Řidší srst v oblasti krku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2016 14:24
Neurosia

XXX.XXX.101.218

Ahoj,
jsou to přesně 4 týdny, co jsem dostala zakrslého králíčka. Bylo mu 8 týdnů.
Od prvního dne jsem si všimla, že má takovou řidší srst za oušky, asi tak 2 cm dlohou oblast.
Vždycky když zklopí hlavičku a začne si čistit srst, tak to jde dost vidět, jak je ta srst řídká, prosvítá mu kůže (podotýkám, že kůže není začervenalá, nemá žádné šupinky atd.). Docela mne to trápí, protože nevím jestli je to způsobeno onemocněním, nebo jestli má nedostatek čehosi a jestli bych měla zkusit nějaký doplněk stravy na zlepšení srsti. Každopádně nijak nemocný není, skotačí, žere, pije, bobkaří atd. a žádné zhoršení jsem nepostřehla. Má někdo s tím zkušenosti? Nebo raděj zajít na veterinu? Na veterině jsme byli 2x a při obou prohlídkách si veterinářka ničeho "špatného" nevšimla.

Díky za každou odpověď.

17.1.2016 19:39
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.171

Řidší srst v zátylku je poslední dobou rozšiřující se jev i u PP králíků na výstavách. Vrhy mladých u kterých se tato estetická vada vyskytuje opravdu v mládí dost hizdí. Zatím nás nenapadlo jiné řešení než selekce a výběr chovných králíků k eliminaci vady. Pokud je jinak v pořádku, buďte v klidu.

17.1.2016 20:17
Neurosia

XXX.XXX.101.218

Je možné vypomoct růstu a zkvalitnění srsti nějakými doplňky?

17.1.2016 23:52
chovatelpodluzi

XXX.XXX.208.171

Neurosia napsal(a):
Je možné vypomoct růstu a zkvalitnění srsti nějakými doplňky?

To nevím. Kdbych věděl, už to u těch problémových kusů řeším, prtoože jinak jde často o supr výstabní kusy... :(.

25.2.2016 19:55
Neurosia

XXX.XXX.101.205

Tak už mu srst dorostla. :) Podle vet to byl dravčík. Chodili jsme na injekce a už vypadá perfektně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík