Králík nechce byt v kleci - akutni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.12.2015 13:00
paj006

XXX.XXX.31.26

Ahoj řeším momentálně problém s tím, ze mi králík nechce vlezt do klece. Když tam musí byt zavřena (přes noc) vzteka se a kouše mříže. Co ji v kleci muže vadit nebo jak ji mužů ten pobyt v kleci ulehčit aby ji to nevadilo?

26.12.2015 14:37
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

Zavři se na 23 hodin na záchodě a pochopíš, proč králík nechce být v kleci.

Nebo mírněji - jednou ze základních vlastností živých tvorů je POHYB. Též vlastní vůle. Zvíře v kleci ani jedno z toho nemůže.
Králík v pokoji si vybere klidně 4-5 oblíbených míst k odpočinku, a aktivní je většinou dopoledne; odpoledne prospí, a pak je znovu aktivní poměrně pozdě večer. Obvyklý "mazlíčkářský" režim hrdinně vypustit na dvě hodiny odpoledne králíka běhat je naprostý nesmysl.

Jinými slovy, dopřej tomu zvířeti, co je pro něj přirozené, a bude v pohodě.

26.12.2015 19:45
paj006

XXX.XXX.31.26

leprechaunek napsal(a):
Zavři se na 23 hodin na záchodě a pochopíš, proč králík nechce být v kleci.

Nebo mírněji - jednou ze základních vlastností živých tvorů je POHYB. Též vlastní vůle. Zvíře v kleci ani jedno z toho nemůže.
Králík v pokoji si vybere klidně 4-5 oblíbených míst k odpočinku, a aktivní je většinou dopoledne; odpoledne prospí, a pak je znovu aktivní poměrně pozdě večer. Obvyklý "mazlíčkářský" režim hrdinně vypustit na dvě hodiny odpoledne králíka běhat je naprostý nesmysl.

Jinými slovy, dopřej tomu zvířeti, co je pro něj přirozené, a bude v pohodě.

Problém se už vyřešil sám ale stejně nechápu proč vůbec vznikl. Ten kralik nebyl zavřeny přes den vůbec jenom v noci a hystericky chtěl ven. Šlo mi o to aby přes den do klece chodil dobrovolně se najíst a napít popřípadě do místa kde ma záchod. Nicméně hlad králíka donutil a problém se vyřešil. Teď uz nám ke štěstí stačí jenom recept na to jak přesvědčit pubertálního králíka ze mazleni je super. Neví někdo jak zapracovat na tom aby králík sám od sebe přišel se pomazlit?

26.12.2015 21:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.233

Teď uz - nám - ke štěstí stačí
jenom recept na to jak přesvědčit pubertálního králíka
ze mazleni je super.
"""""""""""""""""""""
"zajímavá teorie".
- nám ?
Králík má evidentně jiný názor.
Králičí život si představuje zcela jinak.

26.12.2015 21:11
paj006

XXX.XXX.31.26

rapotacka11 napsal(a):
ze mazleni je super.
"""""""""""""""""""""
"zajímavá teorie".
- nám ?

Já vím Vy mi doporučí té rychle připustit ze?

26.12.2015 21:14
paj006

XXX.XXX.31.26

rapotacka11 napsal(a):
ze mazleni je super.
"""""""""""""""""""""
"zajímavá teorie".
- nám ?

Jinak to NÁM bylo myšleno rodině. Vy odpovídáme na dotazy vždycky jako byste věděla v jakých podmínkách je lidi co se na něco ptají chovají?

26.12.2015 22:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.233

Dík, dík za vysvětlení .
Nám - jé, už jsem možná pochopila. Jak složité....
Nám - jako lidem.
Ale jak to vidí oni - králíci ?
To je ale fuk, hlavně, že je to nejlepší pro nás.
My lidi, my rodina budem muchlovat králíka.
To se mu musí líbit a bude.

26.12.2015 22:33
paj006

XXX.XXX.31.26

rapotacka11 napsal(a):
Dík, dík za vysvětlení .
Nám - jé, už jsem možná pochopila. Jak složité....
Nám - jako lidem.
Ale jak to vidí oni - králíci ?
To je ale fuk, hlavně, že je to nejlepší pro nás.
My lidi, my rodina budem muchlovat králíka.
To se mu musí líbit a bude.

