Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2016 10:27
MsM4t0

XXX.XXX.30.133

Dobrý den,
prosím Vás o radu. Králíček mi přestal jíst seno. Zkoušela jsem mu ho několikrát vyměnit, i jsem zkoušela koupit i jinou značku (samozřejmě kupuji bezprašné). Dávám králíčkovi i granulky a zeleninu. Zkoušela jsem mu dát dietu. Bez granulí, jen seno a vodu a do sena se mu moc nechtělo. Po granulích by se utlouk. A teď mi i kašle na zeleninu.
Bobíkuje normálně, dobře pije, polehává normálně, když ho pustím, je veselý a čilý, prostě vše normální jen ta zelenina a seno. Nevíte v s ním?

Děkuji předem za odpovědi a hezký den!

16.5.2016 14:17
awake

XXX.XXX.115.72

Kolik mu dáváte granulí? Zřejmě mu jich dáváte moc. Kupuji seno v balících pro koně (samozřejmě prašné ) a králíci se po něm mohou utlouct (když jim jednou za den nasypu trošičku granulí). Pokud dám granulí víc, leží seno v jesličkách i dva dny.

16.5.2016 14:46
MsM4t0

XXX.XXX.30.133

awake napsal(a):
Kolik mu dáváte granulí? Zřejmě mu jich dáváte moc. Kupuji seno v balících pro koně (samozřejmě prašné ) a králíci se po něm mohou utlouct (když jim jednou za den nasypu trošičku granulí). Pokud dám granulí víc, leží seno v jesličkách i dva dny.

Dobrý den,
granulí jsem mu dávala ze začátku docela dost málo. Pak při krmení se mi hodně motal pod rukama a vypadalo to, že je hodně hladový, ani lehké odstrčení od misky, kam jsem dávala granulky ho nešlo odtrhnout. Ale seno z jesliček ani i tak neubývalo... Měl už jednu majitelku, která se ho zbavila kvůli dceřině alergii. Tak nevím jak tam u nich byl na seno zvyklý. smajlík

19.5.2016 16:20
amiš

XXX.XXX.11.4

Seno je pro králíka základ. Ale protože jsem vyrůstala v Praze, měla jsem morčata i posléze králíka, dovedu si představit, jak to seno vypadá. Myslím, že se senem jako takovým se to moc nedá srovnat a asi taky proto králíčkovi moc nešmakuje. Zkuste kontaktovat třeba někoho, kdo má koně, ať Vám zkusí dát trochu jejich sena. Sama uvidíte ten rozdíl. A taky je všude tráva, namíchejte mu ji se senem, ať si organizmus zvyká a postupně ho na ni převádějte. Škoda cenného krmiva. Ale u zakrslíka opravdu pozvolna, tady se vyplatí čím pomaleji, tím lépe. Ale nebála bych se toho.

19.5.2016 19:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

A teď mi i kašle na zeleninu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
Na jakou třeba ?
Salát není vhodná zelenina.
Nedá si ani mrkvičku (i s kouskem natě)?
To jsem nezažila.
Seno!
Trávu, listy pampelišek, ovesné vločky, větvičky ovoc. stromů... zkoušet!

Http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni

Http://search.seznam.cz/?q=zakrsl%C3%BD+kr%C3%A1l%C3%AD%C4%8Dek+chov&oq=zakrsl%C3%BD+kr%C3%A1l%C3%AD%C4%8Dek&sgId=RA41xvIF9VAThc93pjMk_FwokSpikGwokSLvYGmoTL%3D%3D&thru=sug&su=c&sourceid=szn-HP.

Přidejte reakci

Přidat smajlík