Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klára 182

31.5.2016 00:33
Klára 182

XXX.XXX.115.216

Potřebuji poradit. Mám doma dva zakrslé králíčky, kteří sdílí celý život jednu klec. Jsou to sestry, dřív se hodně praly a teď jen ojediněle, ale všimla jsem si, že je jedna z nich je o dost lehčí než ta druhá, když jsem je zvážila, tak jsem zjistila, že jedna váží 900g a druhá 1200g přijde mi to, jako docela značný rozdíl. Mám s tím něco dělat, nebo to je prostě tím, že je každá jiná?
Předem díky za odpověď.

31.5.2016 04:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Dostanou se ven ?
Jak jsou staré?
Krmeny jsou čím?
Nechávají zbytky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2016 11:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klára 182 napsal(a):
Potřebuji poradit. Mám doma dva zakrslé králíčky, kteří sdílí celý život jednu klec. Jsou to sestry, dřív se hodně praly a teď jen ojediněle, ale všimla jsem si, že je jedna z nich je o dost lehčí než ta druhá, když jsem je zvážila, tak jsem zjistila, že jedna váží 900g a druhá 1200g přijde mi to, jako docela značný rozdíl. Mám s tím něco dělat, nebo to je prostě tím, že je každá jiná?
Předem díky za odpověď.

Výživný stav králíka nelze hodnotit podle hmotnosti. vážení je užitečné jen pokud sledujete trend u konkrétního zvířete a hlídáte, jestli hubne nebo přibývá.

jednorázově se ale výživný stav hodnotí především pohmatem. pokud sama nedokážete poznat, jestli není některý ušák hubený nebo naopak tlustý, nechte si to osahat vetem.

Chovatel Lada

31.5.2016 13:10
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Klára 182 napsal(a):
Předem díky za odpověď.

U čistokrevných králíků se řídíme, dle stupnice hmotnosti... Pozice 1 - hmotnost..
U každého plemena je stanovena hmotnost, dle Vzorníku plemen králíků...
Podívejte se na svazové stránky ČSCHDZ = Králíci
http:/cschdz.eu/.

Chovatel Lada

31.5.2016 13:15
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

Přidejte reakci

Přidat smajlík