Ahoj, chtěla bych jen poradit. Králíkovi dávám ráno a večer granulky, jinak má celý den seno, jenže ted se hodně "rozežrala" a seno vydrží třeba hodku. Sena je asi jedna velká hrst, prostě aby se vešlo do jesliček.
Takže se ptám, mám seno hned zase doplnit, nebo dávat v nějakých intervalech..? Protože ta spotřeba toho sena je ted dvojnásobná Přitom venkovním králíkům dáváme seno ráno a pak až večer, tak nevím, jestli to je stejné i u pet..
Moc děkuji
Ja seno davam rano než jedeme do prace, pak odpo az prijedem a nakonec večer pokud je potřeba doplnit a musí jim to vystacit... stejne to mam i o víkendu at jsou zvykli na režim... samozřejmě krom sena dostavaj sem tam granulky nebo nějakou zeleninu... to samé mam zavedeno i u králíků na maso nejde byt furt u nich a doplňovat kdyz neco neni...
lidule
napsal(a):
Ja seno davam rano než jedeme do prace, pak odpo az prijedem a nakonec večer pokud je potřeba doplnit a musí jim to vystacit... stejne to mam i o víkendu at jsou zvykli na režim... samozřejmě krom sena dostavaj sem tam granulky nebo nějakou zeleninu... to samé mam zavedeno i u králíků na maso nejde byt furt u nich a doplňovat kdyz neco neni...
No já jsem teď celé dny doma, tak mi právě je líto se na ní koukat, jak sedí u prázdných jesliček.. Ale tak doufám, že na začínání režimu není pozdě..
Domácímu ušákovi kujeme 0,5kg sena v igelitovém pytlíku z TESCa. Vcelku slušná kvalita. Jo, "venkovním" na výsavy dělám seno vlastní, ale volně ložené na klecí dělá bordel. Tady pytlík otevřem, položím na klec na stojačku (opřu o roh místnosti v které má ušák klec) a Dup si tahá kolik chce. Nejde to snadno, ale má kdykoliv možnost. Když vidím, že to má vyžrané moc, trochu povytáhnu z obalu. Vydrží cirka měsíc? S venkovníma nemužu srovnávat. Ale má jej k dispozici prostě furt, jen občas víc (čerstvě povytažené), jindy o něco míň. Proti ceně granulí v přepočtu na kilo je cena sena směšná, takže řešit zvýšenou spotřebu...? Ale pokud vám dělá cucháním sena bordel zkuste to jak u nás...