Bublinka_7
XXX.XXX.132.48
Dobrý den. Chtěla bych poprosit o radu. Mám 2 malé zakrslé králičí holky. Vždy, když jim vyčistím klec, jedna se jen válí a má zarudlé oko. Když jí z klece vyndam po chvíli je to dobré a zase je čilá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bublinka nepíše že čistí klec když jsou v ní králíci.Může mít alergii na podestýlku.Bohužel nenapsala čím podestýlá.
Vy jste hned s každým hotová tak rychle že snad ani nepřemýšlíte co odepisujete.Nezlobte se na mě, ale mohla by jste se občas krotit ve vyjadřování.Jste energická žena, ale to Vás neopravňuje k tomu, aby jste se nevhodně chovala k tazatelům.Vaše rodina je na to zřejmě zvyklá, ale tady nejsme Vaše rodina.Nic ve zlém paní.
A teď ještě k dotazu.Bublinko, pokud to přetrvává déle u toho králíčka, tak bych Vám doporučila vyzkoušet Ema Fauna.Dává se to králíkům do vody ale taky na ošetření sena a slámy.
Nedávno jsem se tady dotazovala jestli s tím má někdo zkušenosti.Teď už vím že to má něco do sebe.Taky mi Mm trpěla zřejmě na zánět očí, ano byla to zrovna podestýlka a seno.Od té doby to dělám tak že vyčistím kotec, nastelu a rozprašovačem postříkám.Tak ji to dělám i se senem.A světe div se.Holka má klid.
Není to zrovna nejlevnější záležitost, ale máte jednu nebo dvě klece, tak vám to vydrží dlouho i když jim dáte do vody na pití.
Nevím, jestli to zabere zrovna u vašich králíků, ale za zkoušku to stojí.
Nakonec, co bychom pro naše králíky neudělali že?
Faltusko, nezlobte se, ale nebude mě tu okřikovat někdo, kdo to ve vlákně o graviditě dal dost nehezky sežrat pánovi, který je nejspíš dyslektik...
Jinak slečna píše, že "když králíka vyndá, zklidní se to" - ať je uvnitř při čištění, nebo ho tam pak ihned vrátí, prostě problém je v kleci, a v té době tam teda králík nemá co dělat... selským rozumem, když už nic jiného.
Alergie? Ale no tak... kolik králíků jste viděla s alergií na seno, hobliny nebo dřevitou podestýlku? Míněno alergií poctivě diagnostikovanou testy. Já osobně teda ani jednoho.
Další možné inzulty si v tuhle chvíli fakt nevybavím.
Aneb ano, některé problémy si prostě nezasluhují delší vědecké bádání.
Králíkovi slzí oko při rozrýpávání podestýlky či sena v kleci, ergo vylučuji dlouhodobé a chronické potíže, infekce a zuby a soustředím se na to, co má aktuálně v dosahu. Což moc věcí být nemůže. Prach, ať už z podestýlky, či sena.
Z toho usoudím, že ideální stav je, když bordel zvířím až tehdy, když je králík bezpečně z dohledu, a vrátím ho, když je po všem, a prach, částečky sena a všechny možné dráždivé věc jsou usazené. Pak by králík neměl mít ani podrážděné oko.
A teď mi prosím řekněte, co je v tomhle elaborátu zásadního navíc oproti těm sedmi slovům nahoře.
To nemá s mojí rázností nic společného, někdy prostě není čas rýpat se v hovadinách až na dno hnoje... Což momentálně, vzhledem k vlastní už dost týdnů trvající nemoci, prostě nemám, pardon, psaní na PC mě hodně unavuje.
Jinak co je Ema Fauna netuším, princip zvlhčit prostředí je samozřejmě fajn.
Na zklidnění oka je možné králíkovi něco kápnout, doporučuju Ocuflash, běžné kapky - na zklidnění jsou fakt výborné. Kromě toho můžou vyplavit případný bordel, který by do oka napadal.
Howgh. Prosím dál ať kecá někdo jiný, já mám pro dnešek opravdu dost.