Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme mláďe kralika za dva dny mu budou 2 mesice (cca 2-3 tydny dokrmujeme-samice se otravila) ma trochu nafoukle brisko a prujem (docela dost) normalne ji seno a vojteskove granule (pred cca hodinou sem dala ovesne vlocky kdyby ji ten prujem zpusobyly granule..) vodu davam casto po malich davkach ze strikacky protoze z misky jeste neumi moc dobre pit, v pohode beha a je jako kdyby se skoro nic nedelo..rano dostala kousek ledoveho salatu..asi to bude z nej..muze to byt koksidioza ? Ja jenom..jestli ste videly jedno moje tema psala sem tam ze je me 14 let a ze nemam moznost jet k vetovy (z duvodu ze je 20km daleko a rodice tvrdi ze kralik but prezije nebo chcipne..ale me na nem hrozne zaleži)z usetrenych penez bych klidne vsechno platila.. Nevim co dal..a jak dlouho jeste prezije..

Bohužel, leprechaunek má pravdu.Jak už má průjem je to moc a moc zlé .Těžko ho zachráníš.Je mi to líto.Jestli už má na hřbetě "pilku".Tak se bohužel musíš smířit s nejhorším.I veterinář s tím moc neudělá i kdyby píchal antibiotika.
Jsou na vině zřejmě granule a jak to že ve dvou měsících neumí pít z misky? On už se asi nemůže napít, protože je oslabený.

napsal(a):
Bohužel, leprechaunek má pravdu.Jak už má průjem je to moc a moc zlé .Těžko ho zachráníš.Je mi to líto.Jestli už má na hřbetě "pilku".Tak se bohužel musíš smířit s nejhorším.I veterinář s tím moc neudělá i kdyby píchal antibiotika.
Jsou na vině zřejmě granule a jak to že ve dvou měsících neumí pít z misky? On už se asi nemůže napít, protože je oslabený.
Kdyby měl žízeň tak se asi napije ale ještě sem ho neviděla..tak radši davam vodu stříkačkou..

Děláš dobře, že u dáváš vodu ze stříkačky, ale nepomůže mu to.Je prostě nemocný.2 měsíce starý zdravý králík pije normálně z misky nebo napaječky.Je to divné že neuměl sám pít.
No, nemusíš u toho zrovna vidět když pil.Teď už to asi sám nezvládne.Proč jsi mu dávala ten salát?

Myslela sem že z toho bude mít energii..a mamka návrh schvalila..ale nevím..davali sme jí to už aji jindy a nic jí nebylo..

Ale chováním je úplně normální běhá, jí seno a snaží se dostat z bedny..jako vždycky..olizuje mě ruce...prostě jako kdyby mu nic nebylo..až na teb průjem
Jak je...?
Můžete zkusit mu od toho průjmu ulevit, zklidňuje heřmánek - králíkům se dá dát klidně i sypaný, pokud ho sežerou na nějakém jídle... No a nebo rozmíchat ve vodě smectu, třetinu sáčku a dát stříkačkou.
Ale jestli má kokcidiózu, ani jedno mu nejspíš nepomůže. Ale to uvidíte časem.
Nemám odvahu se zeptat, jestli to zvíře aspoň pojedete naočkovat...
Mimochodem, ad strava... takovým mrňatům se zelené ani nedává, ne dokud se neudělá právě aspoň rozbor na kokcidiózu, kolem cca desátého týdne... případně se přeléčí... teprve když je to podávání zeleniny už neohrozí (i to totiž může přispět k rozvoji kokcidiózy), tak se může zařadit.
A na to jsou vhodnější úplně jiné druhy... římský salát, hlávkový... fenykl... leďák je průšvih, no.
Jako s tím, že přes "veterinu ne" nejede vlak, se těžko cokoliv radí.

vim je to blby když se na tu veterinu nedostanu..možná až budou v drůbežárně naskladňovat tak tam jezdí veterinář..mamka by se s nim mohla domluvit na očkovani.. On je tak jedina šance..pokud kralik prezije. diky za rady neco určitě zkusím.. :).

Podívej, asi takto, pokud je králíček marod, neměl by se očkovat na mor a myxomatozu.Na kokci nebo žbluňkavku očkování není.Na ty dvě nemoci můžeš očkovat až když se králíček uzdraví a na to máš času dost.
S tím heřmánkem je dobrá rada a já jsem dávala do tlamičky po kouskách živočišné uhlí.stojí pár korun v lékárně.Donutila jsem ho sežrat násílím, to je fakt, ale dá se to zvládnout.

To Vám věřím, že jste měla obavy.U nás zatím nic nelétalo.Očkovat chovné budu teď v březnu.Nevím jestli má králíčka doma nebo venku.Doma jim asi takové nebezpečí nehrozí.To nevím, nemám zkušenost.
Já to sleduju... abych mohla s nějakým argumentačním zázemím rýpat do těch, co si myslí, že očkovat není nutné, protože komáři v září zalezou do hajan Takových lidí je dost, fakt...
No letos jsem mrchy venku viděla ještě začátkem prosince, a v lednu už lítali po hejnech. Aleluja.
Ono i veterináři občas radí "naočkujte klidně v březnu"... No, ech. Prostě si o tom myslím svoje.
Jinak u bytových králíků je to jednoduché. Komáři se u oken a dveří fakt neptají, jestli můžou dovnitř... takže mazlíčkářských úhynů v bytech není moc, ale jsou.
No a lidi, co berou králíky ven, pochopitelně od jara do podzimu, ti očkují už úplně automaticky. Nikdo nechce koukat, jak mu miláček zdechá na takové svinstvo.
Někde jsem četla, že vir moru dokáže přežít v prostředí až 200 dní, přenašeči jsou infekční měsíc... šíření vzduchem...
V centru Prahy bych možná neočkovala, ale třeba u nás na malém městě, králíkárny všude kolem, bych se neodvážila to nechat být. A většinou v tomhle duchu kopeme i do začínajících majitelů.
Nechal bych ho jenom na seně, vodě a koupil emanox a dával lečebnou dávku přímo do tlamičky deset dní. Kvalitně a často čistit ať nemá moc možnost žrát měkké bobky a ať nemá vlhko.Pokud nežbluňká a bude to jen kokci měl by to zvládnout. Jen to nenechat moc rozjet.
Potom se hlavně naučit krmit správné dávky a krmit dvakrát třikrát denně.
Žádné moc velké nemáš miláčku hlad já ti přilepším a tak dále..to je většinou začátek problému.