Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dudi

13.3.2016 18:40
Dudi

XXX.XXX.120.43

Zdravim ma nekdo zkusenosti s drsonem Fernetem pridavat do vody a jake mnozstvi.a jak to pomaha kralikum.diky

13.3.2016 19:07
burgund6

XXX.XXX.33.7

Myslím, že fernet králíkům nijak nepomůže, spíše naopak.

13.3.2016 20:31
borax

XXX.XXX.91.21

Dudi napsal(a):
Zdravim ma nekdo zkusenosti s drsonem Fernetem pridavat do vody a jake mnozstvi.a jak to pomaha kralikum.diky

Je toto možný?

Chovatel Lada

14.3.2016 08:24
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Fernet u králíků používám v případě, když králík při krmení nejde žrát, tak dostane 1ml ze stříkačky fernetu a nebo samici po okocení když nežere.

Dudi

14.3.2016 09:49
Dudi

XXX.XXX.120.43

Slysel jsem to jen.vim ze se dava ocet sul a ten fernet me zarazil.asi nato aby po odstavu nezblunkali a nebyli sfoukly.

Chovatel Lada

14.3.2016 10:21
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Fernet Stock je bylinný likér, je v něm 14 bylin z celého světa, tři z nich jsou české...
Mám to rokama prověřeno, ale chce dát Fernet včas ! Kamarád dával Rum, ale Fernet
je lepší...

14.3.2016 11:28
borax

XXX.XXX.44.84

Chovatel Lada napsal(a):
Fernet Stock je bylinný likér, je v něm 14 bylin z celého světa, tři z nich jsou české...
Mám to rokama prověřeno, ale chce dát Fernet včas ! Kamarád dával Rum, ale Fernet
je lepší...

Tak to jsou pěkný bludy.
Chudák králík. Takovou dávku alkoholu...?!:'(
A co takhle Emanox bez alkoholu?
Nevím kolik je v něm bylin a ani nevím jestli jsou ty byliny z ČR

Někde jsem slyšel, že nejlepší sex je po ránu.
Jenže...ráno jsme oba ospalý a musíme do práce.
Odpoledne jsme oba v práci.
A večer už jsme unavení

Ale jak říkám...slyšel jsem to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2016 12:57

A já jsem slyšela že nejlepší pro králíky je sladový květ, proto jim ho dávám a ono je to pravda .Všichni králíci se za ním můžou zbláznit.Dodá jim množství vitamíbu A a spoustu vitamínu B1 B2 a další.
Četla jsem že je dobré dát králíkům i slivovici.Vyzkoušeno a králíčci vyzdechali.Tak ono je přece lepší nemocem předcházet a nemusím do nich rvát alkohol.Je to blbost.

Jinak...Borax, slyšel jste dobře
Ještě dodám že se dá slaďák koupit za pár korun a ne jak na netu za 9-11 Kč /kg.

14.3.2016 13:05
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

To, že králík nejde k žrádlu, může mít milion příčin. Proč do králíka hned lít alkohol, to fakt nechápu...

Malá odbočka - můj králík (jako správný opovrženíhodný mazlíkář mám čas pozorovat) - funguje ve dvoudenních cyklech. Nekecám. Jeden den se napráskne do bezvědomí, a druhý den sice žere, ale spíš tak uzobává. Vytráví mu, a třetí den zase žere jak kyselina. Btw že nechodí k misce při krmení je u něj úplně normální, a to držím časovou rutinu tři roky.
Podle téhle fernetové logiky by králík musel být půl života ožralý.
Kdežto ejhle, on je jen buď nažraný, nebo ochrápaný...

Byliny jsou fajn, ale to se dají orvat a nasušit venku, na co fernet a na co emanox... Nemluvím o tom, že bylinné směsi se dají koupit v každém obchodu se zdravou výživou. Aááá už vůbec nemluvím o tom, že rvát třeba do padesátky králíků byliny při každém problému je věc dosti nákladná.

Razím zásadu, že zvíře má dostávat ideálně to, na co je vývojem druhu zvyklé. Mají králíci v přírodě alkohol? Nemají. Tečka.

14.3.2016 13:08
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A já jsem slyšela že nejlepší pro králíky je sladový květ, proto jim ho dávám a ono je to pravda .Všichni králíci se za ním můžou zbláznit.Dodá jim množství vitamíbu A a spoustu vitamínu B1 B2 a další.
Četla jsem že je dobré dát králíkům i slivovici.Vyzkoušeno a králíčci vyzdechali.Tak ono je přece lepší nemocem předcházet a nemusím do nich rvát alkohol.Je to blbost.

Jinak...Borax, slyšel jste dobře
Ještě dodám že se dá slaďák koupit za pár korun a ne jak na netu za 9-11 Kč /kg.

No jo, když ten obsah látek taky vypadá podstatně líp, než u fernetu
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sladov%C3%BD_kv%C4%9Bt#Pou.C5.BEit.C3.AD_sladov.C3.A9ho_kv.C4.9Btu.

14.3.2016 13:18

Ale na druhou stranu, fernet taky není občas k zahození, ale do sebe ne králíkům smajlík

Jinak, zkoušela jsem si z květu udělat čajík a byl výborný a taky jsem přidala trochu do domácího pečiva a taky vynikající.Tak že ne jen pro zvířata ale i pro lidi.Mimo jiné, vím co obsahuje slaďák, jen se mi to všechno nechtělo vypisovat.
Ještě bych dodala poznatek z krmení králíkům.Pokud jsem dávala květ občas, nic moc jsem nepozorovala, ale co ho dávám pravidelně každý den/spařený/Tak už mám samice bez problému zapuštěný a 8 mladých roste jako z vody.Mladý v hnízdě jsou jak pucky, tak že i pro kojící samice výborné.Četla jsem že se nemá dávat březím, nevím proč, ale vůbec jim to nevadilo.

14.3.2016 14:16
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Faltuska - jenže já ten obsah látek nevěděla a klidně vsadím boty, že ani půlka lidí tady.
Informace po ruce nikdy neškodí, kdo chce, ať mrkne, ne?

Jinak díky za reference, mimochodem taky si sama peču a jsem po dost dlouhé nemoci, tak silně uvažuju, že si ten slaďák posháním

Chovatel Lada

14.3.2016 14:27
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

borax napsal(a):
Tak to jsou pěkný bludy.

A večer už jsme unavení

A/ - Jaký bludy, to jsou fakta, rokama ověřený...
b/ - Jaká dávka alkoholu - mililitr / 1ml = 1cm3 /
c/ - To že nevíte kolik je bylin ve Fernetu - zato nemůžu já...
d/ - To že nesexujete je váš problém...
e/ - Nemluvte za manželku...

14.3.2016 15:17

leprechaunek napsal(a):
Faltuska - jenže já ten obsah látek nevěděla a klidně vsadím boty, že ani půlka lidí tady.
Informace po ruce nikdy neškodí, kdo chce, ať mrkne, ne?

Jinak díky za reference, mimochodem taky si sama peču a jsem po dost dlouhé nemoci, tak silně uvažuju, že si ten slaďák posháním

Když budete chtít trochu na zkoušku do pečiva a na čaj Vám pošlu.Čerství a krásně voňavoučký a vyzkoušíte.I když, poštovné je drahé, tak nevím, asi by se to nevyplatilo poslat.
S těmi informacemi máte pravdu, ale mě nenapadlo, že by to králíkáře zajímalo smajlík.

14.3.2016 15:45
Hyla®

XXX.XXX.179.43

borax napsal(a):
Tak to jsou pěkný bludy.

A večer už jsme unavení

Pozdravujem
Aj Emanox obsahuje alkohol, kedysi neobsahoval ale ten nový už ho obsahuje :).

Chovatel Lada

14.3.2016 19:16
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Hyla® napsal(a):
Pozdravujem
Aj Emanox obsahuje alkohol, kedysi neobsahoval ale ten nový už ho obsahuje :).

Vašim příspěvkem jste asi nepotěšil oponenty Fernetu zde, když Emanox obsahuje alkohol...
Emanox je výluh léčivých bylin, který se většinou dělá v alkoholu, že...

14.3.2016 20:33
Hyla®

XXX.XXX.179.43

Chovatel Lada napsal(a):
Vašim příspěvkem jste asi nepotěšil oponenty Fernetu zde, když Emanox obsahuje alkohol...
Emanox je výluh léčivých bylin, který se většinou dělá v alkoholu, že...

Nedal som si záväzok že budem potešiteľ, len som skonštatoval skutočnosť, kedysi v ňom alkohol nebol v dnešnej dobe je, Samozrejme je to výborný prípravok, ako aj bactirus a AV3,
škoda že chovatelia králikov nepoznajú výrobky firmy Manghebati.

Chovatel Lada

17.3.2016 08:32
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Fernet nebo Rum = mám odskoušený Rum, ale doporučuji Fernet-Stock, už jen jeho složeni 14 bylin.
Hlavně se nenechte odradit nechovatelama, co jsou duševně memocný...Řiďte se radama zkušených chovatelů, kteří mají za sebou výsledky v chovatelství...Doporučuji Vám se podívat na naše svazové stránky = www.cschdz, eu - na odkazy, kde se dostanete na stránky ZO - ČSCH a na klubové stránky, kde získáte kvalitní informace, nejen o chovu králíků...

17.3.2016 08:39

Tak že, podle vás jsme nechovatelé duševně nemocní, protože nelijeme do králíků alkohol?Já jsem jednou poslechla a dala jim alkohol.Vícekrát NE!
Bylinek roste všude plno, vyrazím si na procházku a donesu pytel bylinek, které jsou vhodné pro králíky.Nebo si myslíte že najdeme 14 bylin jen ve Fernetu?

Jinak, nemohu posoudit jestli králík začne žrát po Fernetu.Já bych po něm určitě blila smajlík.

17.3.2016 08:49
burgund6

XXX.XXX.33.7

Chovatel Lada napsal(a):
Fernet nebo Rum = mám odskoušený Rum, ale doporučuji Fernet-Stock, už jen jeho složeni 14 bylin.
Hlavně se nenechte odradit nechovatelama, co jsou duševně memocný...Řiďte se radama zkušených chovatelů, kteří mají za sebou výsledky v chovatelství...Doporučuji Vám se podívat na naše svazové stránky = www.cschdz, eu - na odkazy, kde se dostanete na stránky ZO - ČSCH a na klubové stránky, kde získáte kvalitní informace, nejen o chovu králíků...

14.3. jste tady psal, že dáváte fernet, teď píšete, že máte odzkoušený rum.Jak to tedy je doopravdy?Nemyslím si, že by podávání fernetu nebo rumu bylo nějak plošně rozšířené.Tím netvrdím, že to nemůže pomoci, osobně jsem to nikdy nezkoušel.A jenom proto, že to někdo odsuzuje, ještě nemusí být duševně nemocný nechovatel.

17.3.2016 08:49

Dudi napsal(a):
Slysel jsem to jen.vim ze se dava ocet sul a ten fernet me zarazil.asi nato aby po odstavu nezblunkali a nebyli sfoukly.

Věřte že alkohol nepomůže.Raději se snažte předejít kokci či žbluňkavce po odstavu správným krmením a ušetříte si peníze za alkohol.
Nedovedu si představit že by mi do úst někdo rval alkohol násilím.Teď už vím, že když jsem tehdy poslechla tak králíci chudáci museli trpět a stejně odešli do věčných lovišť.
Je jen na Vás samotným jak se rozhodnete.Máte tu názory dvou stran, jedna alkohol druhá alkohol ne.Zřejmě si to budete muset vyzkoušet sám formou pokus-omyl.

dudi

17.3.2016 20:53
dudi

XXX.XXX.120.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Věřte že alkohol nepomůže.Raději se snažte předejít kokci či žbluňkavce po odstavu správným krmením a ušetříte si peníze za alkohol.
Nedovedu si představit že by mi do úst někdo rval alkohol násilím.Teď už vím, že když jsem tehdy poslechla tak králíci chudáci museli trpět a stejně odešli do věčných lovišť.
Je jen na Vás samotným jak se rozhodnete.Máte tu názory dvou stran, jedna alkohol druhá alkohol ne.Zřejmě si to budete muset vyzkoušet sám formou pokus-omyl.

Ja jsem to hodil do okruhu jen proto ze jsem to slysel nikdy jsem to nedaval ja davam ocet nebo sul a nebo sulfamidin kdyz uz.me to take zarazilo stym fernetem.cisty kotec je na prvnim miste.diky zatim.

17.3.2016 21:20
petruk

XXX.XXX.52.146

Tak také přidám zkušenost.Nedavno jsem byl u jednoho chovatele pro samici.
Na stolku vedle králíkáren měl načatou flašku.Říká mi, nemyslete si, že tu
popíjim, to mam pro králíky. Byl to Jagermaister.
Jakmile prý mladý blbě kouká, sedí v rohu dostane 1 ml dospělému 3 ml.
No nevím nevím... ještě že nic takového nepotřebuji, pro své
i pro koupenou samici...

Přidejte reakci

Přidat smajlík