někteří bez ocásků.Ted má dva mladé s ouškama a dva s jedním uchem a každý pahýl má jinou délku.Nevím co se s ní stalo, je to kříženka BOxCV.Děkuji za Vaše názory Ilona.
Taky mám samici co dva roky odchovávala mladé v pohodě a teď druhým rokem některé mladé okusuje nebo sežere. Taky nechápu proč to dělá. Jinak je klidná, "mazlivá". Nemám pocit že by jí něco/někdo vyrušoval a krmím granulemi + ovesné vločky a seno samozřejmě a krmení ani všechno nesní. Mladé okusuje přes den - několikrát jsem jí viděla. Nikdo jiný na zahradě nebyl.
ILOUŠ
XXX.XXX.180.196
MRKEV KRMÍM DVAKRÁT TÝDNĚ A VĚTVIČKY JEDNOU TÝDNĚ, TED PŘEZ ZIMU OD JEHLIČNANŮ-.
Jednou, mi starší samice po cca 6porodech začla žrát malý, neudělala hnízdo, prostě nic - ato vždy byla perfektní. Hned jsem jí zabila.
Letos v létě se mi ale stalo, že mi jeden z malých králíků, cca 3měsíční začal ve velkém venkovním kotci, kam dávám malé po odstavení, cca 30kusů vždy, okousávat ostatním uši. A to krmím obilím, kukuřicí, slunečnicí, větvemi, jablky, řepou, brambory, chlebem a zeleným. Nikdy se mi to nestalo...