A já jsem někde psala ze za každou cenu? Chtěla jsem jen radu jakým způsobem se dá králík naučit aby se mazlil. Nejsem žádný pubertak co chce dlachnit králíka hlava nehlava. Mám nějaký ten rozum a empatie mi taky nechybí takže se i dokážu vcitit do jeho kůže a nikdo nedělá nic co je mu nepříjemné. Jsem i důsledná takže jsou zákazy jak pro nás tak pro králíka a trvám si na jejich dodržování NENASILNE chci jen vědět jakými způsoby se dá z králíka udělat mazel. Když to nepůjde tak proste zůstaneme jen u toho co králík snese.

26.12.2015 22:36
paj006

XXX.XXX.31.26

paj006 napsal(a):
A já jsem někde psala ze za každou cenu? Chtěla jsem jen radu jakým způsobem se dá králík naučit aby se mazlil. Nejsem žádný pubertak co chce dlachnit králíka hlava nehlava. Mám nějaký ten rozum a empatie mi taky nechybí takže se i dokážu vcitit do jeho kůže a nikdo nedělá nic co je mu nepříjemné. Jsem i důsledná takže jsou zákazy jak pro nás tak pro králíka a trvám si na jejich dodržování NENASILNE chci jen vědět jakými způsoby se dá z králíka udělat mazel. Když to nepůjde tak proste zůstaneme jen u toho co králík snese.

Oooo chyba ne co králík snese to by se zase mohlo pochopit špatně ale co králík dovolí a sám bude chtít

27.12.2015 09:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.137

chci jen vědět jakými způsoby se dá z králíka udělat mazel

"""""""""""""""""""""""
- nebude NEJSNADNĚJŠÍ učit, jakékoli zvíře, úplně odmala ?
Od mimina, ne od puberty ?

27.12.2015 12:14
paj006

XXX.XXX.73.1

rapotacka11 napsal(a):

chci jen vědět jakými způsoby se dá z králíka udělat mazel

"""""""""""""""""""""""
- nebude NEJSNADNĚJŠÍ učit, jakékoli zvíře, úplně odmala ?
Od mimina, ne od puberty ?

A mate nějaký elixír který z pubertálního králíka udělá mimino? já chci vyzkoušet postupy jak se dá králík naučit aby se nechal hladit. Nechci samozřejmě z králíka udělat zlomenou trosku který bude držet jenom ze strachu. Vím ze je to pubertak a ma svoje nálady. Věřte tomu ze u nás ma naprostou volnost a pravidla jenom minimální a to jenom ten základ ohledně hygieny a chození tam kam nemá což pochopil hodně rychle (bez jakéhokoliv nátlaku nedej bože násilí). Jde více méně o to, ze jako začátečník nevím co si ke králíkovi muzu dovolit, aby se pak nezačal bát. Vím ze se mu nelíbí když ho někdo zvedá a nosí v rukách tak to neděláme a ucime ho aby šel tam kam chceme dobrovolně zatím úspěšně. Kdybych chtěla mermomocí kralika zlomit a nedat mu na vyber tak ho drapnu a nenadela nic jenže ty důsledky pak budou horší než to ze se kralik nemazli. Takže pořád moje otázka zní jak se dá naučit pubertální kralik aby se nechal rad a dobrovolně mazlit?

17.1.2016 19:50
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.171

Tak třeba mi začali mazlení krmením z ruky. Pak při krmení z ruky - granulka mezi prsty a ušák si ji vezme, jde to i s mrkví, apod. jsme přišli i na "pusinkování" granule mezi rty, dokouše se až k puse, to už rači nenechám dělat děti, to si hraje s Dupem manželka No dále při krmení drbeme na hlavě, prostě když má ušák "zábavu" co jej fixuje na místě. Králík od přírody nerad nošení a tahání. Takže to mazlení bude vesměs nejčastěji maximálně do této podoby.

Přidejte reakci

Přidat smajlík