Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2016 11:58
Terkys

XXX.XXX.198.106

Prosím, od Vánoc máme zakrsláka a ted asi poslední dva dny se naučila olizovat zeď. Nevíte čím to může být..? Chybí je něco v potravě...? Krmíme senem, granulkami pro Juniory, dávám jí větve na okus a zeleninu. Je schopna klidně 10 minut sedět a lízat zeď, nekouše ji, jen olizuje.. Děkuji moc za všelijaké rady :).

27.1.2016 13:45
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

rapotacka11 napsal(a):
Http://search.seznam.cz/?q=miner%C3%A1ln%C3%AD+k%C3%A1men-kr%C3%A1l%C3%AD%C4%8Dek&sourceid=szn-HP&trp=1&oq=miner%C3%A1ln%C3%AD+k%C3%A1men-kr%C3%A1l%C3%AD%C4%8Dek&sgId=&aq=-1&thru=&su=&trp=1&oq=miner%C3%A1ln%C3%AD+k%C3%A1men-kr%C3%A1l%C3%AD%C4%8Dek&sgId=&aq=-1&thru=&su=.

Ale blbost.
Králíci minerální liz nepotřebují, naopak je to zvýšené riziko, že si oddělají ledviny... močový písek, kameny... Jestli o to někdo stojí, řešit to buď manuálním vymačkáváním písku nebo operací ledvin, tak jen hurá do minerálních kamenů.

Jinak králíci olizujou i dřevěná futra a látkové potahy na posteli - asi mému králíkovi budu muset doplnit do stravy bavlnu, hádám... A to ani nemluvím o tom, že třeba takové latexové barvy těch "minerálů" budou obsahovat určitě celé tuny

Pokud už minerály, tak radši Optimin, třeba jen jednou za čas... Ale nechat králíka sežrat blok soli a vápna na posezení, to fakt nevím, čemu má pomoct. Teda kromě rozhození metabolismu vody a zatížení ledvin.

Pro Terkys - králíka nechte být, nudí se, baví ho to, chutná mu to... co já vím. Rozhodně to ale není absence čehokoliv ve stravě, krmíte dobře. Prostě králíka nechte, ať se zabaví, nebo mu k inkriminovanému místu postavte nějaký zátaras, pokud to olizování vadí vám.

27.1.2016 14:41
Terkys

XXX.XXX.198.106

leprechaunek napsal(a):
Ale blbost.
Králíci minerální liz nepotřebují, naopak je to zvýšené riziko, že si oddělají ledviny... močový písek, kameny... Jestli o to někdo stojí, řešit to buď manuálním vymačkáváním písku nebo operací ledvin, tak jen hurá do minerálních kamenů.

Jinak králíci olizujou i dřevěná futra a látkové potahy na posteli - asi mému králíkovi budu muset doplnit do stravy bavlnu, hádám... A to ani nemluvím o tom, že třeba takové latexové barvy těch "minerálů" budou obsahovat určitě celé tuny

Pokud už minerály, tak radši Optimin, třeba jen jednou za čas... Ale nechat králíka sežrat blok soli a vápna na posezení, to fakt nevím, čemu má pomoct. Teda kromě rozhození metabolismu vody a zatížení ledvin.

Pro Terkys - králíka nechte být, nudí se, baví ho to, chutná mu to... co já vím. Rozhodně to ale není absence čehokoliv ve stravě, krmíte dobře. Prostě králíka nechte, ať se zabaví, nebo mu k inkriminovanému místu postavte nějaký zátaras, pokud to olizování vadí vám.

Tak jo, děkuji :) No i když jsem mu to zatarasila, tak si popošla 10 centimetrů, kde to nebylo zabarikádované a lízala dál :D.

27.1.2016 16:17
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

Terkys napsal(a):
Tak jo, děkuji :) No i když jsem mu to zatarasila, tak si popošla 10 centimetrů, kde to nebylo zabarikádované a lízala dál :D.

Taky nemůžu králíka odehnat od postele. Na nic jiného nejde, trouba
Ono jí to přestane bavit

27.1.2016 16:51
Terkys

XXX.XXX.198.106

leprechaunek napsal(a):
Taky nemůžu králíka odehnat od postele. Na nic jiného nejde, trouba
Ono jí to přestane bavit

No jí poslední dobou začalo bavit právě olizování zdi, kousání květináče a když jí zavřu, tak vzteky kouše klec :D Rozmazlenec :D.

27.1.2016 18:49
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

Terkys napsal(a):
No jí poslední dobou začalo bavit právě olizování zdi, kousání květináče a když jí zavřu, tak vzteky kouše klec :D Rozmazlenec :D.

No mříže kouše proto, že chce ven... Já mám micáky na volno a podobných "radostí" jsem ušetřená
Ale květináče a koberce - no, nikdo neříkal, že jsou to vzorní plyšáci... U nás před pár dny padl za oběť kus tapety (a to lotr zničí něco jednou za půl roku), no a rozsypané metrové kytky už jsem od známých viděla taky
Co dodat

27.1.2016 21:10
Terkys

XXX.XXX.198.106

leprechaunek napsal(a):
No mříže kouše proto, že chce ven... Já mám micáky na volno a podobných "radostí" jsem ušetřená
Ale květináče a koberce - no, nikdo neříkal, že jsou to vzorní plyšáci... U nás před pár dny padl za oběť kus tapety (a to lotr zničí něco jednou za půl roku), no a rozsypané metrové kytky už jsem od známých viděla taky
Co dodat

To je mi jasné, že chce ven :D Jinak puštěná je celý den, to jen když někam potřebujem jít :) Jo to mi povídejte, včera u nás byl na internet chlápek, naše zlatíčko se dostalo ke kabelu na net a překouslo ho :D.

13.4.2016 22:00
axoz

XXX.XXX.135.157

Ahoj neberte mě špatně, ale to neexistuje nějaký prostředek na to aby zdi neničil? Přítelkyně králíka má a je to hrozné. Zničil zdi včude je vykusuje rohy u zdí no hotovo a odpověď nechat být ať si to užije. To je blbost ! Je vidět že jste nikdy nebílil a co mi to dalo práce a ten hajzlík všecko zničil novej byt na odpis. Jediná rada co znám králíka nepořizovat pokud chcete spokojeně bydlet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík