krákík

XXX.XXX.249.91
Zdravím, dnes ráno samice porodila, kdy se mužu podívat do hnízda dekuju.
Samici pohlaďte, abyste na ruky dostal její pach, dejte ji pryč z kotce (nervozní samice by hnízdo bránila a mladé mohla ušlapat) a můžete se podívat hned či zítra. Já kontroluji 1-2 den aby tam nebyly nějaké zdechlinky a pak po týdnu. Pokud ale má samice mladé hodně zahrabané, nechávám kontrolu až za týden, abych jí to příliš nerozmrvil. Když to moc rozhrabete, mladí mají tendenci vyskakovat ven a sami se nemusí vrátit.
krákík

XXX.XXX.249.91
A kdy mužu vyměnit podestýlku v králíkárně dekuju.
krákík

XXX.XXX.249.91
Mockrát děkuju.
Dělám to stejně jako bronda. Pokud to není nezbytně nutné, opatrně zkouknu hnízdo až tak třetí, čtvrtý den. V zimě když byly mrazy jsem tam nelezla vůbec. Pokud se narodí mrtvé mládě, samice ho do hnízda neukládá a zatím se mi nestalo, že by bylo umřelo v hnízdě (opatrně natáhnu hlavu do kotce a zavětřím jako ohař, jestli není nic cítit Některá samice je v pohodě, nechá hnízdo zkontrolovat, aniž bych ji musela dát jinam. Jiné (zejm. prvničky) jsou nervózní a poplašené, začnou pobíhat sem tam a je jim šumák, že šlapou do hnízda
Cca týden před kocením vykydám kotec (ikdyby tam toho nebylo moc, tak aby byl úplně nový), nastelu a po narození mladých už tam nešmejdím. Když je samice bordelářka a bobkuje všude po kotci a ještě navíc vytahá seno z jeslí, tak opatrně malou lopatkou (na uhlí) vyhrnu všechno okolo hnízda a dostelu hobliny+slámu. Znovu úplně vykydám až když jsou malí tak velcí, že hnízdo mají stejně rozšlapané a není skoro poznat, kde bylo. Pak dám pryč samici, malé si narovnám do krabice, do jiné krabice přendám zbytky hnízda (hlavně chlupy), komplet vykydám, nastelu, do rohu dám seno, vytvořím jakoby nové hnízdo, které doplním o chlupy a zbytky původního hnízda. Zpět malé a nakonec samici.
krákík

XXX.XXX.249.91
Díky všem.
krákík

XXX.XXX.249.91
Dakujem.
krákík

XXX.XXX.249.91
Zdravím, dopadlo to dobře má jich 7 ale musel sem samici nejprve dát z kotce pryč.