Uživatel s deaktivovaným účtem
Dnes sa mi okotila samica Čv, ktorá mala pravidelne 8 malých. Z núdze bola pripustená mladým samcom a výsledok 3 malé z toho jedno vytiahla, takže ostali len dva. Potrebujem poradiť, kedy by bolo najlepšie s ohľadom na počet mláďat ju opätovne pripustiť. Ďakujem za odpoveď.
Gocz
XXX.XXX.27.34
Já jsem se držel 6 týdnů, bez ohledu na počet narozených mladých. Kratší čas jsem nikdy nepoužil a delší už ja pak na zvážení nebo vlastní zkušenosti.
Vďaka za reakcie, takže zvolím strednú cestu 5 týždňov, ak sa podarí a odstav v 6 týždňoch. Keďže sú len dvaja tak, im to trocha skrátim, lebo ináč odstavujem dvojmesačné.
napsal(a):
Dnes sa mi okotila samica Čv, ktorá mala pravidelne 8 malých. Z núdze bola pripustená mladým samcom a výsledok 3 malé z toho jedno vytiahla, takže ostali len dva. Potrebujem poradiť, kedy by bolo najlepšie s ohľadom na počet mláďat ju opätovne pripustiť. Ďakujem za odpoveď.
Můžete jí nechat připusti 5-6 týden a ještě jí pak 1-2 týdny nechat u mladých.Vzhledem k malopočetnému vrhu to zvládne bez problémů.
Ako sa hovorí, nevrav hop, kým nepreskočíš. Včera obidvaja králičci vytiahnutí z hniezda a zakusnutí . Vyriešila to za mňa
Skúsiť môžem, ale či aj pripustím, tak neviem. Mrška prerástla činčiláka a má ho v paži . Takže nakoniec asi skončí ako vždy pri krížencovi BO, jedine on si s ňou vie poradiť