Umírání mladých králíčků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maykee

30.12.2015 15:24
Maykee

XXX.XXX.52.1

Dobrý den, měla jsme doma pět malých králíčků (měsíc staré). Byli ve velkém kotci ještě s mámou. Vždy mají přístup k senu a vodě. Dostávají denně zeleninu a občas granulky.Včera mi jedno umřelo, dneska také. Nevíte čím by to mohlo být?

Neregistrovaný uživatel

30.12.2015 16:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Maykee napsal(a):
Dobrý den, měla jsme doma pět malých králíčků (měsíc staré). Byli ve velkém kotci ještě s mámou. Vždy mají přístup k senu a vodě. Dostávají denně zeleninu a občas granulky.Včera mi jedno umřelo, dneska také. Nevíte čím by to mohlo být?

Je těžke vam říci co a jak ale jestli je mate jen na zelenině a občas granulky tak to vypada na těžkou hladovku. Nejsou nahodou hubení.

31.12.2015 13:02
awake

XXX.XXX.115.136

Krmím mladé i s matkou denně granulemi bez léčiva a ovesnými vločkami a přístup k senu mají neustále. Ovoce a zeleninu jim vůbec nedávám (až tak od třetího měsíce občas, trošku na chuť), jen v létě mladým kousíček listu pampelišky na chuť a samici víc - co sežere najednou. Úhyny neznám a kokcidiozu jsem měla letos v chovu poprvé, a to když jsem měla mladé v těch šílených horkách.

31.12.2015 15:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.196

Mám to úplně stejně.
Ale ovoce, zeleninu dávám stále.
Mladí oždibují při matce.
Nikdy žádný problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2015 19:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych se spíš bála toho, občas", králíkům a zvlášť těm mladým svědčí pravidelnost. Myslím že celkem nezáleží na tom, jestli dáváte granule pro mladé nebo vločky, ale musíte je dávat pravidelně v přiměřeném množství. Nejhorší ztráty u mladých králíků jsou z přilepšování - náhlá změna krmné dávky.
Najděte si v krmení systém např. ráno granule v množství co se žerou do cca 15min + neomezeně seno+voda, navečer granule + trochu zeleniny, ale s tou velmi opatrně. Můžete samozřejmě používat vločky nebo oves, ale hlavně zprudka neměnit.
Tak hodně štěstí, ať už je to lepší.

3.1.2016 16:11
romanek

XXX.XXX.199.9

Zdravím, mladé společně se samicí krmím ráno míchanicí, která obsahuje(strohanou řípu cukr.+krmná, celer, mrkev, sušené kopřivy, trocha sušeného černobýlu, granule, ječmen, kukuř. + pšeničný šrot)
večerní krmení (granule, ječmen, oves, kukuřice a každý kousek jablka
voda+seno samozřejmost
nemám s touto krmnou dávkou žádné problémy, králíci přijímají potravu s chutí, bez žádného nafouknutí, průjmů či ůhynů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík