Hyla - ak je to s příbuzností?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2016 20:45
skodovak

XXX.XXX.241.239

Dobrý den přátelé...

Možná dostanu za uši za tohle téma, ale zajímá mně přesně jak funguje příbuznost u Hyly..

Dám příklad, budu mít dvě samice 3070 a dva samce AB, když následné F1čky dám od jednoho páru Samici od druhého páru samce, je to příbuzné nebo není?..je to 100% čistota nebo se to nějak procentuelně snižuje, nebo je to genetikou uplně příbuzné..

další příklad samice 3070 otec třeba Lourd-L a samice 3070 + samec AB a zase stejný princip jako v prvním příkladu?...tam je to 100% nebo 75% kvůli stejným samicím nebo uplně jinak..

Mohl by mi to někdo nějak jednoduše ale přesněji vysvětlit? děkuji moc

Případně poprosím pana Kočára

27.3.2016 21:10
borax

XXX.XXX.91.21

Know - how. Na to Vám nikdo neodpoví!
I kdyby to věděl...
Jsou v tom opravdu velké peníze.

27.3.2016 21:20
skodovak

XXX.XXX.241.239

No pravda je že jsem si to myslel už jen z důvodu že o tom nikde není ani pípnutí.
Nicméně mně překvapují inzeráty kde je ve většině nabídka složení naprosto nepříbuzných páru což jsem od lidí co se tím zabývají víc pochopil jako že to je hloupost.
Jediné co, tak že na f1 mně byl dán masyl aby to příbuzné nebylo, ale to mluvíme jen o samicich f1ale pořád ne o tom co mně zajímalo.
Jakožto odpůrce běžného křížení příbuzných zvířat, dodám bezdůvodně nebo k výdělku, tak mně to zajímalo hlouběji.

27.3.2016 21:30
borax

XXX.XXX.91.21

Pochopte.To Vam přece žádný neřekne. I kdyby to věděl...
Odpovědi se nedočkáte. Jedině...vyzkoušet si to sám.

27.3.2016 21:42
skodovak

XXX.XXX.241.239

Ale jo chápu smajlík

27.3.2016 21:43
Hyla®

XXX.XXX.224.122

skodovak napsal(a):
Dobrý den přátelé...

Možná dostanu za uši za tohle téma, ale zajímá mně přesně jak funguje příbuznost u Hyly..

Dám příklad, budu mít dvě samice 3070 a dva samce AB, když následné F1čky dám od jednoho páru Samici od druhého páru samce, je to příbuzné nebo není?..je to 100% čistota nebo se to nějak procentuelně snižuje, nebo je to genetikou uplně příbuzné..

další příklad samice 3070 otec třeba Lourd-L a samice 3070 + samec AB a zase stejný princip jako v prvním příkladu?...tam je to 100% nebo 75% kvůli stejným samicím nebo uplně jinak..

Mohl by mi to někdo nějak jednoduše ale přesněji vysvětlit? děkuji moc

Případně poprosím pana Kočára

Je to jednoduché samec je AB( je jedno aký) samica CD
výsledok je
ABCD nemáte s čím pripustiť

Práve spojenie AB s CD má najlepší efekt.
treba experimentovať ABCD je jatočný králik žere po 4 mesiacok ako stredne veľký pes.

27.3.2016 23:42
skodovak

XXX.XXX.241.239

Logické to určitě je.
Poté ovšem každý inzerát lže, jedinou výjimku a však ne zcela čistou díky samici může tvořit lourd L jakožto zástupce francie.

28.3.2016 10:22
Hyla®

XXX.XXX.224.122

skodovak napsal(a):
Logické to určitě je.
Poté ovšem každý inzerát lže, jedinou výjimku a však ne zcela čistou díky samici může tvořit lourd L jakožto zástupce francie.

Aj Lourd je AB.

28.3.2016 10:51
skodovak

XXX.XXX.241.239

Kaliforňák je taky pořád jeden, takže vše bude asi jak píše borax, jinak to ani nejde.

28.3.2016 12:07
borax

XXX.XXX.91.21

Od Hybridů se očeká hlavně vysokà plodnost a rychlost růstu.
Což u čistokrevných plemen neni hlavni prioritou.
To, že samec AB vypadá jako kalifornský neznamená že jím je.
Můžete experimentovat, ale kvality originálu nedosáhnete.

28.3.2016 12:30
skodovak

XXX.XXX.241.239

To bylo přirovnání, mohl jsem jmenovat jakékoliv plemeno.
To že je samec tak zbarven samozřejmě vím že nic neznamená, kdybych si to měl jen myslet už bych byl za vola sám před sebou.
Zkoušet samozřejmě můžu, ale ptal jsem se jak znovu říkám jen ze zájmu ne proto abych to aplikoval. Mám originály, nemám důvod nic takového dělat.

28.3.2016 12:33
skodovak

XXX.XXX.241.239

Nicméně když jsem je začínal, měl jsem samici bůh ví kolikáté F přejel jsem ji rod. Linii samcem, a když nebudu třeba řešit žrádlo a množství, což jsem tehdy ani nevážil, dosahovala stejných výsledků.

28.3.2016 13:54
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

Čistě spekulace. Myslíte, že linie A, B, C, D vznikaly každá z jednoho králíka/ páru? Že tudíž všichni A jsou si příbuzní? Asi ano. otázka jak vzdáleně. Ono i třeba u prasat bylo více výzkumáků na otcovské linie, vše to byla otcovská (třeba A), ale nemuseli být příbuzní, užívali jiné kance. Když zauvažujem na těmi plemeny, i tam musela být v počátku příbuzenská, protože kusů toho produktu bylo málo. Je otázka, zda lidi co pořizují do malochovu hyly a podobné se zajímají skutečně o původ a zda lidi co jim prodávají garantují původ třeba jako u PP králíků rodokmenem na 3 generace a šmitec. Třeba já teď zjištuji že máme PP tři generace čistý, ale 70% krve je v 5-7. generaci stejné v jednom samci. Je to příbuzné, nebo ne? Bude to mít vliv nebo ne?

28.3.2016 14:23
skodovak

XXX.XXX.51.149

Kdyby to vše bylo jen o rodičích samce samice, a tam hledět na kolena zpět, je to poměrně jednoduché.
Ovšem jsme vynechali základní genetický základ.
No zřejmě se vážně nedá nikam dostat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík