Výkup zakrslých králíků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kimkim

14.5.2016 07:34
Kimkim

XXX.XXX.25.50

Dobré ráno, mám dotaz fungují stále výkupy zakrslých králíků...?

18.5.2016 22:06
hogwild

XXX.XXX.37.14

Hlavně pro ně funguje na iFauně samostatná sekce "Pet králíčci". Račte se tam přesunout. Děkuji.

19.5.2016 17:03
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

hogwild napsal(a):
Hlavně pro ně funguje na iFauně samostatná sekce "Pet králíčci". Račte se tam přesunout. Děkuji.

Nefunguje. Zakrslý a pet není totéž! Račte si uvědomit! Děkuji. Že mám zakrslé s PP i mi vadí ti mixáci tady, ale v tomto dotazu není nic směřující k pet.
Pro zadavatele, nikdy jsem o nějakém velkovýkupu zakrslík neslyšel. Vždy jde o individuální domluvu v jednotlivých petshopech. Ty však poslední dobou preferují vlastní stále dodavatele, čili jako místo odbytu přebytku z chovu 1-2x za rok je to už horší... ale dá se, když obejdu všechny místní obchody, tak tych pár kousků co neudám tady a nehodí se na výstavy, tak se prodaj.

19.5.2016 22:58
hogwild

XXX.XXX.37.14

chovatelpodluzi napsal(a):
Nefunguje. Zakrslý a pet není totéž! Račte si uvědomit! Děkuji. Že mám zakrslé s PP i mi vadí ti mixáci tady, ale v tomto dotazu není nic směřující k pet.
Pro zadavatele, nikdy jsem o nějakém velkovýkupu zakrslík neslyšel. Vždy jde o individuální domluvu v jednotlivých petshopech. Ty však poslední dobou preferují vlastní stále dodavatele, čili jako místo odbytu přebytku z chovu 1-2x za rok je to už horší... ale dá se, když obejdu všechny místní obchody, tak tych pár kousků co neudám tady a nehodí se na výstavy, tak se prodaj.

To, že "pet" čili po česku něco jako "mazlík" může být třeba BO a nebo krokodýl je snad jasné úplně každému. Stejně tak to, že jako peťáci jsou chováni nejčastěji zakrslíci - tedy pokud je ve zverimexu nenapálí a z domnělého prcka nedoroste masný čtyřkilový fešák. Tazatel(ka) myslím měl(a) na mysli výkup právě pro zverimexy, kam si lidé chodí přeci pro peťáky a ne pro mateční materiál pro užitkový chov. Proto jsem tak reagoval a podle lajků nejsem jediný, kdo tak uvažuje. Ale jinak nic ve zlém, ať se daří!

20.5.2016 21:03
chovatelpodluzi

XXX.XXX.51.47

To máte pravdu, jenže v sekci pet budou zase dotaz těžko rozdýchat protože jste "množitel" a vůbec vám nezáleží na tom, že třeba neprodaného králíčka hodí hadovi ke krmení. Já beru zverimexi nikoliv jako primární cíl odchovů, ale jako místo, kam umístit první selekci zakrslíků, kteří nebudou nejspíš vhodní pro vyřízení PP, ale nemají zdravotní defekty, které by je omezovaly na životě. Tady ty malé prďoly ani jinak selektovat nejde. Nemá to ještě ani to kilo a kdo by se s tím zabíjel, stahoval... do kuchyně směřují až další selekční vlny. Původně jsem neměl v zájmu ani první reakci, a čekal až téma zapadne. Kdybyste se držel stejného, po tématu by pes neštěkl I vám ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík