Muze granulovane seno pro kralicky nahradit normalni?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zvedavka

29.3.2016 19:45
Zvedavka

XXX.XXX.254.22

Ahoj chtela bych se zeptat zda muze granulovane seno uplne nahradit normalni?

Danko

29.3.2016 20:02
Danko

XXX.XXX.107.126

No urcite ano. Ak davate len ciste a kvalitne granule pre kraliky (energis) nemusia mat seno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2016 21:22

Ono to není tak jednoznačné.U brojlerových králíků asi ano, ty jsou na zkrmování jenom granulí vyšlechtění, ale to by vám lépe napsali ti co je chovají.Ale u normálních králíků bývá často problém v tom, že v granulích je seno rozdrceno na malé částice a ty nestačí k posunu tráveniny ve střevech a u králíků vzniká tzv. žbluňkačka, mají málo vlákniny.

29.3.2016 22:11
skodovak

XXX.XXX.40.24

Dobrý den, osobně dávám seno i brojlerům a i lidé kolem co je mají.
Vláknina je vláknina.

Zvedavka

30.3.2016 18:19
Zvedavka

XXX.XXX.254.22

No ja mam zakrsleho jenomze seno dela po pokoji moc bordela tak uvazujem davat jen granulovane

30.3.2016 18:26
skodovak

XXX.XXX.241.239

Tak třeba jen na noc do klece /střílím od boku nevím ak to máte/
Nebo zkrátka zkusit, když budete mít nad vším dohled, nemůže se určitě nic přihodit, hlavně pozor aby nezvlhly a králíček je takové nesežral.! hlavně vždy kupovat vše od osvědčených výrobců, vše s etiketou a uvedeným složením.. dneska je totiž možná kde jaká lumpárna i tam kde by ji člověk nečekal..

30.3.2016 19:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Jo dělá to bordel.
To si má člověk dobře rozmyslet !
Králík na výkrm žije 5 měsíců. Vyroste i na granulích.
Pokojový králík žije 8 - 12 let.
Proto mu člověk musí dát, co potřebuje! Ten králík.
A ne ho týrat několik let nevhodným krmením, kvůli svému pohodlí.

30.3.2016 20:18

Před nedávnem jsem byla něco koupit ve zverimexu a vyfotila jsem si králíky co tam měli na prodej. Ve skutečnosti vypadali ještě hůř, fotka jim lichotí a tak nějak může dopadnout váš králík, pokud začnete exxperimentovat s krmením. Všimněte si, že jediné seno co mají králíci k dispozici je to v podestýlce. Směs prodávanou za 95Kč/kg bych si netroufla dát ani výkrmovému králíkovi.
Já naprosto chápu že vám vadí nepořádek, co králík dělá, sama bych si králíka nikdy domů nevzala. Ale pokud si zvíře pořídíte musíte mu poskytnout co potřebuje nebo si ho nepořizovat.

30.3.2016 22:53
chovatelpodluzi

XXX.XXX.212.206

Máme jednoho mazla doma. Kupte tomu vašemu pytlíkové seno, mi bereme z Tesca, přestože tu mám na sezonu pro králíky tunu v balíkách, tak mazlovi kupuji po 500g v igelitovém obalu. Proč? Porotže to nedělá bordel. Prostě otevřu z menší strany, a nechám jej at si vytahuje postupně. Pokud nezvládá, tak obal trochu ohrnu. Víc bordelu nám dělá, když králík bvyhazuje kočkolit z klece. Ale ten se dobře vysává. Jinak "pet" jsou kategorie sama pro sebe a v obchodech tuplem... Pak se nedivte, že mi "trýznitelné" co je máme v králíkárně tu druhou skupinu nemusíme, když je to vesměs naopak...

Přidejte reakci

Přidat smajlík