Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2016 17:42

Zdravím,
už skoro dva roky se potýkám s problém ohledně nezabřezávání samic. Mám čtyři samice (Ca, DS) a od koupi se mi nepodařilo odchovat mladé. Zkoušeli jsme měnit samce, dojíždět za samci a i jsi půjčovat samce. Měnili jsme také pozice kotců (což by neměl být problém, jelikož jsem tam předtím měla nečistokrevné králíky a mladé ochovávli výborně) atd. Nic bohužel nezabralo a už jsem z toho celkem zoufalá. Vše co mi poradili chovatelé, také nepomohlo. Tak mě napadlo se ještě obrátit sem a doufat na nějkou radu nad zlato :)
Předem děkuji za jakoukoli ochotu.
G.

Ram

16.1.2016 19:48
Ram

XXX.XXX.8.230

Dobrý den čím krmíte a jak jsou staré?

17.1.2016 08:25

Je jím kolem dvou let, ale jednu už tu mám od 1 roku a měla mladé jednou a už pomalu rok se nepodařilo aby zabřezla znovu. Jinak samice jsem dostala většinou cca měsíc po mladých od chovatele, s tím, že mladé dávájí pořád bezproblému.
Krmím hlavně seno a 1-3 týdně granule + oves + ječmen + kukuřice (občas ovesné vločky a slunečnice), a množství dávám cca jedna hrstka na králíka. Pečivo nedávám, ale spíše zeleninu (ted přes zimu jen mrkev).

17.1.2016 09:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je jím kolem dvou let, ale jednu už tu mám od 1 roku a měla mladé jednou a už pomalu rok se nepodařilo aby zabřezla znovu. Jinak samice jsem dostala většinou cca měsíc po mladých od chovatele, s tím, že mladé dávájí pořád bezproblému.
Krmím hlavně seno a 1-3 týdně granule + oves + ječmen + kukuřice (občas ovesné vločky a slunečnice), a množství dávám cca jedna hrstka na králíka. Pečivo nedávám, ale spíše zeleninu (ted přes zimu jen mrkev).

Krmíte málo.Směs zrní a granulí dávejte denně a i hrstka na králíka bude málo.Dávám na 3,5-4 králíka +- 15kdg a teď v zimě i více.

17.1.2016 10:59

Krmíte málo.Směs zrní a granulí dávejte denně a i hrstka na králíka bude málo.Dávám na 3,5-4 králíka +- 15kdg a teď v zimě i více.

A může to být tím důvodem? Bylo mi řečeno, že aby mi samice právě zabřezávaly tak jim musím naopak dávku snížit.. že je prý moc překrmuji a maj se moc dobře, takže nemaj potřebu mít mladé.
Jednoznačně děkuji, pomalu dávku zvyším.

17.1.2016 12:11

A může to být tím důvodem? Bylo mi řečeno, že aby mi samice právě zabřezávaly tak jim musím naopak dávku snížit.. že je prý moc překrmuji a maj se moc dobře, takže nemaj potřebu mít mladé.
Jednoznačně děkuji, pomalu dávku zvyším.

Bohužel rozšířený, ale ne tak úplně pravdivý názor.Pokud se zvířata mají rozmnožovat musí mít dostatek potravy pro sebe a pro potomstvo.Pokud sami strádají, nebudou mít mladé, když je nebudou moci uživit.Navíc je dokázáno, že samice, nejenom králíků bylo to prokázáno u prasat, musí mít tukové zásoby ke správné hormonální činnosti.Rozmnožování je jakýsi nadstandard když jsou sami dostatečně krmivově zabezpečené.Pokud krmíte.jak popisujete, jsou samice rády, že mají energii pro sebe na udržení při životě a rozmnožovat se nebudou.Samice zvažte a porovnejte s váhou pro příslušné plemeno ve vzorníku, ať máte jakési vodítko.Moje samice jsou na horní hranici a mnohé i nad ní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík