Maykee
XXX.XXX.52.1
Dobrý den, měla jsme doma pět malých králíčků (měsíc staré). Byli ve velkém kotci ještě s mámou. Vždy mají přístup k senu a vodě. Dostávají denně zeleninu a občas granulky.Včera mi jedno umřelo, dneska také. Nevíte čím by to mohlo být?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.167.9
Maykee
napsal(a):
Dobrý den, měla jsme doma pět malých králíčků (měsíc staré). Byli ve velkém kotci ještě s mámou. Vždy mají přístup k senu a vodě. Dostávají denně zeleninu a občas granulky.Včera mi jedno umřelo, dneska také. Nevíte čím by to mohlo být?
Je těžke vam říci co a jak ale jestli je mate jen na zelenině a občas granulky tak to vypada na těžkou hladovku. Nejsou nahodou hubení.
Krmím mladé i s matkou denně granulemi bez léčiva a ovesnými vločkami a přístup k senu mají neustále. Ovoce a zeleninu jim vůbec nedávám (až tak od třetího měsíce občas, trošku na chuť), jen v létě mladým kousíček listu pampelišky na chuť a samici víc - co sežere najednou. Úhyny neznám a kokcidiozu jsem měla letos v chovu poprvé, a to když jsem měla mladé v těch šílených horkách.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já bych se spíš bála toho, občas", králíkům a zvlášť těm mladým svědčí pravidelnost. Myslím že celkem nezáleží na tom, jestli dáváte granule pro mladé nebo vločky, ale musíte je dávat pravidelně v přiměřeném množství. Nejhorší ztráty u mladých králíků jsou z přilepšování - náhlá změna krmné dávky.
Najděte si v krmení systém např. ráno granule v množství co se žerou do cca 15min + neomezeně seno+voda, navečer granule + trochu zeleniny, ale s tou velmi opatrně. Můžete samozřejmě používat vločky nebo oves, ale hlavně zprudka neměnit.
Tak hodně štěstí, ať už je to lepší.
Zdravím, mladé společně se samicí krmím ráno míchanicí, která obsahuje(strohanou řípu cukr.+krmná, celer, mrkev, sušené kopřivy, trocha sušeného černobýlu, granule, ječmen, kukuř. + pšeničný šrot)
večerní krmení (granule, ječmen, oves, kukuřice a každý kousek jablka
voda+seno samozřejmost
nemám s touto krmnou dávkou žádné problémy, králíci přijímají potravu s chutí, bez žádného nafouknutí, průjmů či ůhynů.