Uživatel s deaktivovaným účtem
Zdravím, žádám o radu ohledně určení nemoci u jedné samice. Poslední dobou žere čím dál méně, seno už nejí vůbec a ztrácí na váze. Hlavně má velice zhoršené dýchání a při větší námaze lapá po dechu.
Děkuji, za jakoukoli pomoc.
napsal(a):
Zdravím, žádám o radu ohledně určení nemoci u jedné samice. Poslední dobou žere čím dál méně, seno už nejí vůbec a ztrácí na váze. Hlavně má velice zhoršené dýchání a při větší námaze lapá po dechu.
Děkuji, za jakoukoli pomoc.
Pokud králík dýchá dutinou ústní, je to známka velké dušnosti a takový králík, pokud nechcete investovat do veterináře s nejistým výsledkem, patří hned utratit.
Zapomněla jsem dodat, že samice trpí už asi půl roku bolákem pod okem, který jednou za čas hnisá. Nenapadlo mě že by to mohlo něco mít společného, ale našla jsem nemoc : Pseudotuberkulóza - což podle příznáků sedí.
napsal(a):
Zapomněla jsem dodat, že samice trpí už asi půl roku bolákem pod okem, který jednou za čas hnisá. Nenapadlo mě že by to mohlo něco mít společného, ale našla jsem nemoc : Pseudotuberkulóza - což podle příznáků sedí.
Máte křišťálovou kouli? Já teda ne. Podle příznaků sedí akorát celkové onemocnění. Pseudotuberkulóza nicméně obvykle způsobuje hlízy z mízních uzlin. Hnisavá ložiska a zápal plic umí stejně tak i pasteurelóza a tak je asi tak milionkrát častější.
Ale fuj. Máte zhnisanou samici co nežere a dusí se a vykecáváte se po netu, když to zvíře už mělo být dávno mrtvé. Víte, že chování, které způsobuje zvířeti utrpení, je týrání zvířete, že ano.
Kdo říká, že ta samice se mi nedostala až ted do rukou.
Jednoznačně děkuju za ochotu :).
Za prvé, bolák pod okem a dýchání spolu třeba ani nemusí souviset.
Dýchání - může být cokoliv až do plic; boule pod okem - může být absces v kůži nebo zánět od zubu. Nebo jiné svinstvo.
Na veterináře jste 6 let nestudovala, tak si nehrajte na diagnózy. Ještě k tomu fakt blbě.
Buď tu samici nechte vyšetřit - poslechnutí, rtg, bakteriologické stěry, nebo ji zlikvidujte.
Mimochodem, kdo toho králíka takhle zprasil, je mi srdečně jedno, jen laskavě zvedněte zadek a řešte to. Půl roku zhnisaná hlava je fakt na nakopnutí do zadku - majitele, ne králíka. Na srandičky "a kdo říká" vám fakt nejsem zvědavá.
A co se tak vyjadřovat slušněji?Nekomunikujete se svoji rodinou ale s cizím člověk.Chápu že Vás to naštvalo, ale trochu slušnosti snad ve vás je ne?