Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2016 09:43
fufin

XXX.XXX.40.193

Mám malý chov králíků, mladí králíci po vrhu vypadali zdravě, ale po cca 6 týdnech jsem pozoroval, že u jednoho z vrhů králíci vůbec nenabírali na váze. Jedli normálně, stolice normální, oči čisté, po zabití i játra čistá, srst lesklá, při omaku hřbetu šla cítit páteř a celkově pohublí. Nevíte někdo co by to mohlo být? Původně jsem myslel, že to je Kokcidióza, ale ty příznaky mi nějak nesedí. Děkuji za cenné rady.

26.3.2016 12:10
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

fufin napsal(a):
Mám malý chov králíků, mladí králíci po vrhu vypadali zdravě, ale po cca 6 týdnech jsem pozoroval, že u jednoho z vrhů králíci vůbec nenabírali na váze. Jedli normálně, stolice normální, oči čisté, po zabití i játra čistá, srst lesklá, při omaku hřbetu šla cítit páteř a celkově pohublí. Nevíte někdo co by to mohlo být? Původně jsem myslel, že to je Kokcidióza, ale ty příznaky mi nějak nesedí. Děkuji za cenné rady.

Přeléčil jste preventivně králíky na kokci., pokud ne tak ji prodělali. Pokud chováte králíky malou chvíli, tak zřejmě ještě nemáte dostatečné informace ohledně chovu. pokud máte přečtené různé publikace o chovu králíků, tak jedině se stavit na rady u nějakého dlouholetého chovatele a poprosit o radu...

26.3.2016 13:21
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

První, co mě tak odhadem napadlo s tím hubnutím, giardióza. Kdysi jsem tohle četla:
http://www.klubcv.wz.cz/clanky/cl%2034.htm

Jinak hodit na pitvu, nekoukat jen na játra, ale i střeva a plíce. Podotýkám, že veterinář přece jen vidí víc než chovatel, a taky má k ruce mikroskop a možnost odběrů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík