Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, objevil se mi problém u samice ( prvnička, kříženka BO/kalifornský), má mladé narozené 12.1.Není to nijak velký vrh-6kusů a začli už včera vylézat z kotiště. Samice má zjevně málo mléka. Krmíme seno, vojtěška, řepa + 2x denně granule pro kojící králice a oves. Včera jsem začala přidávat trochu kozího mléka.
Mám dva dotazy 1. Máte někdo tip jak samici přilepšit?
2. Má cenu nechávat ji dál v chovu? Chci říct, mohl být problém způsoben mrazem a příště to bude lepší?
1. nejlépe ji přilepšíte když nebudete přilepšovat. Krmení je v přádku jaká koliv změna v krmení ji jenom přitíží. lupínek zelí nebu trochu mrkve, řepa se mohou přidávat, ale né krmit.
2. já v tom nevidím problém, ve čtrnácti dnech jsou králičata už zvídavé a vyráží na průzkum, nemusí to byt hlady a jako prvnička 6 králičat neni špatné.
Dobrý den.Krmíme podobně, základ je dostatek vody, seno-stále, granule-kojící,
oves/ječmen 2:1, kousek krmné mrkve nebo řepy.
Samici první týden po porodu přidávam ovesné vločky ve vlažném ředěném mléce.
Dáváme samicím s mladýma i Rabitin do vody.
Máme tu několik vrhů prosinec/leden i vrh z 19.1.8 kusů v těch největších mrazech
a jsou v pořádku, tak si myslím že mrazem to není.
Samici bych si určitě nechal.,6 kusů je na prvničku akorát a když se jinak stará
neměnil bych jí.
Moje kojící samice vypijí každý den několikrát plnou misku kozího mléka a postupně s nimi se to naučí i mladí, nepronásledují hladem samici, když jich je více, jsou jako kuličky, vitální a rychle přibírají na váze..samice je v klidu a mladí spokojení! dělám to tak už několik let a myslím, že kozí mléko králíčkům i samicím velice prospívá, pokud máte kozí mléko, nebojte se jim ho dát, já jim dávám, co vypijí, neředím ho!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je pravda že je to jinak pěkná králice, ale nám většinou malí králíčci vylézají z hnízda až později. Tak dostane ještě šanci. My letos měníme dost samic tak jsme si jich nechali několik pěkných z loňska a máme jich víc než kotců, takže je z čeho vybírat.
Přidám jen to mléko, zjevně jí chutná a nic jí po něm není.