Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bububub

1.1.2016 10:58
bububub

XXX.XXX.13.48

Dobrý den, chci si koupit králíčka.Chci se zeptat zda li je dobré mýt hned dva králíčky nebo jestli je lepší mýt jen jednoho. Doma máme psa, kočku a dva papoušky.děkuji za rady.

1.1.2016 11:35
Terkys

XXX.XXX.198.106

bububub napsal(a):
Dobrý den, chci si koupit králíčka.Chci se zeptat zda li je dobré mýt hned dva králíčky nebo jestli je lepší mýt jen jednoho. Doma máme psa, kočku a dva papoušky.děkuji za rady.

Tak jestli zvládnete mÝt hned dva najednou, tak proč ne ALE jinak my máme doma také psa a kočku a zatím není problém, takže za mě ho klidně můžete mÍt ;).

1.1.2016 11:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Stačí 1 sameček.
Ale "pracuje" se v bytě se senem, hoblinami...úklid .
Pes a kočka je vhodnější.

Ver007

1.1.2016 13:36
Ver007

XXX.XXX.13.48

A jáky si mám koupit druh který je takový ten domácnější?:).

1.1.2016 14:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Http://www.vaskralik.estranky.cz/clanky/plemena-kraliku.html

http://www.megaknihy.cz/zvirata/69777-zakrsly-kralik.html?utm_ce=nc&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=product04&utm_content=Zakrsl%C3%BD+kr%C3%A1l%C3%ADk&utm_term=zakrsl%C3%BD%20kr%C3%A1l%C3%ADk

Já to do bytu nedoporučuji.
Zkus si jen tak, bez králíka, přendávat z krabice do krabice seno, hobliny.
Bordel. Za chvíli to většinu dětí (i větších) omrzí.
Musí-li to být,
tak nějakýho hodně hladkýho - ne chlupatýho.
V těch chlupáčích se drží nečistoty a to víc než hodně.
Když se pustí po pokoji, roznáší to.
Pouštět běhat se musí. Nebude sedět roky na 1 místě v kleci.
Měl by mít krátká ouška.

1.1.2016 14:37
lidule

XXX.XXX.117.206

rapotacka11 napsal(a):
Http://www.vaskralik.estranky.cz/clanky/plemena-kraliku.html

http://www.megaknihy.cz/zvirata/69777-zakrsly-kralik.html?utm_ce=nc&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=product04&utm_content=Zakrsl%C3%BD+kr%C3%A1l%C3%ADk&utm_term=zakrsl%C3%BD%20kr%C3%A1l%C3%ADk

Já to do bytu nedoporučuji.
Zkus si jen tak, bez králíka, přendávat z krabice do krabice seno, hobliny.
Bordel. Za chvíli to většinu dětí (i větších) omrzí.
Musí-li to být,
tak nějakýho hodně hladkýho - ne chlupatýho.
V těch chlupáčích se drží nečistoty a to víc než hodně.
Když se pustí po pokoji, roznáší to.
Pouštět běhat se musí. Nebude sedět roky na 1 místě v kleci.
Měl by mít krátká ouška.

No ono záleží jestli pod klecí je lino/plovoučka či koberec... z koberce se nečistoty dostávají hůře... my máme všude plovoučku takže bordel po krmení je během chvilky zametený...

bububub

1.1.2016 17:32
bububub

XXX.XXX.13.48

S bordelem si starosti nedělám.Vím co je to zodpovědnost.Mám koně a to už si, myslím že velká zodpovědnost je. Nechci porovnávat koně s králíkem, ale o zvíře se postarat umím a vím co to obnáší. Jenom chci vědět co máte za druh doma či venku vy, jestli je nějaký rozdíl v jejich povaze.A ani bych nechtěla něco moc chlupatého.

1.1.2016 17:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.242

Samičky někdy bývají agresívnější. Ale měla jsem i takového samečka.
Nemyslím, že je to druhem. Spíš by mládě mělo být hned odmala
zvyklé na kontakt s člověkem. Chovatel by ho měl brát do ruky atd.
A to asi ten, kdo chová větší množství králíků nedělá.Měla jsem samičku
hermelínka modrookého s rodokmenem, tetovanou. Plachou, na člověka
nebyla zvyklá. Pak modrého beránka. To bylo to samé a ke všemu byl
nečistotný. Pak jsem měla obyč. králíčky - asi nějaká směska a ti byli
na člověka zvyklí, ten kdo je odchoval, "socializaci" nezanedbal.

1.1.2016 18:01
lidule

XXX.XXX.117.206

bububub napsal(a):
S bordelem si starosti nedělám.Vím co je to zodpovědnost.Mám koně a to už si, myslím že velká zodpovědnost je. Nechci porovnávat koně s králíkem, ale o zvíře se postarat umím a vím co to obnáší. Jenom chci vědět co máte za druh doma či venku vy, jestli je nějaký rozdíl v jejich povaze.A ani bych nechtěla něco moc chlupatého.

Zkusenosti o starost koně nemam ale věřím ze to da vic zabrat než starost o králíka... chlupatost našich kralicku bych prirovnala ke srsti hladkosrstych morčat s rozdílem ze ji mají jemnější smajlík co se týká povah tak jsou mazlivy, velmi kontaktní a hrozne zvedavy... v dospělosti mají váhu tak nejvíc 1200g takže jsou opravdu malý a máme je doma... kdyby byl zájem o fotecky neni problém poslat...

1.1.2016 21:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.34

Ver007 napsal(a):
A jáky si mám koupit druh který je takový ten domácnější?:).

Králíka ke fretkám ?

Ver007

1.1.2016 22:37
Ver007

XXX.XXX.13.48

rapotacka11 napsal(a):
Králíka ke fretkám ?

Já se totiž rozhodla že nebudu riskovat a pořídím si něco co by mého papouška nechtělo sežrat.:)a co bude bezpečné pro záclony a okolní věci.:).

2.1.2016 13:02
lidule

XXX.XXX.117.206

Ver007 napsal(a):
Já se totiž rozhodla že nebudu riskovat a pořídím si něco co by mého papouška nechtělo sežrat.:)a co bude bezpečné pro záclony a okolní věci.:).

Ono vlastnit fretku znamená domácnost přizpůsobit jí, teda aspoň jeden pokoj kde se bude pouštět...

bububub

2.1.2016 19:01
bububub

XXX.XXX.13.48

lidule napsal(a):
Ono vlastnit fretku znamená domácnost přizpůsobit jí, teda aspoň jeden pokoj kde se bude pouštět...

No právě.Já až tak velký byt nemám.A kdybych měla hlídat fretku která se vleze všude tak bych se asi zbláznila.

Ver007

2.1.2016 19:04
Ver007

XXX.XXX.13.48

Pardón že měním přezdívky já totiž odepisuji buď z telefonu nebo z počítače a na počítači i na mobilu se jmenuji jinak.

15.1.2016 10:41
awake

XXX.XXX.115.136

Králíci se "dělí" dle velikosti na velké (nad 5 kg), střední (3-5 kg), malé (do 3kg) a zakrslé (do 1,5kg).
Pokud chcete králíka o bytu většinou se jedná o králíka zakrslého, nebo je vhodný i malý. Dále je třeba vědět zda chcete králíka s krátkýma ušima nahoru, nebo delšíma dolu (beránka). Krátkouchý má do cca.1,3 kg, beránek cca.1,5 - 2,8 kg.
Potom je třeba vybrat barvu která se Vám líbí, a podle toho si vybrat plemeno.
Více o plemenech zjistíte na stránce - http://kralik.plivnik.cz/ viz. vzorník - a např. zakrslá plemena
Mám tři plemena (a křížence) a řekla bych, že jejich povaha není rozdílná dle plemene, ale to "kus od kusu". Mám zkušenost, že některé samičky bývají občas "náladové" a mohou být i kousavé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík