Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2016 10:17
MsM4t0

XXX.XXX.12.165

Dobrý den,

před třemi týdny jsme si pořídili zakrslého králíčka (1,5 roku). Bývalá majitelka říkala, že je čistotný. Na jednu stranu opravdu je. V kleci má misku s kočkolitem na který je zvyklý. Každý den ho ale pouštím proběhnout po místnosti. Jenže máme nízko postel, na kterou vyskočí a tam mu někdy něco ujede (naštěstí nikde nečůrá, ale bobíkuje). Nikde jinde to nedělá. Už jsem četla plno typů na internetu, že mám králíka a bobíky vzít a dát na záchod, aby si uvědomil, že do postele né, ale do záchodu ano. Jenže pořád žádná změna. Nebo spíše se naučil to, že když vezmu bobíky a jeho, tak se mi vysmekne z ruky a sám jde do klece na záchod (samozřejmě tam už nic nevykoná). Zkoušela jsem povlečení několikrát převléct. Zkoušela jsem i vyměnit máchadlo, aby povlečení bylo více voňavé, aby už necítil svůj pach z těch bobíků. Jenže stále nic...
Nemáte nějaké zkušenosti, aby králíček nebobíkoval tam, kde nemá?

Děkuji předem za odpovědi

27.4.2016 14:07
Minie

XXX.XXX.62.218

Dobrý den,

nejlepší je králíka na postel vůbec nepouštět. Těžko ho odnaučíte nekonat tam potřebu. Zkuste ho pokaždé co tam vyskočí sundat či jinak vyhnat. Můžete i vyzkoušet hlasitě zatleskat, pokud ho přistihnete, že by se tam chystal vyskočit. Chce to ale dost důslednost a musíte ho holt hlídat. Moje králíková časem pochopila, že stejně bude vyhozena a když náhodou jednou za čas vidím, že by si tam chtěla vyskočit (obíhá a načumuje na postel), pomáhá to tlesknutí jako varování. Pokud to nepomůže, budete muset postel nějak zatarasit po dobu běhání králíka venku. Určitě bych ho nenechala pobíhat po posteli a bobkovat vám tam. Za chvíli by vám to tam mohl i očůrávat...

5.5.2016 19:01
MsM4t0

XXX.XXX.30.133

Děkuji moc za radu! smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík