Prosím o radu, samice 7 mladých pošla cca v 4 týdnech stáří malých králičků. Krmila jsem je mlékem to je tatrou a plnotučným mlékem ředěné půl na půl. Nyní po čtrnácti dnech je krmím pouze jednou denně ráno než jdu do práce.Jeden při krmení nechtěl pít tak jsem si myslela, že mu už stačí granule a seno a mrkev.Byl nafouklý.Za tři dny začal skřípat zuby a i při podávání sulfacoxu chcípl cca za 6 šest dní po nafouklém bříšku.Každý den mi přibyde další králík a je to samé.Mají nafouklá břicha jsou apatičtí nežerou. V karantěné mám jíž 4 králíky. Co dělám špatně?Granule jsou s léčivem proti kokcidioze.Podávání léku vůbec nezabírá.Stejně se bojím, že všichni umřou.
Ladu
XXX.XXX.121.67
Jsou ty granule vhodné pro tak malinké králíčky? Většinou jsou vyráběné pro větší mláďata. Příliš obilovin v nich to taky není dobré. Nechala bych jim jen kvalitní seno kvůli vláknině pro zažívání a mléko bez Tatry. (Mléko smíchané s Tatrou jestli není moc husté, když jsou králíčci větší). Na kokcidiozu se dá koupit prášek, který se přidá do mléka.
Držím pěsti.
Lála.
Loni mi zemřela samice když mladým bylo mezi 4tým a 5tým týdnem a odchovala jsem je na granulích bez léčiva smíchaných s ovesnými vločkami + seno. Žádnému králíčeti jsem mléko nedávala a žádné mi nezemřelo.
Údajně se ke granulím s léčivem nesmí přidávat nic jiného. Určitě bych jim ještě nedávala mrkev.
Uživatel s deaktivovaným účtem
To ví snad každý a kdo neví, dá si do vyhledávače slovo "Kokcidiosa" a ono tam toho vyletí plno.
Proč hledat když se můžu ptát že?.
Přežrali se.Hubnou a vystoupí jim hřbet.A je konec, vyzdechají a nebo honem koupit emanox.
Tak to už je konec.I kdyby se nějaký zachránil, tak poroste půl roku i déle.To už by byli vhodné jen jako mazlíci.Jestli se to může míchat, tak to vám neporadím.Nevím to.
Už to bylo psáno 100x.Kokcidie se = špatná skladba krmiva a hygiena kotců.Budou zdechat dokud nedáte do pořádku krmení.
Zde je toho opravdu plno, tak že si všechno pročtěte.Je zbytečné zase všechno psát znova.
https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/?q=kokcidioza&sort=1.
Ještě dodám, že je nesmysl aby králík dostal kokci jen proto, že je čistokrevný.Fakt je to nesmysl.