Ochrnuté nohy králíčat.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.3.2016 01:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Už ve druhém vrhu se mi stalo, že mladí jsou ve hnízdě v pořádku, i pár dní, co hnízdo opustí. U jednoho králíčka z jednoho vrhu a i z druhého začali dva králíci tahat zadní nožky za sebou, jako by byli na zadní nohy ochrnutí. Jsou i od výkalů, jak tahají zadek. Jinak mají snahu chodit, chodí po předních, ty mají v pořádku. Normálně pijí od samice i žerou. Samice je vypasená, jedna Kal, druhá Burgundská, mléka mají dost, druzí králíci krásně rostou. Kdyby to bylo jen v jednom vrhu, řeknu nějaký úraz, ale když je to samé i druhém, bude důvod jinde. Také se vám to stává?

25.3.2016 15:02
bonaventur

XXX.XXX.165.61

Najpravdepodobnejšie sa infikovali od matky.
Skús tu http://www.rabbit.org/journal/3-2/e-cuniculi.html
alebo tu https://en.wikipedia.org/wiki/Encephalitozoon_cuniculi
Je potrebné to preložiť.

vařečka

25.3.2016 20:06
vařečka

XXX.XXX.98.182

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Už ve druhém vrhu se mi stalo, že mladí jsou ve hnízdě v pořádku, i pár dní, co hnízdo opustí. U jednoho králíčka z jednoho vrhu a i z druhého začali dva králíci tahat zadní nožky za sebou, jako by byli na zadní nohy ochrnutí. Jsou i od výkalů, jak tahají zadek. Jinak mají snahu chodit, chodí po předních, ty mají v pořádku. Normálně pijí od samice i žerou. Samice je vypasená, jedna Kal, druhá Burgundská, mléka mají dost, druzí králíci krásně rostou. Kdyby to bylo jen v jednom vrhu, řeknu nějaký úraz, ale když je to samé i druhém, bude důvod jinde. Také se vám to stává?

Dobrý večer, také se mi to stalo. U jedné samice 2x za sebou po dvou mláďatech a u jiné jednou a to bylo postižené jen jedno mládě. Obě byly připuštěné stejným samcem Vss. Samec šel na pekáč a od té doby vše ok.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2016 05:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Děkuji za odpovědi. Mám nového samce, před tím se mi to nikdy nestalo na starém samci a stejných samicích. Už jím připouštět nebudu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík