Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2016 08:53

Dobrý den,
měl bych touto cestou prosbu. Objevila se mi při koupi nového kusu v chovu nejspíš prašivina. Zkusil jsem vytřít usi olejem, sice to zabere ale krátkodobě. Je nějaké lepší řešení?
Děkuji za případné slušné odpovědi.

2.4.2016 09:43
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
měl bych touto cestou prosbu. Objevila se mi při koupi nového kusu v chovu nejspíš prašivina. Zkusil jsem vytřít usi olejem, sice to zabere ale krátkodobě. Je nějaké lepší řešení?
Děkuji za případné slušné odpovědi.

Arpalit. Viz odkazy.
Už se na ten olej propána všichni vy... bodněte, ať nemluvím sprostě...

2.4.2016 13:40
martina85

XXX.XXX.250.241

YVOMEC, stojí cca 15-20kč a je to nastálo. Maj to na každý veterině.

2.4.2016 14:06
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

martina85 napsal(a):
YVOMEC, stojí cca 15-20kč a je to nastálo. Maj to na každý veterině.

Ivomec. Není tam ypsilon. Jsem pedant.
Jinak Arpalit si může koupit a aplikovat každý sám, což si myslím, že oproti tahání havěti k veterináři je docela plus. Navíc ho jde schovat do skříně na další použití, nebo tím zlít psa proti blechám a klíšťatům.
Každý ať si vybere, co se mu hodí.

Btw, nastálo...? Ivermektin je antiparazitikum, co by na něm mělo působit "nastálo"?

2.4.2016 14:33

Taky jsem použila kdysi Arpalit a je klid.Taky občas použiji na psa.Už ho mám doma asi 2 roky a použila jsem ho pouze na 2 králíky.Uši kontroluji každá den.

2.4.2016 14:50
martina85

XXX.XXX.250.241

leprechaunek napsal(a):
Ivomec. Není tam ypsilon. Jsem pedant.
Jinak Arpalit si může koupit a aplikovat každý sám, což si myslím, že oproti tahání havěti k veterináři je docela plus. Navíc ho jde schovat do skříně na další použití, nebo tím zlít psa proti blechám a klíšťatům.
Každý ať si vybere, co se mu hodí.

Btw, nastálo...? Ivermektin je antiparazitikum, co by na něm mělo působit "nastálo"?

Nastálo? Takhle mi to říkali 2 veterináři. Prostě už se to neobjeví. Jinak poradila jsem to, co znám. Prašivinu jsem si natáhla do chovu, když jsem nechala připustit známému. Doktor mi to poradil(neměl u sebe). Jsem z vesnice, takže jsem si dojela do města, stavila se na veterině a tam mi dali injekci toho ivomecu a píchla jsem si to sama. Už vidim jak tahám Belgičanky a Němky k doktorovi. Arpalit neznám v této souvislosti. Na psa používám kapky a na číču obojek.
Doktor mi povídal, že pokud to je králík na výkrm, stačí stolní olej a nebo kysličník. A pokud chovný kus a nechci stále kontrolovat, tak je lepší toto. Prodávám tak jak jsem nakoupila.
A pravda je taková, že prašivina se již neobjevila.

2.4.2016 17:54
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

No neobjevila se znovu, protože už jste si ji do chovu nezavlekla. Kdyby se vám to povedlo, tak ten králík po tom ivomeku ji klidně dostane znova, jo? To fakt nemá celoživotní účinnost.
Nemá ji nic, ani vakcíny, ani antiparazitika.

Ad arpalit, běžně se používá na pet králíky proti klíšťatům. Na psy jde taky, ale nezkoušela jsem ho; pro kočky je jedovatý.

Jinak proti tomu, co píšete, ani proti ivomeku nic nemám... pokud to tak zní... :)

Akorát ze stolního oleje už fakt rostu... prostě proč jednoduše stříknout arpalit či píchnout ivomec, když můžete králíkovi zas*at zvukovod olejem, že. Říká se tomu ohleduplnost ke zvířeti.

2.4.2016 19:45

Nám veterinář poradil nepíchat ivomec, ale normálně nakapat do ucha, je to šetrnější. Vyzkoušela jsem a funguje to perfektně.

3.4.2016 08:48

Veli će Vám děkuji za Váš čas a rady. Po dlouhé době slušná diskuze a odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík