Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lenka1111

2.3.2016 15:45
lenka1111

XXX.XXX.176.114

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na názor jestli se dá "rýmička" vyléčit? Přečetl jsem tady tolik témat, ale jestli se dá vyléčit bez prášků bez antibiotik jsem nenašel. Králík je v uzavřeném prostoru kde má stálou teplotu a má pestrou stravu. Králík nemá "nudli u nusu, " ale sípe. Vypadá na první pohled dobře.

2.3.2016 16:01
vita61

XXX.XXX.202.21

lenka1111 napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na názor jestli se dá "rýmička" vyléčit? Přečetl jsem tady tolik témat, ale jestli se dá vyléčit bez prášků bez antibiotik jsem nenašel. Králík je v uzavřeném prostoru kde má stálou teplotu a má pestrou stravu. Králík nemá "nudli u nusu, " ale sípe. Vypadá na první pohled dobře.

Tak to co jste přečetl jste nepochopil tady je jedinné řešení klacek za uši, když to bude te léčit tak se to časem vrátí. Zabil jsem samici co chrčela a kejchala měla mokrej čumák a někdy i tu nudli a měla polovičku plic černou tak že doporučuji vyléčit klackem.

2.3.2016 18:39
mirbart

XXX.XXX.45.71

Já osobně bych pozabijel celý chov, vyléčit se to nedá. Dle veterinářů to není problém, samozřejmě se jim sipou zlaťáky do kapsičky a nic se nezmění, vždy po čese se to opět vrátí.
Vy za 3-4 roky zjistíte, že jste utratil několik desetitisíc za léčbu a nákup nových králíků a jste pořád na stejném místě. Já jsem to vyzkoušel osobně. Králíky jsem měl vždy naočkované proti moru mixomatoze a pasterioze, ale infekční rýma je něco úplně jiného neléčitelného. Možná někdo bude mít jiný názor tak si musíte sám vybrat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík